Cursus Wildplassen (2)

6878-cursus-wildplassen-2

(Door Jim Postma)

‘Koning, keizer, admiraal’, pissen moeten ze allemaal! Zo staan daar, zeker in deze dagen, Sinterklazen, Zwarte, Bruine en Witte Pieten, overal uit noodzaak wild te plassen. Zelfs politie-agenten en ME-ers ontkomen er in bepaalde situaties niet aan. Dezelfde wetshandhavers die ons moeten bekeuren voor hetzelfde zogenaamde delict. En niet te vergeten rechters zelf die ons via deze APV, Algemene Plaatselijke Verordening, (gemeentelijk) moeten veroordelen tot een minimale boete van 140 euro per geval. (Bron foto: Twitter)

Wie van u rechters immers, kan zeggen dat u zich nog nooit in uw leven heeft schuldig gemaakt aan het strafbare wildplassen. Mocht u dit vandaag aan de dag ontkennen, dan maak ik u uit voor een grote leugenaar. Zeker in uw studententijd of in uw kinderjaren heeft u zich daar vast en zeker aan schuldig gemaakt.


Dus die hele wet moet zo snel mogelijk op de schop en worden vervangen door een meer praktische van deze tijd. Zoals bijvoorbeeld het overtreden van de burgerlijke fatsoensregels. Nooit onder welk excuus dan ook wildplassen in portieken, brievenbussen of tegen de gevels van woonhuizen. In al deze gevallen forse boetes, wat mij betreft 500 euro per grove overtreding.

Voor de rest bestaat wildplassen en soms ook wildpoepen meestal uit hoge nood. Niemand doet dit voor zijn of haar lol.

ME-ers!
Jaren geleden was ik er zelf getuige van dat ME-ers stonden te wildplassen tijdens een risicowedstrijd tussen Excelsior en Ajax. Met vier man sterk tegen de bomen van Woudestein. En dat zal je dan net zien, geen fotocamera of ‘smartphone-filmpje in de buurt. Anders had dit toch weer een prachtige plaat opgeleverd voor de voorpagina of You Tube, nietwaar?

Hoe droevig was het voor mij te zien hoe een handvol Zwarte Pieten (toen nog) op de bon werden geslingerd voor hetzelfde delict als dat van die ME-ers. De Pieten waren onderweg naar berucht en beroemd journalistencafé ‘de Schouw’ destijds in de Witte de Withstraat. Maar konden dit kennelijk net niet op tijd halen en piesten toen min of meer gedwongen tegen een houten schutting aan.

Dat daar in die koude tijd een beetje ‘onderbroekenlol’ aan te pas is gekomen is studenten eigen. Maar zij waren wel bezig met een collecte voor het een of andere goede doel. Misselijkmakend in ieder geval voor mij dat deze agenten (mede ME-ers) hun bekeurden. In die tijd ging mijn bloed nog koken vanwege deze onrechtvaardigheid. Dat heb ik ze ter plekke laten weten. Tegenwoordig ben ik daar (helaas) wijzer in geworden, want het scheelde maar niks of ik zelf was in de cel beland.(Bron foto: Twitter)

Noord-Korea
Wildplassen is niet alleen een stedelijk en landelijk probleem, maar eigenlijk wereldwijd. Van zeer jong tot zeer oud. Behalve dan en geloof dat of niet, in de socialistische heilstaat van Noord-Korea. Toen ik daar een tijd geleden was samen met een elitegroep van de Erasmus Universiteit waren er wonder boven wonder overal openbare toiletten te vinden. Terwijl de bevolking amper te eten of te drinken heeft. Zelfs in de metrostations waren die toegankelijke w.c.’s. Hoe dit mogelijk was en is ben ik vergeten om persoonlijk aan Kim te vragen. Voor de rest loopt zijn land 60 jaar achter op het westen, behalve dan recentelijk als ‘little rocket man’. Met alle wereldwijde bedreigingen van dien.

Terug naar ons land en onze stad. Openbare toiletten zijn hier anno 2017 amper te vinden. In die zin is dit in tegenstelling tot Noord-Korea schandalig (zie ook de ‘Cursus Wildplassen (1)’ Maar laat ik eerst doorgaan in mijn populaire cursussen op dit gebied als ‘Professor in de Plaskunde’.

