Nieuw Europees hoofdkantoor voor Atterbury

6818-nieuw-europees-hoofdkantoor-voor-atterbury

Atterbury Europe heeft vandaag haar nieuwe Europese hoofdkantoor in Leiden geopend. De Zuid-Afrikaanse vastgoedontwikkelaar richt zich op investeringen in winkelcentra en de ontwikkeling van winkelvastgoed in Europa. Vanuit het karakteristieke kantoorgebouw 'Leiden Central Offices' breidt Atterbury Europe haar activiteiten uit, met name rondom het Middellandse Zeegebied en in opkomende Oost-Europese markten.

Uitbreiding in Europa
Atterbury ontwikkelt al 23 jaar op succesvolle wijze onroerend goed in Zuid-Afrika en op het Afrikaanse continent. Sinds 2014 hebben ze hun activiteiten uitgebreid naar Europa, allereerst met een vestiging in Oostenrijk en nu concentreren ze hun activiteiten in Leiden. Vanuit deze locatie wordt de ontwikkeling van hoogwaardig commercieel, winkel- en residentieel vastgoed in Europa effectief beheerd.

Het karakteristieke gebouw 'Leiden Central Offices' is strategisch gelegen nabij het historische centrum met alle voorzieningen van de binnenstad in de buurt en vlakbij het centraal station van Leiden. Amsterdam Schiphol Airport is per trein in 15 minuten bereikbaar, waardoor reizen binnen Europa gemakkelijk en snel gaat.

Atterbury Europe's CEO Henk Deist: "Toen onze activiteiten een meer substantiëlere omvang kregen, besloten we vanuit economische en praktische overwegingen onze activiteiten meer centraal onder te brengen in Europa. Wij kozen voor Nederland, niet alleen vanwege het competitieve fiscale klimaat, maar ook vanwege de goede toegang tot professionele topadviseurs en het feit dat veel Nederlanders de Engelse taal goed beheersen en deze gebruiken bij het zakendoen. Op het kantoor in Leiden werken nu vijf werknemers, als we niet op reis zijn, waarvan vier Zuid-Afrikanen en een Roemeen. En we kijken ernaar uit om de eerste lokale werknemer aan te nemen. We hebben voldoende ruimte voor groei!”

Gevestigd in Leiden
Wethouder Robert Strijk van Leiden: "We zijn erg blij dat Atterbury Europe goed op de hoogte is van het aantrekkelijke Nederlandse ondernemersklimaat en dat zij concludeerden dat Leiden als vestigingsplaats geweldige kansen biedt. De stad is een ideale, solide en naar verwachting een goed gedijende basis van waaruit ze hun activiteiten in Europa kunnen uitbreiden. En ik twijfel er niet aan dat het kantoor in Leiden al snel zal voelen als 'Die Klubhuis' voor hun werknemers!”

Namens de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) en de stad Leiden verwelkomde Chris van Voorden, InnovationQuarter’s hoofd Foreign Investments Atterbury Europe in Leiden.

"De komst van deze zeer gewaardeerde Zuid-Afrikaanse vastgoedontwikkelaar met een indrukwekkend trackrecord en portfolio, onderstreept de voortdurend verbetering van ons zakelijke vestigingsklimaat,” aldus Van Voorden.  

“We constateren een toenemende belangstelling van Zuid-Afrikaanse bedrijven, die zaken willen doen in Zuid-Holland. Naast linguïstische en culturele overeenkomsten, is onze directe manier van zakendoen mogelijk ook een uniek kenmerk dat onze beide landen gemeen hebben. Samen met onze partnerorganisaties helpen we Henk Deist en zijn team graag verder met het leggen van nuttige contacten en ondersteunen we hen bij hun Europese groeiambities.”

Foto 1: InnovationQuarter’s Chris van Voorden overhandigt namens de stad Leiden, NFIA en InnovationQuarter een speciale welkomstplaquette aan Henk Deist, CEO van Atterbury Europe.

Foto 2: Henk Deist, CEO van Atterbury Europe, en zijn Atterbury-team in Leiden

Kop foto:De speciale welkomstplaquette voor Atterbury Europe.

Fotografie: © Daniel Verkijk

Jim Postma :
Jullie bedoelen dus eigenlijk: 'Lijden, Vandaag en morgen!'

Zolang wij blijven leiden, mag Lijden blijven lijden!'

Hoezee!

Jim.

vrijdag 10 nov 2017

Hans Roodenburg :
Jan: ik vermoed dat er iets hierin is misgegaan. Rotterdam gaat boven alles!

vrijdag 10 nov 2017

Jan Tak :
Leiden Vandaag & Morgen ?

vrijdag 10 nov 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Liever Turks dan Paaps..

(Door Geert-Jan Laan)

Tijdens de Nederlandse vrijheidstrijd, de 80-jarige oorlog dus, was een gevleugelde uitdrukking:,, Liever Turks dan Paaps.”Dat sloeg op de moslimbondgenoten in een land dat nu Turkije heet. In de strijd tegen de Spanjaarden was de sultan een belangrijke bondgenoot van de jonge Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. In de harem van de sultan bevinden zich ook een grote hoeveelheid, door Nederland geschonken, Delfts blauwe tegels en andere kunstvoorwerpen.

Nederland was ook het eerste westeuropese land dat het moslimrijk erkende. En ook de eerste staat die een eigen ambassade in de stad opende die toen nog Constantinopel heette.Op onze beurt namen we de Turkse tulpenbollen mee en ontwikkelden zo een handel die tot op de dag van vandaag vele honderden miljoenen euro's en dollars waard is geworden.

Nu is het natuurlijk niet zo dat onze strak en streng gereformeerde voorvaderen ook vijf keer per dag op een matje in de richting van Mecca bogen met de tekst :,,Allah is groot.”

En katholieken werden niet onthoofd of op de brandstapel geworpen, maar wanneer zij zich in hun schuilkerken een beetje rustig hielden dan was een ander nieuw woord van toepassing. Het werd “gedoogd”.

En ik weet ook wel dat wanneer ooit de moslimtroepen niet voor Wenen waren tegengehouden de kans groot zou zijn dat wij ook in hoofddoekjes en lange jurken gekleed zouden zijn, maar dat is allemaal niet gebeurd.

Dus hebben we vrijheid van godsdienst. En dus plaatst iemand die de moskee wil sluiten zich buiten de orde in dit land.

En dat zou ook moeten gelden voor een politieke partij die geen leden en geen gekozen aanvoerder heeft.

Een fors aantal jaren geleden toen de Arabische landen dankzij de sterk gestegen prijzen van ruwe olie vele miljarden hadden te verteren was ik op een Europees/Arabisch symposium in de Zwitserse stad Montreux. Aanwezig was ook een uit Ijmuiden afkomstige vishandelaar. Ik vroeg aan hem of hij de Arabieren wilde overhalen onze malse Hollandse nieuwe te kopen en te consumeren. Hij knikte ontkennend. ,,Nee, dat houdt niet lang in de woestijn.” Hij troonde me mee naar een aanpalende kroeg en liet me samenzweerderig een soort kompas zien met allemaal in het Arabische afgedrukte plaatsnamen van over de hele wereld. ,,Kijk,“sprak hij terwijl hij een plaats dicht bij Montreux opzocht. De kompasnaald verschoof en hij wees:,, Daar ligt Mecca. Want zo'n Arabier ligt niet graag met zijn reet in de richting van Allah. Ik heb het de Meccafinder genoemd. ” Ik vroeg hoeveel het moest kosten. ,, Ik heb het in Italie laten vergulden. Zeg maar vijf honderd dollar.”

Een paar dagen later meldde hij dat hij er al zo'n zestig had verkocht.

Opnieuw had de koopman gewonnen van de dominee.


  • Nieuw

  • Reacties