Hufteracties tegen verkeersasocialen

7071-hufteracties-tegen-verkeersasocialen

Hufteracties tegen asociaal verkeersgedrag in Rotterdam succesvol: 250 bekeuringen, 65 auto’s in beslaggenomen, 150.000 euro openstaande belastingen geïnd.

Het aanpakken en aanspreken op asociaal verkeersgedrag en hufterfeiten zijn belangrijk speerpunten van dit college. In 2016 en 2017 zijn om die reden meerdere grote verkeerscontroles per jaar gehouden in Rotterdam. Tijdens deze controles werkten politiemensen samen met het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst, douane, Koninklijke Marechaussee, RDW en de gemeente.


Dat leverde inbeslagname van zeker 65 auto’s op, is bijna 150.000 euro aan openstaande belastingen en boetes geïnd en zijn meer dan 250 bekeuringen uitgedeeld voor overtredingen zoals handsfree bellen, rijden zonder rijbewijs, rijden met een te hoog alcoholpromillage of mankementen aan de auto zelf. In 2018 zijn wederom integrale verkeerscontroles gepland.

Wethouder Eerdmans (o.a. Veiligheid): ”Asociaal gedrag in het verkeer is een grote ergernis van veel Rotterdammers. Op bewonersavonden hoor ik vaak dat bewoners zich zorgen maken over de verkeersveiligheid in hun eigen buurt. Juist controleacties door de politie zijn een goed instrument om dat aan te pakken. En het werkt, daar zijn wij als college dan ook zeer tevreden over.”

Tijdens de grote verkeerscontroles wordt een dagdeel in een gebied gehandhaafd op zogenoemde veelplegerfeiten. Ook kunnen verkeersdeelnemers worden aangehouden voor andere strafbare feiten, zoals een openstaande gevangenisstraf, bezit van verdovende middelen en wapens.

Aanpak asociaal verkeersgedrag
In het 10-puntenplan tegen Asociaal Verkeersgedrag 2015-2018 hebben gemeente, politie en Openbaar Ministerie samen tien actiepunten uitgevoerd om asociaal verkeersgedrag in Rotterdam aan te pakken. Van aanpak scooteroverlast, uitdelen van 30 km pakketten voor in de eigen wijk tot het houden van roadshows om met risico’s in het verkeer te leren omgaan. De resultaten hiervan kunt u hier teruglezen.

Jan Tak :
100% met die andere Jan eens maar van een "kale" fiets kan je niet plukken.

vrijdag 09 maart 2018

Jan Jansen :
Waarom toch altijd automobilisten?

De grootste aso's zitten tegenwoordig op de fiets. Ze rijden op de stoep, tegen het verkeer in, door rood. En als ze niet in hun telefoon zitten te staren, gebruiken ze die hand om een middelvinger te laten zien. Het liefst doen ze dit alles zonder licht.

Maar het rondrijden met scanauto's is natuurlijk veel belangrijker.

donderdag 08 maart 2018

Jeroen Waardenburg :
Als het grote verkeerscontroles circus ergens in Rotterdam neerstrijkt is het een prachtig avondje of middag kijkspel,de mensen die voor hun vermaak dan gaan staan kijken kunnen met recht zeggen eindelijk wordt er iets goeds gedaan van onze gemeentelijk belastingcenten. Ja ja er wordt dan heel wat tuig van de straat afgehaald.

woensdag 07 maart 2018

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Op de vlucht

Boekenweek 2019 is van 23 t/m 31 maart met als thema: de moeder de vrouw

Het was Rembrandt
of Poincaré,
of Einstein,
of Chatsjatoerian,
zijn moeder
werd doodgeschoten
of onder het puin bedolven
op de vlucht
en ze drukte hem,
twee jaar oud,
tegen haar borst,
toen ze viel,
stikte hij,
verdween, zonder te zijn verschenen.

Als we
witte kiezels
of gele schelpjes vinden,
spelen we ermee,
we schikken ze in
stapeltjes,
lettertjes
en kringetjes.

Het is een
ongewild
rouwritueel
in een tijd zonder
grafheuvels,
crematieplekken,
bronzen grepen,
waarin maar
een paar miljoen
moeders
constant ergens,
ergens naartoe
vluchten.

Miroslav Holub
vert. Jana Beranová

  • Nieuw

  • Reacties