Formeren van college

Informateurs adviseren met midden variant te formeren

Vooruitlopend op het eindadvies maken de informateurs Pieter Duisenberg en Paul Rosenmöller bekend dat VVD, D66, GroenLinks, PvdA, CDA en CU-SGP in de zogenaamde midden variant met elkaar gesprekken starten over het formeren van een college.


Dinsdag 5 juni ronden de informateurs hun opdracht af met een eindadvies en met de aanbieding van het raamwerk. De opmerkingen van alle fracties op het raamwerk zijn input voor de formerende partijen.


Jan Jansen :
Jim, dat de stad verdeeld is komt nou juist door partijen als Leefbaar en Denk.

donderdag 07 jun 2018

Jim Postma :
'Verdeel en heers', was reeds de oude slogan van de Romeinen (al meer dan 2000 jaar geleden).

Wat hebben wij met zijn allen als rechtvaardige Rotterdammers, aan een nu compleet verdeelde stad?!

'Ook Gij Brutus!'.

woensdag 06 jun 2018

Jeroen Waardenburg :
De VVD is bang dat de Rotterdammers wakker worden, maar de enige echte verliezers zijn de Rotterdammers.CITAAT.

Zo is dat!!!!!

woensdag 06 jun 2018

Arie C. Torcque Zaanen :
De VVD is bang dat de Rotterdammers wakker worden, maar de enige echte verliezers zijn de Rotterdammers.

woensdag 06 jun 2018

Jim Postma :
Zelden of nooit met je eens, beste 'Jan', maar dit keer sla je de spijker bovenop zijn kop. 'Wat je zaait zal je oogsten', ook al denk je achteraf de 'Grootste' van de 'AllerGrootsten' te zijn.
Arrogantie van de macht komt altijd ten val.
En het mooie woord 'prutswerk' is hierbij nog bijzonder mild uitgedrukt.
Waarvan akte!

woensdag 06 jun 2018

Jan Jansen :
Ik zie hier toch vooral slechte verliezers. Met Joost zelf voorop! In plaats van wijzen naar links, kun je je ook afvragen wat die Joost heeft uitgevreten, dat zelfs de VVD niet met hem in zee wil.

Ik denk dat het succes naar 's mans bol is gestegen. Die wethouder Hekking-achtige campagnefoto's beloofden al niet veel goeds. Waarschijnlijk had hij het idee dat er zonder hem geen college mogelijk was. Leermomentje...

Enfin, er bestaat nu een kans dat Joostje een ander baantje moet zoeken, na dit prutswerk. Want dat is het: prutswerk.

woensdag 06 jun 2018

Arie C. Torcque Zaanen :
Ja,.. meneer Jansen, helemaal gelijk, een kunstmatig geforseerde meerderheid onder de dekmntel van de regenboogvlag, tja ,... daar zit altijd wel een kleurtje tussen waar je op valt.....

woensdag 06 jun 2018

Jan Jansen :
Heren, volgens mij is er sprake van een meerderheid wanneer je 23 van de 45 zetels hebt. Dat de kleur u niet bevalt, da's jammer.

Na jarenlang hengels uitdelen is de armoede in Rotterdam juist toegenomen. Veel mensen zijn in onderbetaalde banen gedwongen. Nog steeds armoede... Het wordt hoog tijd dit harde, onpersoonlijke beleid terug te draaien.

woensdag 06 jun 2018

Rinus Vuik :
Ja Arie, ik haal dit stukje geschiedenis ook nog wel eens boven water! En dat heet dan democratisch bezig zijn, dit buitenspel zetten van de grootste partij. Wat een aanfluiting en een pure ontmoediging om de volgende keer weer te gaan stemmen. Hoeven we ons in ieder geval niet af te vragen waarom het merendeel van de stemgerechtigden is thuis gebleven. Bovendien wordt de stad Rotterdam niet langer serieus genomen als deze formatie er wordt doorgedrukt.Een grote schande!!!

woensdag 06 jun 2018

Arie C. Torcque Zaanen :
"maar is haast iedereen vergeten toen Joop den Uyl met zijn PvdA met de meeste zetels uit de bus kwam en toen werd 'verraden' door CDA en VVD"

En weet je wat nu het mooiste is, in de jaren 50 toen ik door toedoen van Vader en Opa de PvdA en NVV opleidingen volgde waar meneer "den Uyl" meermalen aanwezig was om ons nietsweters te vertellen dat om je wil doortedrukken in de politiek je er voor moest zorgen dat er afsplitsingen gemaakt worden door mensen met overtuigings kracht zodat deze afsplitsingen bij e.v.t. onderhandelingen weer samen, voor of tegen stemden zodat jou partijwil er doorgedrukt kon worden met de hulp van de afgesplitste partijen

Men heeft dus het advies van Meneer den Uyl aangenomen en daar worden nu menig traantje door weggepikt

woensdag 06 jun 2018

Jeroen Waardenburg :
De toekomst van deze wereld, het voortbestaan van onze mensheid staat hier op het ultieme spel. Weet je wel...@@@
Waarvan akte.CITAAT.

