Casper van Eijck Rotterdammer van het Jaar

(Door Janny Kok)

Stichting Overleven met Alvleesklierkanker directeur Sjoerd Zwanenburg nam afgelopen zaterdag de honneurs waar voor chirurg professor dr. Casper van Eijck om voor hem een oorkonde en een beeld in ontvangst te nemen. Deze horen bij de benoeming tot Rotterdammer van het Jaar 2017. De overhandiging van de oorkonde en beeld gebeurde op de Rotterdam Dag in de Laurenskerk in Rotterdam die de Stichting Ons Rotterdam en de krant De Oud Rotterdammer voor de 39ste keer organiseerden. Casper van Eijck is als Rotterdammer van het Jaar benoemd, vanwege zijn onderscheidende onderzoek naar de behandeling van alvleesklierkanker. Daarvoor heeft hij een team van artsen en onderzoekers om zich heen verzameld in academische ziekenhuizen in Rotterdam, Leiden, Amsterdam en Utrecht.

Het korte bericht van de benoeming staat al op de Facebook pagina van Support Casper en op Twitter. Onder de naam van Casper van Eijck worden fondsen geworven voor onderzoek dat moet leiden tot de ultieme therapie die van de uiterst ernstige alvleesklierkanker een minder levensbedreigende ziektezou kunnen maken.. Op www.supportcasper.nl staat het streefbedrag dat in de eerste reeks van onderzoeken nodig is. Tot dusver sterven er in Nederland iedere dag mensen aan alvleesklierkanker. Het team van professor Van Eijck en een brede kring van vrijwilligers willen daarin verandering brengen. De deskundigheid voor gericht onderzoek is er. Het ontbreekt echter nog aan voldoende financiële middelen.

Foto hierboven: V.l.n.r. beeldend kunstenares Ria Bleij, Jaap Seelbach van Ons Rotterdam en directeur Sjoerd Zwanenburg van de stichting Overleven met Alvleesklierkanker die de onderscheiding namens Casper van Eijck in ontvangst nam. (Foto: Peter Schilthuizen)

De jury die verantwoordelijk is voor de benoeming Rotterdammer van het Jaar, heeft de inzet van Van Eijck en de zijnen gewaardeerd. De betrokkenen bij de voetbalclub Feyenoord zullen vast met instemming hebben kennisgenomen dat hun Clubarts de prijs heeft gekregen voor mensen die zich op een bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt in de Rotterdamse samenleving.

Foto © Peter Schilthuizen.

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

De Fabeltjeskrant


‘De Russische president Poetin was

bijzonder onder de indruk van het

emotionele afscheid van

Halbe Zijlstra als onze minister

van Buitenlandse Zaken.


In zijn bekende spontaniteit heeft

Poetin alsnog Zijlstra uitgenodigd

om naar zijn datcha te komen als

dank voor zijn grote verdiensten

aan het ‘Russiche Vaderland’.


President Poetin zal Zijlstra in

zijn datcha benoemen tot

‘Grote Held van de

Russiche Federatie’


Na een spoedcursus Russisch

zal Halbe Zijlstra als grote dank

door Poetin worden benoemd

als zijn nieuwe ambassadeur

in Nederland’, aldus

de Fabeltjeskrant (FSB) van

de Russische Federatie.


Jim Postma


  • Nieuw

  • Reacties