Straat Couture

7101-straat-couture

(Van een onzer verslaggevers)

‘De Bijenkorf pakte weer uit, ditmaal niet in de Laurenskerk, maar in het World Trade Center’.

Leek het vorige jaar alsof het hele verzorgingshuis was uitgenodigd deze keer, afgelopen zaterdag, bleek het publiek nu aanmerkelijk jonger. ‘Straat couture’ was het thema, al is couture wat te hoog gegrepen. Het was een knipoog naar de jaren 80 met een vleugje vintage. Regelmatig ruimen wij onze kledingkast uit al is het beter dit niet te doen. Blijkbaar ‘Alles’ komt weer terug. Het viel op dat vooral de kleuren rood, rose en paars eruit sprongen. Het was in ieder geval wel verjongend en fris. (Kopfoto: Foto: Mishu Westerveld)


Bron foto: De Bijenkorf.

De catwalk sprong in het oog met rollerskatende modellen die al rollend opkwamen. Daarnaast heeft de Bijenkorf goed geschoten met spaghetti dunne en met de meer volumineuze modellen. Ook aan de wat oudere kopers werd in dit opzicht gedacht. Er liepen 50 plussers die de collectie toonden samen met min 11 jarigen. Goed gedaan.

Het leek minder druk dan de vooraf gaande show maar dat kan ook aan de ruimte hebben gelegen. Ook werden de celebraties van de vorige keer hier gemist. Het was een half uur durende show die zeker niet verveelde. Maar de egards van de beleving in de Laurenskerk vorig jaar was toch een ander verhaal. In plaats van de goodie bags werden er vouchers uitgedeeld voor gratis bonbons en je kan je voorstellen , die werden gretig ingeleverd in de Bijenkorf zelf. De volgende presentatie mag zeker wel iets meer spektakel bieden.

Yara Michels (Foto van Mishu Westerveld)

Anna Nooshin (Foto: Mishu Westerveld)

Ruba Zai (Foto: Mishu Westerveld)

Video: Straat Couture in New York (Bron de Bijenkorf)


De Bijenkorf schrijft over bovenstaande video: 'Mode wordt steeds vaker bepaald op straat. Samen met Anna Nooshin gingen wij naar New York om de streetstyle in de Big Apple te ontdekken. Laat je inspireren door de rijkheid en de diversiteit van het straatbeeld in New York.'

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Kopstoot 1

Foto: Kajan Liu,


‘Ontdekking van de eeuw’

Tijdens mijn bezoek in aangenaam gezelschap afgelopen zondag aan museum Boijmans met een topdrukte hebben wij ‘de ontdekking van de eeuw’ gedaan. Als hele redactie van www.vandaagenmorgen.nl

Bij het doorlopen van de zeer succesvolle expositie ‘Puur Rubens’ troffen wij een olieverfdoek aan met de beeltenis van een jongeman.

Daarnaast stond als opschrift: ‘Rubens, 1632, jongen’. (Zie ook elders op deze pagina).

Wie hier echter heel intensief naar gaat kijken ziet in dit naamloze gezicht ineens zeer goede bekende. Maar van waar ook al weer?

Juist! Van het wereldwijde witte doek en televisie van de overbekende langdurige serie ‘In de ban van de Ring’. Opgenomen in deze 20e eeuw. Met maar een conclusie (check het zelf maar).

Dit is dus de afbeelding van ‘Mister Frodo.’ Van nota bene reeds eeuwen geleden. Hoe is het mogelijk?!

Het is aan deze Peter Paul Rubens (1577-1640), de schilderskoning van de Vlaamse Barok te danken dat hij als allereerste deze ‘Mister Frodo ‘ te voorschijn heeft getoverd. Niet uit de kast of uit het schilderij.

Maar zeker wel ‘Uit de ban van de Ring.’

Jim Postma


Kopstoot 2

DISCUSSIE WILDERS EN RUTTE

Zojuist gehoord op de Radio 2 bij het nieuws heden om 14.00 uur. Een discussie tussen twee kemphanen.

Over de vernielingen tijdens het Nieuwjaar aangericht
door raddraaïers riep Mark Rutte recentelijk:

‘Het liefst zou ik hen persoonlijk in elkaar slaan.’

Daarop antwoordde Wilders:

‘Waarmee Rutte?

Met je handtasje?!’

Jim Postma


  • Nieuw

  • Reacties