Mars tegen de armoede in Pauluskerk

7023-mars-tegen-de-armoede-in-pauluskerk

Woensdagavond 21 februari 2018 vanaf 19:30 uur Pauluskerk Kerkzaal, Mauritsweg 20 in Rotterdam.

U bent van harte welkom als vertegenwoordiger van een maatschappelijke organisatie om deze week op woensdagavond 21 februari vanaf 19:30 uur een informatiebijeenkomst bij te wonen over de mars tegen de armoede. Deze mars gaat zaterdagmiddag op 10 maart plaats vinden van 14:00 tot 17:00 uur..


De mars is een opmaat voor de verkiezingen op 21 maart. Bedoeling is dat zoveel mogelijk mensen gebruik maken van hun stemrecht. Vooral de mensen, die in de afgelopen jaren er het meest er op achteruit zijn gegaan, in armoede zijn beland, in de schulden, sociaal uitgesloten worden of werk hebben moeten aanvaarden waar niet of nauwelijks van rond te komen is. Bijna één op de vijf Rotterdammers, van jong tot oud, bevinden zich inmiddels op of onder de armoedegrens.

Woensdagavond zullen wij u meer vertellen over de stand van zaken met de mars. Van u willen wij graag vernemen hoe u en uw organisatie mee wil werken en kan werken aan de deelname van zoveel mogelijk mensen aan de mars. En over ideeën hoe we samen mensen kunnen motiveren om (weer) naar de stembus te gaan> En zo voor hun eigen rechten op te komen. Het recht op voldoende inkomen en werk, zoals omschreven in artikel 19 en 20 van de Nederlandse Grondwet.

We sluiten af met een drankje. Vandaar dat wij u vragen ons te berichten of u wel of niet aanwezig zal zijn aanstaande woensdagavond via: info@armoedevrij2020.nl

Meer informatie op www.armoedevrij2020.nl


Vriendelijke groeten


Namens de Actiegroep Rotterdam Armoedevrij,

Hans Goosen en Therese Steur van de Stichting

Rotterdamse Sociale Alliantie

Foto van de vorige mars tegen de armoede (bron: http://www.armoedevrij2020.nl/)

Jan Tak :
Ben jij er nu zo één die altijd de confrontatie opzoekt Hans?

Dit is wat R.dam doet voor de zwakkeren doet.
Inwoners kunnen via de Gem. Krediet Bank schuldhulp krijgen daar zijn wel voorwaarden aan verbonden natuurlijk.Werk je mee en kom je de afspraken na dan garandeert de GKB dat je in max. 3 jaar schuldenvrij bent. Je zou zeggen met beide handen aanpakken, toch doen mensen dit, mede opgehitst door profiteurs die het z.g. goed met de schuldenaren voor hebben, niet ja en dan is het "wie niet horen wil moet voelen"

Het zou eerlijker zijn als mensen als Hans Goossen, Dick Couvee en Carrie het volledige verhaal vertellen i.p.v. (net als Ringeling) de oorzaak en schuld altijd bij een een ander neer te leggen.

Uw voorbeeld Jezus hielp, vertelde het eerlijke verhaal en hitste niet op.

woensdag 21 feb 2018

Jeroen Waardenburg :
Het gaat me erom, dat in onze stad veel mensen zijn, die zich als menslievend voordoen, maar in wezen, die menslievendheid hebben omgezet in een dik salaris.CITAAT.

Ook helder en duidelijk.

Wij hebben er mee te maken gehad ze zaten nog vol haat ook, en inderdaad zelf hadden ze een dik ze salaris,veel praten en niks doen.

woensdag 21 feb 2018

Ronald Sörensen :
Die tussenvoeging 8035 is veroorzaakt door het intypen van de code op de verkeerde plek.

Het gaat me erom, dat in onze stad veel mensen zijn, die zich als menslievend voordoen, maar in wezen, die menslievendheid hebben omgezet in een dik salaris.
Ik heb 'r een aversie tegen, omdat ze zich zonder uitzondering keren tegen Leefbaar Rotterdam; zonder valide argumenten. Het gaat om de toon, het taalgebruik en dat wordt geïllustreerd met casuïstiek.
Ik heb honderd argumenten tegen de islamisering.De SP-deugers achter het spandoek gaan zonder pardon met islamisten in zee!
Zetelrovers en vrouwenhaters prefereren boven mensen die zeggen "geef ze een hengel i.p.v. een vis"

Ik heb een vermoeden, dat in dit soort obligate bijeenkomsten je gezicht laten zien een solicitatie is naar de Balkenende norm van het sociale werk.

woensdag 21 feb 2018

Jeroen Waardenburg :
Vraag de salarissen van de raden van bestuur van het CVD, Humanitas,BAVO en De Bouman eens op. Misschien krijg jij dan ook een aversie tegen8035 die zo graag met hun vingertje wijzende deugers.CITAAT.

