Ode aan Mies Bouwman in Rotterdam

7047-ode-aan-mies-bouwman-in-rotterdam

Mies Bouwman 31 december 1929 – 26 februari 2018.


Promotiefilm voor Rotterdam uit 1955 gemaakt door J. Burcksen. Mies Bouwman en Kees Brusse maken een wandeling door Rotterdam, de tocht begint aan de Veerhaven, aan de overkant ligt de Nieuw Amsterdam aan de kade, vervolgens langs de Willemsbrug en Maastunnel, we zien de fietsers op de roltrappen, in de haven wordt gewerkt, schepen laden en lossen.Op de Blaak wordt een bezoek gebracht aan de Amsterdamse Incassobank met het beeld 'Jet"aan de gevel, we zien het interieur. Zadkine's de Verwoeste Stad. Het paar vervolgt de reis met een bezoek aan de Radio en Grammofoonwinkel van Willem de Jong aan de Korte Hoogstraat, vervolgens het Beursgebouw en de ruine van de Laurenskerk, bij het warenhuis van Vroom en Dreesman worden inkopen gedaan, vervolgens Jungerhans aan het Binnenwegplein en de winkels van Ter Meulen, Van Vorst, Wassem en Martins Tearoom.

Een wandeling op de Coolsingel, met het Holbeinhuis, het beeld van Erasmus, bouw van de Bijenkorf, het meubelmagazijn van H.H. de Klerk, wandeling over de Lijnbaan, met bioscoop Lumiere, vertrek van een helikopter vanaf het Heliport terrein. Tot slot het Groothandelsgebouw met café-restaurant Engels, op het dak bij dag en nacht de reclame van Hooimeijer beschuit.


Bron beeld & geluid: Rotterdams Archief. (Een wandeling door Rotterdam. Gemaakt in 1955, met Mies Bouwman en Kees Brusse.)

Jan Tak :
Zoiets dus Jeroen

www.youtube.com/watch?v=Kb8emjhZGiY

dinsdag 27 feb 2018

Jeroen Waardenburg :
In die tijd was hard werken en weinig poen,de meeste mensen hadden een hard bestaan.

maandag 26 feb 2018

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

The funny side of the moon

Neil deGrasse Tyson @neiltyson

Turns out, there never was a Man on the Moon, only a Woman in the Moon. And her name is Wilma.
  • Nieuw

  • Reacties