Welnee,de toekomst van de mensheid is nog nooit zo goed geweest,dat er wat over bevolking is is een andere zaak.

woensdag 06 jun 2018

Jim Postma :
p.s. Bedoelende: 'Er is niets nieuws onder de ZON in de politiek.'

De enige oplossing in deze is: Niet meer te gaan stemmen voor kleine op hun pikkie getrapte politici (van welke kanten dan ook), maar om het bestuur van stad en land over te laten aan absoluut integere wetenschappers en bijzonder toekomstig gerichte creatieve geesten, zoals bijvoorbeeld wetenschappelijk onderlegde 'kunstenaars'. En dat het liefst nog wereldwijd, zonder verdere religieuze of politieke indoctrinatie. De toekomst van deze wereld, het voortbestaan van onze mensheid staat hier op het ultieme spel. Weet je wel...@@@
Waarvan akte.

Amen!

dinsdag 05 jun 2018

Jim Postma :
Zonder partij te willen kiezen - is in de 'objectieve' journalistiek voor elke journalist een 'doodzonde'- wil ik hier even herhalen dat er in de politiek 'niets nieuws is in de politiek'.

Nu op het Rotterdamse af, huilen de meesten als krokedillen, maar is haast iedereen vergeten toen Joop den Uyl met zijn PvdA met de meeste zetels uit de bus kwam en toen werd 'verraden' door CDA en VVD, die hem toen even makkelijk aan de kant zette, zoals nu met Leefbaar Rotterdam aan de hand is.
Moraal van dit verhaal: 'Never cry over spoiled milk.'

dinsdag 05 jun 2018

Arie C. Torcque Zaanen :
Pieter Duisenberg en Paul Rosenmöller zijn meelopende zakkenvullers en door hun gebrek aan gewicht omhoog gevallen echte Rotterdamse stoepenschijters die de Rotterdammers gaan vertellen wat goed voor ze is.

Arme Rotterdammers.....

dinsdag 05 jun 2018

Jeroen Waardenburg :
Volgens de berichten staat de grootste partij van Rotterdam Leefbaar buiten spel,tja democratie ten top.

Al is onze mening dat politiek partijen niet zouden moeten bestaan en onze stelling bewijst dat weer,is eerlijkheid geboden Leefbaar heeft het goed gedaan de jaren dat zij de stad regeren;er zijn nog wel zaken die ze beter moeten doen maar dat is een andere zaak.

Als Leefbaar buitenspel blijft staan gaat Rotterdam een zwarte periode te gemoet met als die taliban partijjes die macht geil zijn,de belangen van het Rotterdamse volk worden weer verraden en verkwanseld voor eigen gewin.WALGELIJK.

maandag 04 jun 2018

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Kopstoot 1

Foto: Kajan Liu,


‘Ontdekking van de eeuw’

Tijdens mijn bezoek in aangenaam gezelschap afgelopen zondag aan museum Boijmans met een topdrukte hebben wij ‘de ontdekking van de eeuw’ gedaan. Als hele redactie van www.vandaagenmorgen.nl

Bij het doorlopen van de zeer succesvolle expositie ‘Puur Rubens’ troffen wij een olieverfdoek aan met de beeltenis van een jongeman.

Daarnaast stond als opschrift: ‘Rubens, 1632, jongen’. (Zie ook elders op deze pagina).

Wie hier echter heel intensief naar gaat kijken ziet in dit naamloze gezicht ineens zeer goede bekende. Maar van waar ook al weer?

Juist! Van het wereldwijde witte doek en televisie van de overbekende langdurige serie ‘In de ban van de Ring’. Opgenomen in deze 20e eeuw. Met maar een conclusie (check het zelf maar).

Dit is dus de afbeelding van ‘Mister Frodo.’ Van nota bene reeds eeuwen geleden. Hoe is het mogelijk?!

Het is aan deze Peter Paul Rubens (1577-1640), de schilderskoning van de Vlaamse Barok te danken dat hij als allereerste deze ‘Mister Frodo ‘ te voorschijn heeft getoverd. Niet uit de kast of uit het schilderij.

Maar zeker wel ‘Uit de ban van de Ring.’

Jim Postma


Kopstoot 2

DISCUSSIE WILDERS EN RUTTE

Zojuist gehoord op de Radio 2 bij het nieuws heden om 14.00 uur. Een discussie tussen twee kemphanen.

Over de vernielingen tijdens het Nieuwjaar aangericht
door raddraaïers riep Mark Rutte recentelijk:

‘Het liefst zou ik hen persoonlijk in elkaar slaan.’

Daarop antwoordde Wilders:

‘Waarmee Rutte?

Met je handtasje?!’

Jim Postma


  • Nieuw

  • Reacties