2.200 headlights verlichten eerste Rotterdam Night Run

Zaterdagavond 14 oktober verzamelden ruim 2.200 lopers zich voor de allereerste editie van de Rotterdam Night Run. Opgetuigd met een headlight, lichtgevende armbanden en light-sticks liepen de deelnemers een avontuurlijk parcours van 8 km door het pikdonkere Bergse Bos. Onderweg werden zij op maar liefst elke kilometer verrast door spetterende muziek, licht- en vuurshows.

Zodra de schemering valt, maken de eerste enthousiastelingen zich klaar voor de nachtelijke tocht. Er staat ze ruim 8 kilometer hardlopen door een donker bos te wachten, waarbij een headlight de deelnemers de weg moet wijzen. De sfeer zit er al goed in en om acht uur wordt het startsein gegeven voor de eerste wave. Met aangenaam nazomerweer tijdens de eerste herfstdagen gaat de eerste Rotterdam Night Run op succesvolle wijze van start.

Dwars door het sprookjesachtige natuurgebied rondom de waterplassen, tussen de Schotse Hooglanders door, over het water en door het bos. De Rotterdam Night Run brengt volop spanning en beleving in het donker. Daarbij worden de deelnemers op maar liefst tien plekken in het bos verrast door spectaculaire lichtshows en entertainment als een rijdende DJ, Magic Bubble Show en vuurspuwers. Sommige lopers stoppen even om de animaties te aanschouwen en een selfie te nemen. “Dat kan ook, want er is geen tijdregistratie. Avontuur en genieten staat voorop bij het concept van de Night Runs”, zegt Dariush Cyrroes, organisator van de Rotterdam Night Run.

De eerste fanatiekelingen komen laaiend enthousiast over de finish. “Dit was fantastisch. Ik heb genoten van alles wat we onderweg te zien kregen.” Na de run is het tijd voor de afterparty. Terwijl de deelnemers binnendruppelen en nog nagenieten van de run zorgt het vrolijke duo Joëlle Panis & Rikkert Beek voor een gezellige afsluiting van een geweldige avond. De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde eerste editie: “De sfeer was echt geweldig en alle deelnemers kwamen ontzettend enthousiast over de finish. Er zijn zeker voornemens om volgend jaar terug te komen met nieuwe animaties onderweg.”

Bron: Perszaken Rotterdam.

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Trouwringen bij caféruzie

(Door Jim Postma)

Tijdens mijn inmiddels duizenden cafébezoeken in deze stad maakte ik heel wat caféruzies mee. Koning Alcohol was en is daarin meestal de boosdoener. Zo was ik ooit getuige dat in ons bekend café ‘De Schouw’ aan de Witte de Withstraat een barbaarse ruzie ontstond over een gokautomaat. Een toen nog jonge collega van mij, Piet Koster van Het Vrije Volk, werd in het conflict door een brute dronkenman neergeslagen. Met een bloedend gezicht lag hij op de grond.

Pas later bleek dat die lafhartige klap (onze Piet kon zich amper of niet verdedigen) zijn grootste geluk ter wereld werd. Op de gokkast zelf won hij namelijk - zoals zo velen - amper wat of niets. Toen hij op dat moment uitgestrekt lag, ontfermde zich een onbekende schone jonge dame over hem. Zij hielp hem overeind en verzorgde zijn wonden. Het werd liefde op het eerste gezicht. Piet en Vera trouwden later met elkaar, kregen kinderen en het werd tot in de lengte van dagen één groot stralend huwelijk…

Na die gemene rot klap heeft Piet overigens nooit meer op een gokkast gespeeld. Zo wijs was hij wel. Liefde en geluk zijn namelijk nooit te winnen op zo’n duivelse, vaak verslavende, kast. Inmiddels is mijn goede collega van destijds, dus Piet Koster, al weer enkele jaren geleden overleden.

Kemphanen
Recent was ik weer getuige, nu in café Centraal aan de Zwartjanstraat, van zo’n onbenullige caféruzie. Toevallig zat ik met mijn barkruk tussen de twee kemphanen in. Het ging om een gepensioneerde zwaarlijvige slager en een gesjeesde filosoof met een grote grijze bromsnor. De aanleiding van de barruzie was de leesbril van de overigens homofiele slager. Vervolgens gingen zij elkaar uitmaken voor ‘rotte vis’, zoals je ziet in de strips van Astrix en Obelix.

In hun scheldkanonnade werd zelfs God meerdere malen vervloekt. Totdat barkeepster Yvonne de boel probeerde te sussen door te zeggen: ‘God bestaat helemaal niet!’

De beide kemphanen werd hierdoor even de mond gesnoerd. Toen zei Yvonne: ‘God zit in jezelf..’ De filosoof dacht even na en zei toen aarzelend: ‘O, Die zit dus in je hersenen.’

Waarop de slager opnieuw begon met: ‘Dan zit Die zeker niet in jou. Want jij hebt helemaal geen hersenen!’

Nu ontplofte de filosoof tegen de slager, met: ‘Weet je wat jij bent hè. Een vuile vieze ruige varkenspoot.’

Op dat moment stond ‘Ruud de glazenwasser’ op. Een krachtpatser met het figuur van Jerommeke uit Suske en Wiske.

Onderweg naar de café-uitgang sprak hij vredelievend met zijn bekende gulle lach:

‘Heren, heren toch! Ben zo weer terug. Ik ga even twee trouwringen voor jullie halen!’


  • Nieuw

  • Reacties