‘Voorkomen is beter dan genezen’, geldt zeker voor wildplassen. Dus voordat je de deur uitgaat, met name op wat oudere leeftijd, eerst even een snel bezoekje aan de plee. Ook al moet je niet direct, vooral als je langere tijd van huis weggaat, voor de zekerheid de eventuele behoefte doen. Voor horecagelegenheden geldt dit helemaal. Beter een keer te veel, dan te weinig. Ik ben er inmiddels noodgedwongen aan gewend geraakt. Na het betalen gaat bij mij een rood lampje branden en bezoek aldaar nog een keer de wc. Er komt altijd wel weer wat uit en dit voorkomt veel wildplassen. (Bron foto: Mooi Assen)

Vrouwen
Voor vrouwen ligt dit alles natuurlijk veel moeilijker dan bij mannen. Bij haast elk van mijn cafébezoeken of in een restaurant komen er altijd wel een of meer vrouwen beleefd vragen of ze even van het toilet gebruik mogen maken. En zo hoort het. Bij het weggaan laten ze beleefdheidshalve niet zelden een muntje na op de bar. Vaak weigeren de uitbaters of obers dit te accepteren omdat het ‘geen must’ is.

Het is moeilijk om je als wildplassende man voor te stellen hoe vrouwen dit moeten doen in het ‘wild’. Voor trans/mannen/vrouwen zal dit nog veel moeilijker liggen. Maar goed ik ga een poging doen. In cursus 1 heb ik op dit gebied alle truckjes laten zien waarop te letten bij hoge nood. Als vrouw zijnde zal ik altijd kiezen, bij gebrek aan anders, voor parkeerplekken. Dus tussen stilstaande auto’s in. Het eerste is je tasje zogenaamd laten vallen, vervolgens bukken en hup, hup, laat die waterval maar stromen. Gôh, wat een totale opluchting levert dit altijd op, hoor ik van vrouwelijk gezelschap.

Huizenkant
Hetzelfde geldt in dit kader achter je eigen autodeur of het liefst nog tussen twee openstaande autodeuren in. Wel altijd aan de huizenkant, ladies! Maar denk daarbij eerst aan het laten vallen van uw damestasje! Een alibi moet er immers zijn.

Zelf heb ik het menig maal gedaan tussen de achterdeuren van mijn bestelwagentje. Deuren wijdt openzwaaiën, net doen of je boodschappen aan het in- of uitladen ben. En hup, hup laten leeglopen die blaas. Nooit in zo’n geval met je beide handen voor je rits gaan staan. Dat valt op! Zelfs voorbijganger, als de handjes los zitten, hebben dan zelden in de gaten wat je werkelijk aan het doen bent…

Vrouwen, zo is mij vaker opgevallen in gezelschap, kunnen er in het algemeen beter tegen om de plas op te houden, dan de gemiddelde man. Hoe dat komt moet u maar aan de plaatselijke medicijnmannen vragen.

Groenvoorzieningen zijn voor vrouwen natuurlijk eveneens ideaal, maar kan soms reuze gevaarlijk zijn. in verband met ‘potloodvensters’ of andere gure figuren. Een vrouw loopt in het algemeen vaak eerder een horecazaak binnen om alleen de behoefte te doen, dan mannen. Talloze malen heb ik dit ook gedaan, maar bestelde dan eerst een consumptie, meestal koffie. Wel afhankelijk natuurlijk van het tijdstip van de dag. Al met al door de jaren heen een kapitaaltje om het wildplassen te voorkomen. Maar wel meestal ‘gezellie’, je komt daardoor even ergens anders, dan in je vertrouwde oude stamcafé.

Vrouwen in bourka’s hebben het in dergelijke gevallen stukken makkelijker lijkt mij. De redenen daarvoor kunt u wel raden. In ieder geval heb ik in mijn rijke leven nog nooit een wildplassende bourka gezien. U wel?

Na ‘ladies first’ nog een volgende aflevering met de speciale kneepjes van het vak voor de ‘heren’. Tot die tijd goed uitkijken hoor!

Zie: https://www.villamedia.nl/artikel/lessen-voor-de-pers-van-geerte-piening-het-wildplasmeisje

(Wordt vervolgd)


Jim Postma :
Ambtelijk of niet?! Samen uit, samen thuis. Uiteraard jij als voorbeeldgever bij de vrijwillige politie en daarna of course met verrekijker en al (Zal je Hare Majesteit niet leuk vinden...@@@), ontfermen over 'the ladies' op de Wilde Wateren.

