Zeiknota op koers met plaatsing openbare toiletten

7054-zeiknota-op-koers-met-plaatsing-openbare-toiletten

Aanpak wildplassers in Rotterdam levert 500 boetes op

Bij een gastvrije en schone stad horen voldoende openbare toiletten voor zowel inwoners als bezoekers naar de stad. Dankzij de Zeiknota heeft de gemeente Rotterdam het afgelopen jaar drie zelfreinigende toiletunits neergezet in de stad. Dit jaar volgen er nog eens zeven units. Ook het handhaven van overlast door wildplassers is opgeschroefd. In 2017 heeft handhaving bijna 75.000 euro aan boetes uitgeschreven voor wildplassers langs de zeikroute.

Wethouder Eerdmans (o.a. Handhaving en Buitenruimte): “Wildplassen is een grote ergenis, zeker als dat onder je raam gebeurt. Daarop handhaven we. Maar moet je als gemeente ook voldoende toiletvoorzieningen bieden in de openbare ruimte. Daarin voorziet de Zeiknota. Daarnaast zijn we in gesprek met horecagelegenheden en parkeergaragehouders voor alternatieve toiletlocaties. Hoe meer toiletvoorzieningen in de stad hoe beter”.

Toilet met technisch snufje
Op woensdag 14 maart a.s. wordt de eerstvolgende geplande toiletvoorziening op de Binnenrotte geplaatst, vlak naast de ligweide. Het is op dat moment dan ook de meest geavanceerde toilet van Rotterdam. Met een zogenaamd revolving toilet wordt de wachttijd gereduceerd van bijna 2 minuten naar ongeveer 20 seconden. De deur naar de technische ruimte is voorzien van glas waardoor de automatische schoonmaaktechnieken goed te zien zijn. Vanwege de vele omwonenden die op de toiletunit kijken, wordt deze unit voorzien van een sedumdak.

Foto openbaar toilet: Deze staat in Groningen (Foto is van Tripadvisor)
Bovenste afbeelding (Bron: Lumpi)

Jeroen Waardenburg :
Louter verkiezingspropaganda, laat je voor de zoveelste keer niet misleiden door de allergrootste 'zeikerds' op het stadhuis.CITAAT.

Juist,maar dat zijn politiek jongens en meisjes altijd zeiken niks doen en zakken vullen. Politieke partijen zijn een PLAAG.

vrijdag 02 maart 2018

Jim Postma :
Louter verkiezingspropaganda, laat je voor de zoveelste keer niet misleiden door de allergrootste 'zeikerds' op het stadhuis.

'Er volgen dit jaar nog ZEVEN units (openbare plees) op een bevolking van 650.000 inwoners!

Leefbaar en consorten (PvdA, VVD, D''66, SGP, CHU, ect.), waar bent u in de afgelopen 30 jaar mee bezig geweest, toen in de tachtiger jaren destijds alle openbare Plees in de stad werden afgeschaft. Onder de beloften dat die zouden worden terug geplaatst. Nooit gebeurd. Ten onrechte boetes (140 euro) voor de burgerij.
Mijn kanonnen - lees pen - zal hierover binnenkort over u losknallen.
Shame, on you, ALL!.

vrijdag 02 maart 2018

Schrijf uw reactie
Type de code over: