Je eigen groentejuweeltjes kweken

6937-je-eigen-groentejuweeltjes-kweken

Garden chic 2018: succesvol je eigen groentejuweeltjes kweken

5 tools om snel, slim en stijlvol te kweken

Zelf je eigen groente en fruit kweken doe je niet alleen voor het resultaat. Je bent lekker buiten, leert van de invloeden van de natuur én je kan je dagelijkse beslommeringen even parkeren. Tuinmerk Nature® heeft de hulpmiddelen om succesvol groenten en fruit te kweken. Want tja, wie goed zaait zal goed oogsten, toch?

Of je nu vanuit de keuken, het balkon of de tuin gaat kweken, een paar zaken zijn bepalend voor het succes. Zorg voor voldoende licht, een gezonde bodem en de juiste temperatuur. Met deze basisregels, de onderstaande tools én een positieve instelling eet je dit voorjaar gegarandeerd een maaltijdsalade uit eigen tuin.

1.Snelle (kweek)bak
Deze kweekbak is gebaseerd op het principe van hydrocultuur. Hierbij wordt in plaats van grond, steekschuim gebruikt. Het belangrijkste voordeel is dat zaden hierdoor sneller ontkiemen; dankzij het schuim worden wortels beschermd tegen licht, krijgen ze een regelmatige toevoer van zuurstof en is er optimale bewatering. Zaaien, water geven en laten groeien dus! De Nature® kweekbakken inclusief groeimedium zijn in diverse formaten verkrijgbaar vanaf €10,55.

2.Slimme kweekfolies
Kweekfolie maakt kweken eenvoudiger en effectiever, niet alleen verhoogt het de opbrengst maar het zorgt er ook voor dat hongerige insecten op afstand blijven. Nature® ontwikkelde een nieuwe serie kant-en-klare kweekfolies met voorgeperforeerde gaten. Zo is er een rood folie dat het rode spectrum van het licht weerkaatst, waar aardbeien en tomaten erg gevoelig voor zijn. De zilverkleurige folies zorgen juist voor een weerkaatsing op de onderkant van de bladeren én hebben een afstotende werking op vervelende luizen, vlooien en vliegen. Deze folie is erg geschikt voor onder andere komkommer, ui en kool. De voorgeperforeerde rode en zilveren folies zijn in diverse formaten verkrijgbaar vanaf €4,39.

3.Kunstige kweekkappen
Het ziet er artistiek uit, je krop sla onder een kunststof glazen bol, maar dat is natuurlijk een bijkomstig voordeel. Deze transparante kweekkappen met ventilatieopening beschermen je zaaiingen tegen kou, onweer en insecten. Een set bestaat uit drie kweekkappen en wordt geleverd met grondpennen om de kappen in de grond te ankeren. Een set Nature® kweekkappen is verkrijgbaar vanaf €7,49.

4.Handige 2-in-1 tuinkruk
Even hier wat steken, daar wat harken en voor je het weet ligt de helft van je gereedschap door de hele tuin. Herkenbaar? Deze handige 2-in-1 kruk van Nature® zorgt dat je in ergonomische houding tuiniert én dat al je tools met je mee verhuizen. Verkoopadviesprijs €19,95.

5.Stijlvolle steek- en hangetiketten
Etiketten zijn in principe bedoeld om te tonen wat je waar geplant hebt maar zijn ook handig om op te noteren wanneer iets geplant is. Om een natuurlijk maar stijlvol effect te creëren gebruik je deze leistenen steek- en hangetiketten van Nature®. Verkoopadviesprijs set van 5 leistenen steeketiketten €4,99, set van 3 leistenen hangetiketten €7,49.

De Nature® kweekaccessoires zijn verkrijgbaar bij vrijwel alle tuinspeciaalzaken, bouwmarkten en diverse webwinkels. Voor meer informatie kijk op www.outsideliving.com.

Over Nature®
Bij je hele tuin vertrouwen op Nature®; dat gaat heel natuurlijk. Nature® heeft meer dan 900 artikelen die het complete spectrum bestrijken van het zaaien en planten, decoreren, aanleggen, beschermen (zomer en winter) en het onderhouden, inclusief de juiste accessoires.

Bron foto's: Nature

Arie C. Torcque Zaanen :
Nou,..nou,... Jan zo kan het wel weer, niet om Jeroen te verdedigen maar eerlijk is eerlijk als je Vreekens of Vreeken's uitspreekt hoor je dat commaatje ('s) niet of je moet een duidelijk aantoonbaar spraakgebrek hebben.

maandag 11 jun 2018

Jan Jansen :
Vreeken's zaden, hahaha! Dat moet natuurlijk zijn: Vreekens zaden. Kan Jeroen niets aan doen; zelfs de familie Vreeken weet het niet.

maandag 11 jun 2018

Jeroen Waardenburg :
Vreeken's Zaden
Voorstraat 448
3311 CX Dordrecht

Wereldwijd bekend om alle zaden die je maar kan bedenken.

Succes.

zondag 10 jun 2018

Samson Naydenov :
Ik wil zaden van aardbeien kopen

zondag 10 jun 2018

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Who wants to live forever?


(Op vrijdag 1 februari 2019 publiceerden we deze kopstoot van Jim voor het eerst....)


Hier op ons aller planeet Moeder Aarde

heeft de hele en complete mensheid

op aarde maar één keus:

Or : We learn to live all together,

Or: We will all die together


Take your pick.

There will be absolutely no other way.


Jim Postma


  • Nieuw

  • Reacties