Eerste Schoonheids Award voor de Vlietlaan in Kralingen

6768-eerste-schoonheids-award-voor-de-vlietlaan-in-kralingen

(Door Zettie Leeeuwenburgh)

Rotterdam - Het is geen wonder, dat de Vlietlaan in Rotterdam-Kralingen is uitgeroepen tot de schoonste straat van Rotterdam en, dik verdiend, de eerste ´Schoonheids Award´ heeft gekregen. Na bijna twee jaar ellende en overlast van afbreek- en opbouwverkeer; opgebroken rijweg en trottoirs; extra veel tramverkeer omdat ook de Oostzeedijk open lag, moest er wel eens iets vrolijks en leuks tegenover worden gezet.

De winkeliers kregen grijze haren en hadden meer dan genoeg van al die ellende. Tijdens de warme zomerdagen hielden zij angstig voor al het stof hun deuren op een klein kiertje staan. Hun klanten verdwenen richting Lusthofstraat of probeerden razend en tierend over de stapels stenen en bergen zand heen te springen.


Er zijn zelfs winkeliers met hun hele hebben en houwen verdwenen naar andere oorden en waar de bewoners van de huizen boven de winkels zijn gebleven, mag ´Joost´ weten. De eigenaars van de bloemenkraam werkten zich het schompes om hun kraam met mooie bloemen en planten bereikbaar te houden en aan het eind van de dag om hun standplaats weer redelijk schoon achter te laten.

Maar...Heia, Hoia, Hoera, al dat leed is nu achter de rug. De verlengde slagader, die aansluit op de Oudedijk in Rotterdam-Kralingen, ziet er weer piekfijn uit. Er ligt zelfs nauwelijks platgetrapte kauwgum op de nieuwe trottoirs. Of de jarenoude grijze waas van iets onbegrijpelijks, dat in deze maatschappij en zeker op de Vlietlaan niet thuis hoort, na deze grootse opknapbeurt ook is weggepoetst, mag de politie uitvogelen.

Op de foto: De Vlietlaan, gekozen als schoonste winkelstraat van Rotterdam 2017. Wethouder Joost Eerdmans (geheel rechts) reikte voor de eerste keer deze prijs uit. Bron foto: Gemeente Rotterdam.

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

‘Stem Vee’

(Stemvee: zelfstandig naamwoord. Politiek pejoratief kiezers die in de visie van de waarnemer zich door gewetenloze politici in hun stemgedrag laten beïnvloeden).

Elke stem met rood potlood

binnen een afgebakend hokje

getuigt in hoge mate

van hokjesgeest


Elke stem buiten alle afgebakende

hokjes getuigt van inzicht


Stem geen vee, stemvee

als stemveelemmingen

torenhoog, torendiep

de afgrond in


Stemadvies


Stem allen op Stephen Hawking

(1942 – 2018, wetenschappelijk

en medisch wereldwonder)


Met thans zijn vele aardse

wetenschappelijke volgelingen


Stem op zijn Universele licht

in deze duisternis op aarde

vol van zwarte (oorlogs)gaten


Stem op Stephen HawKING

onze enige wetenschappelijke

hoop in deze bange dagen


Jim Postma


  • Nieuw

  • Reacties