Benzine Oldtimers taboe in Milieuzone

6650-benzine-oldtimers-taboe-in-milieuzone

Rotterdamse milieuzone weer verboden voor oude benzineauto’s

Nieuw verkeersbesluit na eerdere uitspraak van de rechter

De milieuzone in Rotterdam geldt weer voor benzineauto’s van vóór juli 1992. Het nieuwe verkeersbesluit volgt op de uitspraak van de rechter die oordeelde dat de gemeente het weren van oude benzineauto’s extra moest onderbouwen. (Foto Gemeente Rotterdam)

Het weren van oude personen- en bestelauto’s op benzine/LPG van vóór juli 1992 is een essentieel onderdeel van het pakket aan maatregelen om de Rotterdamse luchtkwaliteit te verbeteren. Deze benzineauto’s dragen voor ruim 20% bij aan de afname van NOx-uitstoot. Het uitsluiten van deze auto’s past bovendien bij het uitgangspunt van het college om met zo min mogelijk te weren auto’s een zo groot mogelijke verbetering van de luchtkwaliteit te bereiken.


Uitstoot in cijfers
Een benzineauto uit 1982 stoot 46 keer meer NOx uit dan een Euro 4 benzineauto en 17 keer meer dan een Euro 3 model. Een auto uit 1991 stoot 33 keer meer NOx uit dan een Euro 4 benzineauto en 12 keer meer dan een Euro 3 model.

Minder uitstoot
Wethouder Pex Langenberg (o.a. duurzaamheid en mobiliteit): “De milieuzone is een succes voor gezondere lucht. Uit de evaluatie blijkt dat het weren van diesel- en benzineauto’s 29 procent minder roet- en 12 procent minder NOx-uitstoot oplevert. Dat is een mooi resultaat voor de gezondheid van de Rotterdammer, maar we zijn er nog niet. Het weren van oude benzineauto’s is essentieel om de NOx-uitstoot in de stad blijvend en verder terug te dringen.”

Bron foto: Pixaline

Waarschuwingsperiode
Om automobilisten aan de nieuwe situatie te laten wennen, is er een waarschuwingsperiode van zes weken. Komen zij in die periode met hun oude benzineauto in de milieuzone? Dan krijgen ze een waarschuwingsbrief thuisgestuurd. Vanaf maandag 18 september gaat de gemeente handhaven. Overtreders krijgen dan een boete van € 90,-. Vanaf zaterdag 5 augustus is het weer mogelijk om dag- en langdurige ontheffingen voor benzineauto’s aan te vragen.

Het verkeersbesluit wordt op vrijdag 4 augustus in de Staatscourant gepubliceerd. Belanghebbenden die het niet eens zijn met het verkeersbesluit kunnen bezwaar maken tegen het besluit. Bezwaar maken kan tot en met zaterdag 16 september. Op www.gezonderelucht.nl staat de bezwaarprocedure beschreven. Ook is hier meer informatie te vinden over de milieuzone en andere maatregelen om de lucht in Rotterdam gezonder te maken.

Bron foto: Pexels.

Hans Roodenburg :
Mij gaat het er alleen maar om of Hans Ringeling reageert op mijn e-mail naar hem. Hij moet met zijn billen bloot. Als hij niet reageert, dan ga ik overleggen met de kernredactie of we hem zullen handhaven. Hij gebruikt in elk geval een normale voor- en achternaam. Taalfouten laat ik zitten, zeker in de reacties. Heel af en toe wijs ik mensen wel daarop.

maandag 07 aug 2017

Willem Buytenweg :
Zo "Ringelding" daar sta je dan met je Mulo Nederlands :-)

maandag 07 aug 2017

Jan Tak :
Het zou mij niet verbazen (komma :-) als ik(geen komma :-), net als Wim destijds, uitgesloten wordt(zonder T) van dit krantje. Is niet zo veel voor nodig, beetje kritiek is genoeg.

Het kan altijd beter :-)

maandag 07 aug 2017

Hans Roodenburg :
'Slechts' twee vormen de kernredactie Hans Ringeling! Graag mijn e-mail beantwoorden of je bent wie je je voordoet.

zondag 06 aug 2017

Jan Tak :
Ach Rinus, de Bosjes was een katholieke school daar luidde het adagium:
"Wat je er vroeg in stopt blijft een leven lang hangen" ;-))

zondag 06 aug 2017

Rinus Vuik :
Hans Ringeling@ Maak je pret dan maar op Vers Beton...zullen ze blij mee zijn.
'Belletje trekken'is nogal kinderachtig! Zeker als je een pseudoniem gebruikt.

zondag 06 aug 2017

Jan Tak :
Ja die nieuwe telefoons, ik heb dit soms ook maar dan nog moet ik zelf op de verzendknop drukken :-)
Ik herken het apologeticum van de Bosjesschool.

zondag 06 aug 2017

Hans Roodenburg :
Jeroen: het is EENS en niet 'is'. Dat leest wel makkelijker dan het werkwoord te gebruiken. Boven alles is dit goed Nederlands. Ik had je hoger ingeschat...

zaterdag 05 aug 2017

Jeroen Waardenburg. :
En de burger die de moeite neemt om zo,n oude auto te onderhouden het moeilijk maken.En de zogenaamde uitstoot cijfers ,ach ja er zei is een staatshoofd in dit land .........de leugen regeert in dit land.

Laat men maar is wat doen aan echte veiligheid zo dat mensen in de avond de straat weer op kunnen ,maar dan hoor je de pluche plakkers zakkenvullers niet.

Zo nu aan de middag thee.

zaterdag 05 aug 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over: