Veertig jaar Bibliotheek aan Huis

6641-veertig-jaar-bibliotheek-aan-huis

(Door Bibliotheek Rotterdam)

De haal- en brengservice van Bibliotheek Rotterdam blijft groeien

Bibliotheek Rotterdam biedt leden die fysiek niet in staat zijn naar de bibliotheek te komen, al veertig jaar de gratis haal- en brengservice Bibliotheek aan Huis. Een vrijwilliger gaat op bezoek bij de gebruiker van Bibliotheek aan Huis om te horen wat de leeswensen zijn en haalt én brengt vervolgens eenmaal per maand boeken naar de gebruiker van deze bibliotheekdienst. Daarnaast is er natuurlijk altijd tijd voor een praatje en een kopje koffie.

De dienst begon ooit als boekendienst-aan-huis voor bejaarden, zieken en gehandicapten door de afdeling Lectuurvoorziening. Irene Schuiten, teammanager Informatie & Collectie van Bibliotheek Rotterdam, was destijds betrokken bij de start van de dienst: ”Op 8 december heb ik de eerste klant bezocht die een aanvraag had ingediend: mevrouw Wouters-Hoekstra, op de Jan Evertsenplaats. Ze was toen 77 jaar en ze las graag goede boeken. Ze hield van Robbins, Shaw, Böll en dat soort schrijvers.”


Inmiddels werkt Bibliotheek Rotterdam voor Bibliotheek aan Huis samen met Unie Van Vrijwilligers Rotterdam (UVV). Die instelling zorgt voor de werving en begeleiding van vrijwilligers. UVV-vrijwilliger Wil Blom brengt maandelijks boeken bij verschillende mensen. “Ik vind het belangrijk dat mensen kunnen blijven lezen als ze dat willen. Het is toch verschrikkelijk als mensen graag lezen, maar zelf niet meer de boeken kunnen halen?”, zegt ze.

Om het 40-jarig bestaan te vieren heeft Bibliotheek Rotterdam deze zomer een actie. Als je nu iemand aanmeldt die geholpen zou zijn met Bibliotheek aan Huis, ontvang je een boekenbon van €10. Neem contact op via bibliotheekaanhuis@bibliotheek.rotterdam.nl of 010-281 61 00.

Over Bibliotheek Rotterdam
Bibliotheek Rotterdam is er voor álle Rotterdammers: een neutrale, toegankelijke plek met een schat aan actuele en betrouwbare informatie. Wij helpen Rotterdammers bewust, actief en kritisch deel te nemen aan de samenleving. Maar de bibliotheek is meer dan een plek om je te ontwikkelen: ook voor ontdekking, ontmoeting en ontspanning kun je bij ons terecht.

Bron foto's: Bibliotheek Rotterdam.


jim postma :
'Bibliofielen', aller landen, meldt u allen bij Hans Anders.

Met zeker 40 procent korting, leest u Anders, hoort u Anders en ziet u Anders.

Tot slot: Met onze Hans Anders, drinkt u Anders en wipt u Anders (wel wat deze twee laatsten betreft uit eigen zak.

Bibliofielen zakkenwassers uitgezonderd!).

dinsdag 01 aug 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Ziel

“Op het einde van zijn leven, kon mijn vader niet meer communiceren, maar hij kende wel hele stukken poëzie uit het hoofd die hij opzegde terwijl we ze hem voorlazen. Je zag hem dan even weer oplichten. Anderen hebben dat met muziek of schilderkunst. Ik heb het talloze keren zien gebeuren en iedere keer was het diep ontroerend.”

Nicci Gerrard in een interview met Marnix Verplancke.

https://bazarow.com/

(van de redactie)


  • Nieuw

  • Reacties