Straat Couture

7101-straat-couture

(Van een onzer verslaggevers)

‘De Bijenkorf pakte weer uit, ditmaal niet in de Laurenskerk, maar in het World Trade Center’.

Leek het vorige jaar alsof het hele verzorgingshuis was uitgenodigd deze keer, afgelopen zaterdag, bleek het publiek nu aanmerkelijk jonger. ‘Straat couture’ was het thema, al is couture wat te hoog gegrepen. Het was een knipoog naar de jaren 80 met een vleugje vintage. Regelmatig ruimen wij onze kledingkast uit al is het beter dit niet te doen. Blijkbaar ‘Alles’ komt weer terug. Het viel op dat vooral de kleuren rood, rose en paars eruit sprongen. Het was in ieder geval wel verjongend en fris. (Kopfoto: Foto: Mishu Westerveld)


Bron foto: De Bijenkorf.

De catwalk sprong in het oog met rollerskatende modellen die al rollend opkwamen. Daarnaast heeft de Bijenkorf goed geschoten met spaghetti dunne en met de meer volumineuze modellen. Ook aan de wat oudere kopers werd in dit opzicht gedacht. Er liepen 50 plussers die de collectie toonden samen met min 11 jarigen. Goed gedaan.

Het leek minder druk dan de vooraf gaande show maar dat kan ook aan de ruimte hebben gelegen. Ook werden de celebraties van de vorige keer hier gemist. Het was een half uur durende show die zeker niet verveelde. Maar de egards van de beleving in de Laurenskerk vorig jaar was toch een ander verhaal. In plaats van de goodie bags werden er vouchers uitgedeeld voor gratis bonbons en je kan je voorstellen , die werden gretig ingeleverd in de Bijenkorf zelf. De volgende presentatie mag zeker wel iets meer spektakel bieden.

Yara Michels (Foto van Mishu Westerveld)

Anna Nooshin (Foto: Mishu Westerveld)

Ruba Zai (Foto: Mishu Westerveld)

Video: Straat Couture in New York (Bron de Bijenkorf)


De Bijenkorf schrijft over bovenstaande video: 'Mode wordt steeds vaker bepaald op straat. Samen met Anna Nooshin gingen wij naar New York om de streetstyle in de Big Apple te ontdekken. Laat je inspireren door de rijkheid en de diversiteit van het straatbeeld in New York.'

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Meeroken (2) is nog dodelijker


Roken is dodelijk.

Meeroken is nog dodelijker.


Wonen in Rotterdam staat gelijk

aan het meeroken van 7 sigaretten

per dag, elke dag weer.


Onzichtbaar (roetzwarte longen)

fijnstof is de grote dooddoener.


Vluchten kan niet meer.


Advies Milieudefensie:

‘Pik nog even een zonovergoten

geheel rookvrij terrasje

op de maan’


Of: ‘STOP NU, onmiddellijk,

met ademhalen!’Jim Postma

  • Nieuw

  • Reacties