Van een hartaanval komt een huwelijk

6813-van-een-hartaanval-komt-een-huwelijk (Door Esther van der Meer)

Vier maanden geleden hing zijn leven nog aan een zijden draadje. Maandag stapte oud-hoofdredacteur Geert-Jan Laan (74) in het huwelijksbootje met zijn Sanna.

‘Dit pak had ik bijna voor iets heel anders aan gehad.’’ Geheim agent Hans Verschoor verwoordt in één zin alle emoties van de gasten in café De Wolthoorn.

In de kroeg waar ze aan elkaar voorgesteld werden door wijlen hoogleraar journalistiek Harry Lockefeer, vond maandagmiddag het huwelijk plaats van oud-hoofdredacteur van deze krant, Geert-Jan Laan met Sanna Buurke (de leeftijd van een bruid verklap je niet), als opleidingscoördinator sinds jaar en en dag de steun en toeverlaat van menig student journalistiek.

Een klein wonder
Een klein wonder deze bruiloft: vier maanden geleden kreeg de bruidegom in zijn naburige andere stamkroeg, café De Keizer, een zware hartaanval waar hij bijna aan bezweek.


Nog maar net terug van revalidatie in Maartenshof werd gekozen voor een huwelijk op loopafstand van zijn huis aan het Lage der Aa, het eerste hola-huwelijk voor ambtenaar van de burgerlijke stand Sandra Talsma. Dichter Jean Pierre Rawie, aanwezig bij het etentje in 2000 waarbij de vonk tussen de echtelieden oversloeg, droeg het gedicht Moment voor, een van zijn weinige verzen dat geschikt is voor een huwelijk in plaats van een uitvaart.

Kom hef het glas
Reden genoeg dus om het glas te heffen op het leven, een oproep waar de bruiloftsgasten, onder wie sociaal-psycholoog Hans van de Sande, hoogleraar journalistieke cultuur en media Marcel Broersma, trouwe kroegmaten Jannen Lanjouw en Langerak en oud-kroegbaas van het naburige voormalige andere stamcafé Alto Hugo Beukema, graag gehoor aan gaven.

Dat gold evenzo voor de afdeling Rotterdam, waar de journalistieke roots van manlief liggen, met afgevaardigden als de laatste hoofdredacteur van het Vrije Volk Leo Pronk en dichteres Jana Beranová.

Terwijl er naast gedronken ook gehapt werd in de bruiloftstaart van Cakewish in de Blekerstraat vlogen de speculaties over tafel. Immers: van een huwelijk, komt een huwelijk. Favorieten zijn getuigen Gerrit Stienstra en Alie Blikman.

Een bijzonder moment: Dichter Jean Pierre Rawie draagt een huwelijksvers voor aan Geert-Jan Laan en Sanna Buurke. Foto: Peter Wassing van Dagblad van het Noorden.

Bron tekst: Dagblad van het Noorden / Esther van der Meer - Groningen

Ronald Sörensen :
Er was eens een journalist uit Rotterdam,
Die dacht dat trouwen altijd nog wel kan.

Maar plotseling zag hij heel even magere Hein
Dat vonden hij en zijn meisje absoluut niet fijn.

Geschrokken zeiden ze: “Snel naar het stadhuis dan”


Gefeliciteerd!

vrijdag 10 nov 2017

Jan Tak :
Beste Geert-Jan en mooie Sanna
Al kom ik nu weer "achter an"
Ook van Jan de felicitatie's
Geniet er beiden van.

Het leven zit vol verrassing
Gister mineur vandaag geluk
Ik weet nu 100% zeker
Deze liefde gaat nooit meer stuk.

donderdag 09 nov 2017

Rinus Vuik :
Van Harte Gefeliciteerd Geert-Jan en Sanna...met jullie bijzonder huwelijk...een ode aan de liefde, en....HOOP, soms 'tegen beter weten in',en dan geschiedt een wonder.Prachtig, prachtig! Ik wens jullie heel veel mooie jaren samen!

donderdag 09 nov 2017

Zettie Leeuwenburgh :
Van Harte Gefeliciteerd, Geer-Jan en Sanna! Hoop dat er nog heel veel Gelukkige Jaren voor jullie samen mogen komen!! Geniet ervan!

donderdag 09 nov 2017

Jeroen Waardenburg. :
Kom op, je hebt toch voor niemand en anders iets te verbergen in deze!CITAAT.

Inderdaad waarde Jim wij hebben niets te verbergen.

Maar laten wij deze draad feestelijk houden ter ere van Geert-Jan Laan .

donderdag 09 nov 2017

Hans Rin :
Van harte gefeliciteert, Geert-Jan!

donderdag 09 nov 2017

Jim postma :
Ergens - heb toch nog steeds een zwak voor je - Jeroen, blij dat je terug bent in deze. Maar..., is het dan zo moeilijk voor je, om dit onder je eigen naam te doen, in plaats van je pseudoniem, Jeroen!

Kom op, je hebt toch voor niemand en anders iets te verbergen in deze!

Laat alsjeblieft je ware naam en gezicht zien!

Toch geen enkele reden om die te verbergen Jeroen! (Of moet ik nu zeggen Govert?!). PLEASE!

woensdag 08 nov 2017

Jeroen Waardenburg. :
Van harte PROFICIAT Geert-Jan,geniet van deze nieuwe levens fase.

woensdag 08 nov 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over: