Een op de vijf Rotterdammers in de schulden

7104-een-op-de-vijf-rotterdammers-in-de-schulden

GroenLinks presenteert pamflet ‘Nederland uit de schulden’

GroenLinks presenteert vandaag het pamflet Nederland uit de schulden: de beloftes van GroenLinks De landelijke fractie en de lijsttrekkers van de zes grote steden slaan de handen ineen en komen met concrete maatregelen om de schuldenproblematiek aan te pakken.

Schulden zijn een toenemend probleem. 10 procent van de Nederlandse huishoudens heeft problematische schulden en 20 procent van de huishoudens loopt daar risico op. In Rotterdam is de schuldenproblematiek volgens lijsttrekker Judith Bokhove nog groter. ‘1 op de 5 Rotterdammers leeft in armoede. Een groot deel daarvan heeft schulden. Daar ligt dus een enorme opgave voor het volgende stadsbestuur!'

Het hebben van schulden leidt tot gezondheidsproblemen, stress en soms zelfs huisuitzettingen. Daarom wordt het hoog tijd dat schulden op lokaal en landelijk niveau worden aangepakt. In het pamflet geven Tweede Kamerlid Linda Voortman en de lokale GroenLinks-lijsttrekkers aan wat zij gaan doen om mensen met schulden beter te helpen. De partij pleit ervoor dat huurschulden alleen geen reden mogen zijn voor een huisuitzetting. Wie hulpverlening accepteert, mag niet uit huis worden uitgezet. Dat voorkomt veel leed en een onnodig groot beroep op de opvang.

Ook wil de partij in elke gemeente convenanten sluiten met vastelastenpartners om te zorgen voor een sociale incasso en betere afstemming. Per huishouden moet er nog maar één deurwaarder aan de deur komen. Judith Bokhove: 'De marktwerking in de deurwaarderssector dient geen enkel doel. Het leidt er alleen maar toe dat er steeds harder op dezelfde euro’s wordt gejaagd. Dat maakt de schulden juist erger. Wij willen ervoor zorgen dat er één deurwaarder komt per gezin.'

Jan Jansen :
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1835878/russische-roulette-in-de-bijstand

In deze ook interessant.

zondag 25 maart 2018

Jan Jansen :
Nu maar hopen dat we een iets milder stadsbestuur krijgen. Volgens het huidige college is er namelijk niets aan de hand. Dat geluid hoor ik hier ook regelmatig. Vooral van mensen die anderen betichten van 'wegkijken'.....

woensdag 21 maart 2018

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Kopstoot 1

Foto: Kajan Liu,


‘Ontdekking van de eeuw’

Tijdens mijn bezoek in aangenaam gezelschap afgelopen zondag aan museum Boijmans met een topdrukte hebben wij ‘de ontdekking van de eeuw’ gedaan. Als hele redactie van www.vandaagenmorgen.nl

Bij het doorlopen van de zeer succesvolle expositie ‘Puur Rubens’ troffen wij een olieverfdoek aan met de beeltenis van een jongeman.

Daarnaast stond als opschrift: ‘Rubens, 1632, jongen’. (Zie ook elders op deze pagina).

Wie hier echter heel intensief naar gaat kijken ziet in dit naamloze gezicht ineens zeer goede bekende. Maar van waar ook al weer?

Juist! Van het wereldwijde witte doek en televisie van de overbekende langdurige serie ‘In de ban van de Ring’. Opgenomen in deze 20e eeuw. Met maar een conclusie (check het zelf maar).

Dit is dus de afbeelding van ‘Mister Frodo.’ Van nota bene reeds eeuwen geleden. Hoe is het mogelijk?!

Het is aan deze Peter Paul Rubens (1577-1640), de schilderskoning van de Vlaamse Barok te danken dat hij als allereerste deze ‘Mister Frodo ‘ te voorschijn heeft getoverd. Niet uit de kast of uit het schilderij.

Maar zeker wel ‘Uit de ban van de Ring.’

Jim Postma


Kopstoot 2

DISCUSSIE WILDERS EN RUTTE

Zojuist gehoord op de Radio 2 bij het nieuws heden om 14.00 uur. Een discussie tussen twee kemphanen.

Over de vernielingen tijdens het Nieuwjaar aangericht
door raddraaïers riep Mark Rutte recentelijk:

‘Het liefst zou ik hen persoonlijk in elkaar slaan.’

Daarop antwoordde Wilders:

‘Waarmee Rutte?

Met je handtasje?!’

Jim Postma


  • Nieuw

  • Reacties