Als jij als zedenprediker van ons allemaal je daarvoor als eerste opgeeft, volg ik je in alle toonaarden. Al was het maar om je aan alle kanten te kunnen controleren in wilder(s) dan wilder(s) kan niet....
Plassen uiteraard! (Hoe denkt Wilders hier eigenlijk over). Met mijn juiste advies kan hij dit zo maar vijf extra zetels opleveren.

Na de gebruikelijke commissie in deze SÓr gaan we weer eens ouderwets feestvieren. Whisky, wild, wild women en vooral volop Paaldansen!

Ik reserveer vast de O Q!

dinsdag 05 dec 2017

Ronald Sörensen :
Nee Jim, een raadslid let op de uitgaven van de gemeente.
Handhaving is een andere afdeling.

Je kunt je opgeven bij de vrijwillige politie of een cursus beveiliging aanvragen en de controle op feminime wildwateren als casus opvoeren.
(ambtelijk of niet?)

maandag 04 dec 2017

jim Postma :
Is het dan niet zo dat (gemeenteraadslid) Sör deze plekken als eerste aan de weet komt.
En er dan met verrekijker en al toezicht ophoudt dat de plekken door de dames niet misbruikt worden?!

Als je tegen die tijd daarin nog assistentie nodig hebt, laat het me dan gerust even weten.

zondag 03 dec 2017

Ronald Sörensen :
Plassen in de natuur is heel gezond voor bomen en struiken.
Ze kunnen zo stikstof(N)opnemen.
Mocht ik gekozen worden als gemeenteraadslid, dan zal ik een motie indienen om delen van parken als "plasgebied" aan te wijzen. Ze wisselen natuurlijk elke maand om zo het hele bos c.q. park gezond te houden.
Bij het aanwijzen wordt rekening gehouden met lage doch dichte bossage's, waarachter dames kunnen wateren. Indien niet aanwezig zullen deze worden geplant.

vrijdag 01 dec 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Militairen ‘blauw ‘ op straat


Gratis ochtendkrant Metro kopte gisteren:
‘Politie zal straks ‘nee’ moeten zeggen’.
En: De werkdruk bij de politie is zo hoog,
dat het aantal overtredingen van de
Arbeidswet dit jaar zal uitkomen op 200.000.

Gevolg: Politiemensen stukken minder gemotiveerd,
te hoge werkdruk leidt tot stress, burn-outs en
aantal ziekmeldingen onder onze wethandhavers
neemt alarmerende vormen aan.

Met nu zo’n 1100 nieuwe agenten erbij en dure
langdurige opleidingen, blijft het landelijke
Nationale Politiekorps dweilen met de kraan open.

Interview met hoofdagent: ‘Wat je alleen wel ziet,
Is dat de burgers langer moeten wachten op een
aangifte die ze hebben gedaan. En ze zullen minder
blauw op straat zien?’

Nog minder blauw op straat? Nog langer wachten
voor de burgers op aangiften? Kan het nog gekker.

De misdaad, zeker de zware criminelen tieren
tegenwoordig zo welig als nooit te voren. Gelegenheid
maakt de dief. Pakkansen steeds kleiner, de
veiligheid op straat en in het verkeer nemen
intussen eveneens alarmerende vormen aan.

Waarom op korte termijn geen militairen tijdelijk
betrekken als noodagent nu de nood het hoogst is.
Wat doen militairen eigenlijk in vredestijd?
Oefenen in de kazerne, in het bos, op het strand
En waarom dus niet direct op straat en in het verkeer?

Met zeer effectieve korte opleidingen tot agent, overal
direct inzetbaar, van terrorismebestrijding tot
invallen bij zware criminelennesten.

Simpel zolang de nood het hoogst is tijdelijk
met een het wisselen van een
groen naar een ‘blauw’ uniform. Met daarbij een
besparing van honderden miljoenen euro’s.

En anders, Opstelten zei het al in alle toonaarden:
'Blauw op straat,
meer blauw op straat,
nog meer blauw op straat.’

Allemaal, allemaal, hartstikke blauw op straat!


Jim Postma.

  • Nieuw

  • Reacties