Opening grootste pop up park ter wereld

Rotterdamse Flying Grass Carpet landt op Schouwburgplein

Woensdag 23 augustus opent wethouder Joost Eerdmans (Buitenruimte) het grootste pop up park ter wereld op het Schouwburgplein. Een groot onderdeel van dit pop up park is het Flying Grass Carpet ‘the Giant’. Deze Giant is speciaal voor Rotterdam gemaakt. De bloempatronen verwijzen naar iconische Rotterdamse gebouwen. Naast het Flying Grass Carpet komen er ook 150 bakken met bamboe en extra stoeltjes op het plein te staan.


Schouwburgplein. Foto: Rinus Vuik.

Het Flying Grass Carpet is ’s werelds grootste kunstpark in de vorm van een gigantisch Perzisch tapijt. Het tapijt is maar liefst 3500 m2 en bedekt daarmee een groot deel van het Schouwburgplein.

Gedurende de opening zijn er verschillende muzikale optredens van onder andere Rotterdamse pianiste Claudia Cassier en de volledig vrouwelijke salsaband Zulemax. Gedurende de middag vinden er nog meer muzikale optredens plaats, steeds op verschillende plekken op het Schouwburgplein

Het Flying Grass Carpet is een initiatief van de gemeente Rotterdam om het Schouwburgplein toegankelijker te maken en om ervoor te zorgen dat het een fijnere plek is om te verblijven. Het Schouwburgplein is een evenementenlocatie en wordt steeds intensiever gebruikt. Het plein heeft echter nog weinig groen. Het Flying Grass Carpet is daarmee ook een manier om te testen welk effect een andere pleinvloer en meer groen hebben op het Schouwburgplein.

Programma
15.00 uur – Opening
15.15 uur – Speech Wethouder Joost Eerdmans
15.25 uur – Uitrollen van het laatste stuk Flying Grass Carpet
15:30 uur – Optreden pianiste Claudia Cassier en salsaband Zulemax
16:00 uur – Muzikale optredens op verschillende plekken op het schouwburgplein


Jeroen Waardenburg. :
Wethouder Joost Eerdmans een stoere Gereformeerde jongen is inderdaad op het verkeerde pad;van Leefbaar Rotterdam mag je anders ver wachten.

Toch maar weer.....wanneer wordt die prachtige land verlost van de plaag en pest politieke partijen.

zondag 20 aug 2017

Jan Tak :
Hadden we kort geleden een bijeenkomst van Hamas in de Doelen, bezopen dat dit mocht doorgaan natuurlijk maar het was slechts het eerste bewijs dat de Raad totaal de weg kwijt is. In Rotterdam is er altijd een overtreffende trap, het kan altijd bezopener.

Nu krijgen de Rotterdammers een Oosters kunstgrastapijt geïnspireerd op de middeleeuwse Arabische seksverhalen "1001 nachten" nu nota bene op het Rotterdamse Schouwburgplein, ja daarmee gaan we echt de toekomst in.

Wat denkt die Eerdmans eigenlijk? Dat we daar allemaal vol overgave op de knieën en met de hol omhoog richting het oosten gaan? Is dit waar de Rotterdammer zijn belastingcentjes voor afdraagt?
Eerdmans is nu niet alleen zijn principes maar ook zijn Geloof kwijt en de echte Rotterdammer zal dit niet pikken, voor je het weet heeft Rotterdam een tapijt mat brandgaatjes :-)
Maak er dan maar gelijk de Rotterdamse Efteling van. Inshalla hahaha :-(

Ik daag iedere welgeaarde Rotterdammer uit om met een beter plan voor het plein te komen.

zondag 20 aug 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over: