Eerste openbare w.c. uit ‘Zeiknota’

Eerste zelfreinigende toiletunit in Rotterdam
Wethouder Joost Eerdmans (o.a. Buitenruimte) heeft de eerste zelfreinigende toiletunit in Rotterdam geopend. De eerste unit is geplaatst in het Roel Langerakpark in Blijdorp. Er volgen nog diverse andere locaties in parken, het centrum, toeristische plekken en bij het strand. De gemeente Rotterdam wil elke bewoner en bezoeker de gelegenheid geven om gebruik te maken van een openbaar toilet. De nieuwe unit is een maatregel, die voortkomt uit de Zeiknota, een stedelijke visie op openbare toiletvoorzieningen in Rotterdam.

Meer voorzieningen
Rotterdam breidt het aanbod uit. De komende vier jaar komen er op verschillende locaties 15 zelfreinigende units. Wethouder Eerdmans: “Als gastvrije stad willen wij graag het aantal publieke toiletten uitbreiden. Bij een wereldstad met toenemende bezoekers, horen voldoende kwalitatief goede toiletvoorzieningen. Maar ook in de parken zijn deze voorzieningen gewenst. Met deze zelfreinigende unit, gratis toegankelijk voor man, vrouw en mindervaliden, hopen we bezoekers tegemoet te komen.”

Bredere aanpak
Naast uitbreiding van voorzieningen, worden in de stedelijke visie ook andere maatregelen voorgesteld. Bijvoorbeeld het stimuleren van horeca en winkels om hun toilet beschikbaar te stellen. Ook wordt de vervuiling van wildplassen, vooral in de avond en nachtelijke uren in uitgaansgebieden, aangepakt. Verder moet de bewegwijzering naar openbare toiletten verbeterd worden. Rotterdam staat open voor particuliere initiatieven en gaat zo gezamenlijk aan de slag om openbare toiletvoorzieningen te verbeteren.

Fotograaf: Joris den Blaauwen

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Feyenoord, even slikken


Feyenoord kon in de Kuip,

Ook PEC-Zwolle niet verslaan,

En tegen Sjachtar Donesk uit de Oekraine,

Was de uitkomst om te grienen.

Je vraagt je af, doen ze nog een beetje mee,

Straks tegen Ajax en tegen PSV.


Geert-Jan Laan


  • Nieuw

  • Reacties