2.200 headlights verlichten eerste Rotterdam Night Run

Zaterdagavond 14 oktober verzamelden ruim 2.200 lopers zich voor de allereerste editie van de Rotterdam Night Run. Opgetuigd met een headlight, lichtgevende armbanden en light-sticks liepen de deelnemers een avontuurlijk parcours van 8 km door het pikdonkere Bergse Bos. Onderweg werden zij op maar liefst elke kilometer verrast door spetterende muziek, licht- en vuurshows.

Zodra de schemering valt, maken de eerste enthousiastelingen zich klaar voor de nachtelijke tocht. Er staat ze ruim 8 kilometer hardlopen door een donker bos te wachten, waarbij een headlight de deelnemers de weg moet wijzen. De sfeer zit er al goed in en om acht uur wordt het startsein gegeven voor de eerste wave. Met aangenaam nazomerweer tijdens de eerste herfstdagen gaat de eerste Rotterdam Night Run op succesvolle wijze van start.

Dwars door het sprookjesachtige natuurgebied rondom de waterplassen, tussen de Schotse Hooglanders door, over het water en door het bos. De Rotterdam Night Run brengt volop spanning en beleving in het donker. Daarbij worden de deelnemers op maar liefst tien plekken in het bos verrast door spectaculaire lichtshows en entertainment als een rijdende DJ, Magic Bubble Show en vuurspuwers. Sommige lopers stoppen even om de animaties te aanschouwen en een selfie te nemen. “Dat kan ook, want er is geen tijdregistratie. Avontuur en genieten staat voorop bij het concept van de Night Runs”, zegt Dariush Cyrroes, organisator van de Rotterdam Night Run.

De eerste fanatiekelingen komen laaiend enthousiast over de finish. “Dit was fantastisch. Ik heb genoten van alles wat we onderweg te zien kregen.” Na de run is het tijd voor de afterparty. Terwijl de deelnemers binnendruppelen en nog nagenieten van de run zorgt het vrolijke duo Joëlle Panis & Rikkert Beek voor een gezellige afsluiting van een geweldige avond. De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde eerste editie: “De sfeer was echt geweldig en alle deelnemers kwamen ontzettend enthousiast over de finish. Er zijn zeker voornemens om volgend jaar terug te komen met nieuwe animaties onderweg.”

Bron: Perszaken Rotterdam.

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

De Fabeltjeskrant


‘De Russische president Poetin was

bijzonder onder de indruk van het

emotionele afscheid van

Halbe Zijlstra als onze minister

van Buitenlandse Zaken.


In zijn bekende spontaniteit heeft

Poetin alsnog Zijlstra uitgenodigd

om naar zijn datcha te komen als

dank voor zijn grote verdiensten

aan het ‘Russiche Vaderland’.


President Poetin zal Zijlstra in

zijn datcha benoemen tot

‘Grote Held van de

Russiche Federatie’


Na een spoedcursus Russisch

zal Halbe Zijlstra als grote dank

door Poetin worden benoemd

als zijn nieuwe ambassadeur

in Nederland’, aldus

de Fabeltjeskrant (FSB) van

de Russische Federatie.


Jim Postma


  • Nieuw

  • Reacties