Fiets Een Andere Route!

7098-fiets-een-andere-route

De gemeente Rotterdam verleidt vanaf 20 maart fietsers om een andere route te kiezen dan over de Coolsingel en Schiekade. De belangrijkste reden tot het promoten van een andere route, met de naam Rit 010, is vermindering van de drukte op de Noord-/ Zuidfietsroute.


Dagelijks maken ongeveer 10.000 fietsers gebruik van de 6,5 kilometer lange Noord-/Zuidroute tussen het Schieplein en het Varkenoordseviaduct. Vooral op de Coolsingel en Schiekade is het zo druk, dat sprake is van fietsfiles. Bij de verkeerslichten is beperkte wachtruimte voor fietsers. Wethouder Visser (mobiliteit en duurzaamheid): “Sinds 2016 werkt de gemeente aan het sneller, veiliger en comfortabeler maken van deze fietsroute. Verkeerslichten worden sneller afgesteld voor fietsers, wachtplekken worden vergroot en kruispunten opnieuw ingericht. Wat ook zal helpen, is als meer fietsers een andere route pakken. Een extra reden om voor Rit 010 te kiezen, is dat in april de Coolsingel flink op de schop gaat.”

Interessant en relaxt

De gemeente begint daarom op 20 maart met het promoten van een alternatief: Rit010. Deze fietsroute loopt tussen de Proveniersstraat, de Provenierstunnel, het Kruisplein en de Westersingel/Eendrachtsweg. Fietsers die over Rit 010 rijden komen langs bezienswaardigheden zoals fraaie architectuur, groene singels en kunst. Er staan weinig verkeerslichten, zodat fietsers kunnen doorfietsen. Bovendien is het minder druk dan de Noord-/Zuidroute.

Promotie
De alternatieve route wordt voorzien van opvallende borden langs het fietspad. Op 20 en 28 maart deelt een voorlichtingsteam folders uit aan geïnteresseerde fietsers. Tegelijkertijd toont een fietsende gids met megafoon de highlights langs de route. Fietsers maken meerdere malen kans op een prijs als zij een foto van zichzelf op de alternatieve route maken. Om mee te doen delen zij ze hun selfie op de online fietscommunity Fietsfan010. Het doel van de campagne is minder fietsers die gebruik maken van de Noord-/Zuidfietsroute en meer fietsers op Rit 010.

Aantrekkelijker voor fietsers
Verbetering van de Noord-/Zuidfietsroute en promotie van alternatieve routes is een van de actiepunten uit het Fietsplan 2016-2018. Hiermee wil de gemeente het fietsen in Rotterdam aantrekkelijker maken.


Jan Jansen :
Een fietsende gids met megafoon? Het moet niet veel gekker worden. Je zal onregelmatig werken en aan die route wonen.....

Zijn we eindelijk van brokkenpiloot Langenberg af, krijgen we de volgende sukkel. D66 grossiert er in.

En eh...Jeroen, jij fietst nooit. Volgens mij heb jij niet eens een fiets! :-)

maandag 19 maart 2018

Jeroen Waardenburg :
Dat bepalen wij helemaal zelf welke route we fietsen en zeer zeker de Gemeente Rotterdam niet;het sovjet tijd perk is voorbij; of ze kijken te veel naar die prachtige heilstaat.concentratiekamp Noord -Korea daar zeggen ze ook wat de burger precies moet doen en laten.

maandag 19 maart 2018

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Kopstoot 1

Foto: Kajan Liu,


‘Ontdekking van de eeuw’

Tijdens mijn bezoek in aangenaam gezelschap afgelopen zondag aan museum Boijmans met een topdrukte hebben wij ‘de ontdekking van de eeuw’ gedaan. Als hele redactie van www.vandaagenmorgen.nl

Bij het doorlopen van de zeer succesvolle expositie ‘Puur Rubens’ troffen wij een olieverfdoek aan met de beeltenis van een jongeman.

Daarnaast stond als opschrift: ‘Rubens, 1632, jongen’. (Zie ook elders op deze pagina).

Wie hier echter heel intensief naar gaat kijken ziet in dit naamloze gezicht ineens zeer goede bekende. Maar van waar ook al weer?

Juist! Van het wereldwijde witte doek en televisie van de overbekende langdurige serie ‘In de ban van de Ring’. Opgenomen in deze 20e eeuw. Met maar een conclusie (check het zelf maar).

Dit is dus de afbeelding van ‘Mister Frodo.’ Van nota bene reeds eeuwen geleden. Hoe is het mogelijk?!

Het is aan deze Peter Paul Rubens (1577-1640), de schilderskoning van de Vlaamse Barok te danken dat hij als allereerste deze ‘Mister Frodo ‘ te voorschijn heeft getoverd. Niet uit de kast of uit het schilderij.

Maar zeker wel ‘Uit de ban van de Ring.’

Jim Postma


Kopstoot 2

DISCUSSIE WILDERS EN RUTTE

Zojuist gehoord op de Radio 2 bij het nieuws heden om 14.00 uur. Een discussie tussen twee kemphanen.

Over de vernielingen tijdens het Nieuwjaar aangericht
door raddraaïers riep Mark Rutte recentelijk:

‘Het liefst zou ik hen persoonlijk in elkaar slaan.’

Daarop antwoordde Wilders:

‘Waarmee Rutte?

Met je handtasje?!’

Jim Postma


  • Nieuw

  • Reacties