Helder en duidelijk.

Voorts, mensen die gewoon een werkkring hebben ,hebben geen tijd voor een zogenaamde mars te lopen die zijn gewoon op hun werk voor het naakte bestaan.

dinsdag 20 feb 2018

Ronald Sörensen :
Aversie is iets anders dan haat.

Bij haat scheld je, beledig je en beschuldig je vals. Iets dat ik veel uit die kring heb ervaren; dat zal het wel zijn. Een vriend van me zou gisteren 70 geworden zijn en ik kijk naar de deugers achter het spandoek. Ik herken sommigen.
Een hekel aan onoprechtheid.
Vraag de salarissen van de raden van bestuur van het CVD, Humanitas,BAVO en De Bouman eens op. Misschien krijg jij dan ook een aversie tegen8035 die zo graag met hun vingertje wijzende deugers.

dinsdag 20 feb 2018

Ronald Sörensen :
Zo te zien een SP manifestatie. Voorop mevr. Declaratiebon, ooit verkoopster van "winkeldochters" aan de stakkers op de Keileweg.

Ze zingen waarschijnlijk onderweg op de muziek van "Een potje met vet"

Wij zijn zo goed,
wij zijn zo goed,
want we deugen deugen deugen deugen allemaal,
Wij zijn zo goed.

2e couplet etc.etc.etc.

dinsdag 20 feb 2018

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Trouwringen bij caféruzie

(Door Jim Postma)

Tijdens mijn inmiddels duizenden cafébezoeken in deze stad maakte ik heel wat caféruzies mee. Koning Alcohol was en is daarin meestal de boosdoener. Zo was ik ooit getuige dat in ons bekend café ‘De Schouw’ aan de Witte de Withstraat een barbaarse ruzie ontstond over een gokautomaat. Een toen nog jonge collega van mij, Piet Koster van Het Vrije Volk, werd in het conflict door een brute dronkenman neergeslagen. Met een bloedend gezicht lag hij op de grond.

Pas later bleek dat die lafhartige klap (onze Piet kon zich amper of niet verdedigen) zijn grootste geluk ter wereld werd. Op de gokkast zelf won hij namelijk - zoals zo velen - amper wat of niets. Toen hij op dat moment uitgestrekt lag, ontfermde zich een onbekende schone jonge dame over hem. Zij hielp hem overeind en verzorgde zijn wonden. Het werd liefde op het eerste gezicht. Piet en Vera trouwden later met elkaar, kregen kinderen en het werd tot in de lengte van dagen één groot stralend huwelijk…

Na die gemene rot klap heeft Piet overigens nooit meer op een gokkast gespeeld. Zo wijs was hij wel. Liefde en geluk zijn namelijk nooit te winnen op zo’n duivelse, vaak verslavende, kast. Inmiddels is mijn goede collega van destijds, dus Piet Koster, al weer enkele jaren geleden overleden.

Kemphanen
Recent was ik weer getuige, nu in café Centraal aan de Zwartjanstraat, van zo’n onbenullige caféruzie. Toevallig zat ik met mijn barkruk tussen de twee kemphanen in. Het ging om een gepensioneerde zwaarlijvige slager en een gesjeesde filosoof met een grote grijze bromsnor. De aanleiding van de barruzie was de leesbril van de overigens homofiele slager. Vervolgens gingen zij elkaar uitmaken voor ‘rotte vis’, zoals je ziet in de strips van Astrix en Obelix.

In hun scheldkanonnade werd zelfs God meerdere malen vervloekt. Totdat barkeepster Yvonne de boel probeerde te sussen door te zeggen: ‘God bestaat helemaal niet!’

De beide kemphanen werd hierdoor even de mond gesnoerd. Toen zei Yvonne: ‘God zit in jezelf..’ De filosoof dacht even na en zei toen aarzelend: ‘O, Die zit dus in je hersenen.’

Waarop de slager opnieuw begon met: ‘Dan zit Die zeker niet in jou. Want jij hebt helemaal geen hersenen!’

Nu ontplofte de filosoof tegen de slager, met: ‘Weet je wat jij bent hè. Een vuile vieze ruige varkenspoot.’

Op dat moment stond ‘Ruud de glazenwasser’ op. Een krachtpatser met het figuur van Jerommeke uit Suske en Wiske.

Onderweg naar de café-uitgang sprak hij vredelievend met zijn bekende gulle lach:

‘Heren, heren toch! Ben zo weer terug. Ik ga even twee trouwringen voor jullie halen!’


  • Nieuw

  • Reacties