Burgemeester Aboutaleb naar Albanië

6800-burgemeester-aboutaleb-naar-albani

Van 2 tot en met 6 november brengt burgemeester Ahmed Aboutaleb een werkbezoek aan Albanië met de Politiechef van de Eenheid Rotterdam, de Hoofdofficier van Justitie Rotterdam (Driehoek) en de programmadirecteur Luchthavens van de Koninklijke Marechaussee. Zij gaan met de Albanese autoriteiten in gesprek over migratie, mensensmokkel en georganiseerde misdaad.

Sinds enkele jaren is het aandeel Albanezen in de migratiestroom toegenomen. Daarnaast worden er regelmatig pogingen gedaan om illegaal de oversteek van Nederland naar het Verenigd Koninkrijk te maken. Vooral Albanezen wagen deze inklimpogingen. Bij maritieme grensdoorlaatposten in de Rotterdamse haven en Hoek van Holland proberen zij in vrachtwagentrailers te klimmen op veerdiensten naar het Verenigd Koninkrijk.


Doel van het werkbezoek is om een beter beeld te krijgen van de achtergrond van deze zogenoemde inklimmers en samen met de Albanese autoriteiten deze vorm van illegale migratie te ontmoedigen. Samen met de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) organiseren Nederland en Albanië een informatiecampagne hierover in het land. Burgemeester Aboutaleb zal dit vraagstuk onder andere met de lokale en regionale autoriteiten in de grenssteden Shkoder en Dürres bespreken.

Ook brengt de delegatie een bezoek aan de haven van Dürres en ontmoet hij de burgemeester van Tirana en de minister van Binnenlandse Zaken.

Armoede
De (grens)controles zijn aangescherpt en de bewaking van de haventerreinen van de veerdiensten is opgevoerd waardoor er weinig kans op succes is bij inklimpogingen.

Maar de groep migranten zorgt soms voor onrust en overlast bij bewoners van Hoek van Holland, vrachtwagenchauffeurs en veerdiensten. De belangrijkste oorzaak van hun komst vormt de sociaaleconomische situatie in Albanië zelf, een van de armste landen van Europa.

Een kwart van de bevolking leeft onder de armoedegrens en de werkeloosheid is hoog, vooral onder jongeren. Sinds 2010 hoeven Albanezen geen visum meer aan te vragen om naar Schengengebied te reizen.

Het tweede onderwerp van gesprek betreft de georganiseerde misdaad met banden in Oost-Europa. Tijdens het werkbezoek zoeken de Rotterdamse autoriteiten actief de samenwerking op met hun Albanese collega’s op lokaal, regionaal en nationaal niveau om gezamenlijk de strijd hiertegen aan te binden.

Foto van Tirana: zienenweten.blogspot.com
Foto vlaggen van Albanie en EU: EjupLila.

Hans Roodenburg :
Ik herinner mij nog dat zelfs behoorlijke linkse HVV-redacteuren meegingen en positief verslag uitbrachten over dictator Hoxha. Of ze mede werden uitgenodigd op kosten van de gemeente of zelf declareerden weet ik niet meer.

donderdag 02 nov 2017

Ronald Sörensen :
Kan me herinneren, dat Rösenmuller de dictatuur van Hoxha nog verdedigde.
Is nu de voorzitter van de Onderwijsraad en adviseert hoe we onze kinderen moeten opvoeden.

Het kan verkeren in dit land, waar het politiek correcte kartel de lakens uitdeelt.

donderdag 02 nov 2017

Jan Tak :
Is dit een taak van het gemeente bestuur???
Nog even en we gaan op wijkniveau onderhandelen met een door en door corrupt land Sneu en belachelijk

donderdag 02 nov 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Trouwringen bij caféruzie

(Door Jim Postma)

Tijdens mijn inmiddels duizenden cafébezoeken in deze stad maakte ik heel wat caféruzies mee. Koning Alcohol was en is daarin meestal de boosdoener. Zo was ik ooit getuige dat in ons bekend café ‘De Schouw’ aan de Witte de Withstraat een barbaarse ruzie ontstond over een gokautomaat. Een toen nog jonge collega van mij, Piet Koster van Het Vrije Volk, werd in het conflict door een brute dronkenman neergeslagen. Met een bloedend gezicht lag hij op de grond.

Pas later bleek dat die lafhartige klap (onze Piet kon zich amper of niet verdedigen) zijn grootste geluk ter wereld werd. Op de gokkast zelf won hij namelijk - zoals zo velen - amper wat of niets. Toen hij op dat moment uitgestrekt lag, ontfermde zich een onbekende schone jonge dame over hem. Zij hielp hem overeind en verzorgde zijn wonden. Het werd liefde op het eerste gezicht. Piet en Vera trouwden later met elkaar, kregen kinderen en het werd tot in de lengte van dagen één groot stralend huwelijk…

Na die gemene rot klap heeft Piet overigens nooit meer op een gokkast gespeeld. Zo wijs was hij wel. Liefde en geluk zijn namelijk nooit te winnen op zo’n duivelse, vaak verslavende, kast. Inmiddels is mijn goede collega van destijds, dus Piet Koster, al weer enkele jaren geleden overleden.

Kemphanen
Recent was ik weer getuige, nu in café Centraal aan de Zwartjanstraat, van zo’n onbenullige caféruzie. Toevallig zat ik met mijn barkruk tussen de twee kemphanen in. Het ging om een gepensioneerde zwaarlijvige slager en een gesjeesde filosoof met een grote grijze bromsnor. De aanleiding van de barruzie was de leesbril van de overigens homofiele slager. Vervolgens gingen zij elkaar uitmaken voor ‘rotte vis’, zoals je ziet in de strips van Astrix en Obelix.

In hun scheldkanonnade werd zelfs God meerdere malen vervloekt. Totdat barkeepster Yvonne de boel probeerde te sussen door te zeggen: ‘God bestaat helemaal niet!’

De beide kemphanen werd hierdoor even de mond gesnoerd. Toen zei Yvonne: ‘God zit in jezelf..’ De filosoof dacht even na en zei toen aarzelend: ‘O, Die zit dus in je hersenen.’

Waarop de slager opnieuw begon met: ‘Dan zit Die zeker niet in jou. Want jij hebt helemaal geen hersenen!’

Nu ontplofte de filosoof tegen de slager, met: ‘Weet je wat jij bent hè. Een vuile vieze ruige varkenspoot.’

Op dat moment stond ‘Ruud de glazenwasser’ op. Een krachtpatser met het figuur van Jerommeke uit Suske en Wiske.

Onderweg naar de café-uitgang sprak hij vredelievend met zijn bekende gulle lach:

‘Heren, heren toch! Ben zo weer terug. Ik ga even twee trouwringen voor jullie halen!’


  • Nieuw

  • Reacties