‘Ontwikkeling jong vrouwelijk talent’

6812-ontwikkeling-jong-vrouwelijk-talent

Landelijke primeur op Erasmus Universiteit Rotterdam: Nationaal project ontwikkeling jong vrouwelijk talent van start

Op 15 november aanstaande vindt de landelijke kick-off plaats van het Lead Your Future programma. Liefst 5000 jonge vrouwelijke talenten van mbo, hbo en voortgezet onderwijs worden voor dit programma geselecteerd, waarvan 80% van scholen binnen Rotterdam komt.


De Erasmus Universiteit levert als mede-initiatiefnemer honderden studenten om de deelnemers te begeleiden in het waarmaken van hun dromen door de volledige ontwikkeling van hun talenten mogelijk te maken. Gezond leven, doorbreken van stereotype studiekeuzen, inzicht van rolmodellen en empowerment staan hier onder andere in centraal. Een uniek initiatief dat de kans biedt aan leerlingen om zich optimaal te ontplooien, waardoor ze ‘bruggen kunnen bouwen’ die hun carrièrekansen vergroten.

Ambitie
Lead Your Future heeft de ambitie om jong vrouwelijk talent, voor vernieuwing openstaande bedrijven en ambitieuze partners bij elkaar te brengen om met elkaar binnen een professioneel opgezet programma de brug tussen onderwijs en bedrijfsleven te slaan.

Zij gaan samen de leiding nemen over hun toekomst. Een toekomst waarin vrouwen zich welkom voelen bij bedrijven die hen een plek bieden waar zij hun talenten optimaal kunnen ontplooien. Een toekomst waarin bedrijven met deze talenten samen in staat zijn het hoofd te bieden aan veranderingen die de huidige maatschappij van hen vraagt en de aantrekkingskracht op talent en werknemers weten te vergroten.


Bron foto's:
- Kopfoto Iwv.nl
- Middelste foto: Iwv.nl
- Onderste foto: AM Community

Schrijf uw reactie








Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Trouwringen bij caféruzie

(Door Jim Postma)

Tijdens mijn inmiddels duizenden cafébezoeken in deze stad maakte ik heel wat caféruzies mee. Koning Alcohol was en is daarin meestal de boosdoener. Zo was ik ooit getuige dat in ons bekend café ‘De Schouw’ aan de Witte de Withstraat een barbaarse ruzie ontstond over een gokautomaat. Een toen nog jonge collega van mij, Piet Koster van Het Vrije Volk, werd in het conflict door een brute dronkenman neergeslagen. Met een bloedend gezicht lag hij op de grond.

Pas later bleek dat die lafhartige klap (onze Piet kon zich amper of niet verdedigen) zijn grootste geluk ter wereld werd. Op de gokkast zelf won hij namelijk - zoals zo velen - amper wat of niets. Toen hij op dat moment uitgestrekt lag, ontfermde zich een onbekende schone jonge dame over hem. Zij hielp hem overeind en verzorgde zijn wonden. Het werd liefde op het eerste gezicht. Piet en Vera trouwden later met elkaar, kregen kinderen en het werd tot in de lengte van dagen één groot stralend huwelijk…

Na die gemene rot klap heeft Piet overigens nooit meer op een gokkast gespeeld. Zo wijs was hij wel. Liefde en geluk zijn namelijk nooit te winnen op zo’n duivelse, vaak verslavende, kast. Inmiddels is mijn goede collega van destijds, dus Piet Koster, al weer enkele jaren geleden overleden.

Kemphanen
Recent was ik weer getuige, nu in café Centraal aan de Zwartjanstraat, van zo’n onbenullige caféruzie. Toevallig zat ik met mijn barkruk tussen de twee kemphanen in. Het ging om een gepensioneerde zwaarlijvige slager en een gesjeesde filosoof met een grote grijze bromsnor. De aanleiding van de barruzie was de leesbril van de overigens homofiele slager. Vervolgens gingen zij elkaar uitmaken voor ‘rotte vis’, zoals je ziet in de strips van Astrix en Obelix.

In hun scheldkanonnade werd zelfs God meerdere malen vervloekt. Totdat barkeepster Yvonne de boel probeerde te sussen door te zeggen: ‘God bestaat helemaal niet!’

De beide kemphanen werd hierdoor even de mond gesnoerd. Toen zei Yvonne: ‘God zit in jezelf..’ De filosoof dacht even na en zei toen aarzelend: ‘O, Die zit dus in je hersenen.’

Waarop de slager opnieuw begon met: ‘Dan zit Die zeker niet in jou. Want jij hebt helemaal geen hersenen!’

Nu ontplofte de filosoof tegen de slager, met: ‘Weet je wat jij bent hè. Een vuile vieze ruige varkenspoot.’

Op dat moment stond ‘Ruud de glazenwasser’ op. Een krachtpatser met het figuur van Jerommeke uit Suske en Wiske.

Onderweg naar de café-uitgang sprak hij vredelievend met zijn bekende gulle lach:

‘Heren, heren toch! Ben zo weer terug. Ik ga even twee trouwringen voor jullie halen!’


  • Nieuw

  • Reacties