Kilo’s aankomen tijdens vakantie

7296-kilo-s-aankomen-tijdens-vakantie

Bijna helft Nederlanders komt aan tijdens vakantie. 31 procent vakantiegangers komt tussen de 2 en 3 kilo aan. 47 procent van de Nederlanders is een paar kilo zwaarder na hun vakantie.

Daarvan komt 31 procent van de vakantiegangers tussen de 2 en 3 kilo aan op vakantie. Van de 38 procent van de Nederlanders die niet aankomt of zelfs afvalt zegt 14 procent hier niks speciaals voor te doen. 15 procent weet niet of er kilo’s bijkomen of afgaan tijdens de vakantie; zij zijn hier helemaal niet mee bezig.

Dit blijkt uit onderzoek van Zoover. Vakantiegangers lieten de afgelopen weken via polls op de website van het reviewplatform weten hoe zij denken over eten en vakantie.


Griekse en Italiaanse keuken favoriet
De extra kilo’s lijken we op de koop toe te nemen, want lekker eten hoort voor de meeste Nederlanders bij een fijne vakantie. We genieten dan ook enorm van alle culinaire lekkernijen die de vakantiebestemmingen te bieden hebben. De Griekse en Italiaanse keuken blijken favoriet. Respectievelijk 30 en 28 procent van de Nederlanders geeft aan dat deze vakantielanden het lekkerste eten hebben. Ook Turks eten vinden we lekker; voor 11 procent is deze keuken favoriet.

Koffie, kaas en hagelslag gaan koffer(bak) in
Ondanks dat we het lokale eten op vakantie enorm waarderen, nemen Nederlanders als het even kan toch maar wat graag enkele producten van eigen bodem mee op vakantie. Van de bijna 700 stemmers zegt 84 procent standaard een of meerdere producten mee te nemen op vakantie. Met name Hollandse klassiekers als hagelslag (9%), kaas (8%) en pindakaas (6%) zijn favoriet. Ook koffie (10%) is in menig koffer(bak) te vinden deze zomer. De meeste boodschappen die meegaan vanuit Nederland, gebruikt men onderweg of in de eerste paar dagen van de vakantie.

Arie C. Torcque Zaanen :
;Dombo A.Zaanen doet ook een duit in de gekken zak.

Ja Jeroen ken je dat mopje van die gek in de TBS inrichting welke gekontroleerd moest worden door de dienstdoende Dokter voor z'n e.v.t. vrijlating.

De man zat met een hengeltje te hengelen in de toiletpot, vraagt de dienstdoende controlerende dokter, en meneer, vang je nog wat, willen ze bijten, kijkt de TBS'er hem vanuit z'n ooghoeken aan en zegt, ben jij wel goed bij je hoofd, hier in een toilet pot zeker.....

donderdag 07 jun 2018

Jan Jansen :
Jeroen lijkt op de spookrijder die op de radio hoort: "Er is een spookrijder gesignaleerd op de A20", en dan denkt: "Één?"

donderdag 07 jun 2018

Jeroen Waardenburg :
Ja Jan,... wat nog niet in het lijstje voorkomt dat hij "vakken (geen zakken) vuller was bij AH in Zwitserland"CITAAT.

Wel lachen met al die gekken hier;Dombo A.Zaanen doet ook een duit in de gekken zak.

donderdag 07 jun 2018

Arie C. Torcque Zaanen :
"Hahahahaha! Onze haatbaard heeft werkelijk overal verstand van. Eerst is ie theoloog, vervolgens politicoloog en nu werpt hij zich weer op als diëtist."

Ja Jan,... wat nog niet in het lijstje voorkomt dat hij "vakken (geen zakken) vuller was bij AH in Zwitserland"

donderdag 07 jun 2018

Jan Jansen :
Hahahahaha! Onze haatbaard heeft werkelijk overal verstand van. Eerst is ie theoloog, vervolgens politicoloog en nu werpt hij zich weer op als diëtist. Kappen nou, ik kom niet meer bij

donderdag 07 jun 2018

Jeroen Waardenburg :
Hen die zich aan een matig eet patroon houden ook in de vakantie komen niet aan,en zeer zeker de Griekse keuken niet want die is een keuken van veel groeten en vis.
Men komt aan door het zuipen en snoepen wat men doet.

Bij normaal eten zeer zeker in ze zuidelijke landen blijf men slank en gezond.

donderdag 07 jun 2018

Jan Tak :
"Bijna helft Nederlanders komt aan tijdens vakantie"

En de andere helft raakt aan de "schijterij" en valt af, eten in de genoemde zuidelijk landen is niet altijd een feest.

donderdag 07 jun 2018

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Trouwringen bij caféruzie

(Door Jim Postma)

Tijdens mijn inmiddels duizenden cafébezoeken in deze stad maakte ik heel wat caféruzies mee. Koning Alcohol was en is daarin meestal de boosdoener. Zo was ik ooit getuige dat in ons bekend café ‘De Schouw’ aan de Witte de Withstraat een barbaarse ruzie ontstond over een gokautomaat. Een toen nog jonge collega van mij, Piet Koster van Het Vrije Volk, werd in het conflict door een brute dronkenman neergeslagen. Met een bloedend gezicht lag hij op de grond.

Pas later bleek dat die lafhartige klap (onze Piet kon zich amper of niet verdedigen) zijn grootste geluk ter wereld werd. Op de gokkast zelf won hij namelijk - zoals zo velen - amper wat of niets. Toen hij op dat moment uitgestrekt lag, ontfermde zich een onbekende schone jonge dame over hem. Zij hielp hem overeind en verzorgde zijn wonden. Het werd liefde op het eerste gezicht. Piet en Vera trouwden later met elkaar, kregen kinderen en het werd tot in de lengte van dagen één groot stralend huwelijk…

Na die gemene rot klap heeft Piet overigens nooit meer op een gokkast gespeeld. Zo wijs was hij wel. Liefde en geluk zijn namelijk nooit te winnen op zo’n duivelse, vaak verslavende, kast. Inmiddels is mijn goede collega van destijds, dus Piet Koster, al weer enkele jaren geleden overleden.

Kemphanen
Recent was ik weer getuige, nu in café Centraal aan de Zwartjanstraat, van zo’n onbenullige caféruzie. Toevallig zat ik met mijn barkruk tussen de twee kemphanen in. Het ging om een gepensioneerde zwaarlijvige slager en een gesjeesde filosoof met een grote grijze bromsnor. De aanleiding van de barruzie was de leesbril van de overigens homofiele slager. Vervolgens gingen zij elkaar uitmaken voor ‘rotte vis’, zoals je ziet in de strips van Astrix en Obelix.

In hun scheldkanonnade werd zelfs God meerdere malen vervloekt. Totdat barkeepster Yvonne de boel probeerde te sussen door te zeggen: ‘God bestaat helemaal niet!’

De beide kemphanen werd hierdoor even de mond gesnoerd. Toen zei Yvonne: ‘God zit in jezelf..’ De filosoof dacht even na en zei toen aarzelend: ‘O, Die zit dus in je hersenen.’

Waarop de slager opnieuw begon met: ‘Dan zit Die zeker niet in jou. Want jij hebt helemaal geen hersenen!’

Nu ontplofte de filosoof tegen de slager, met: ‘Weet je wat jij bent hè. Een vuile vieze ruige varkenspoot.’

Op dat moment stond ‘Ruud de glazenwasser’ op. Een krachtpatser met het figuur van Jerommeke uit Suske en Wiske.

Onderweg naar de café-uitgang sprak hij vredelievend met zijn bekende gulle lach:

‘Heren, heren toch! Ben zo weer terug. Ik ga even twee trouwringen voor jullie halen!’


  • Nieuw

  • Reacties