Militairen ‘nemen de Hef in’

6604-militairen-nemen-de-hef-in

Militairen van de Landmacht ‘nemen de Hef in’. De militairen van 112 Pantsergenie Compagnie, oefenen op woensdag 12 juli op Koningshavenbrug (de Hef) in Rotterdam. Gemeente Rotterdam werkt graag mee om deze oefening mogelijk te maken.

Genisten zijn militaire bouwers, ze bouwen bruggen, voeren reparaties uit en ruimen mijnenvelden. Woensdagochtend heel vroeg komen ze in acht rubberboten de Maas afgevaren.


Ze hebben er dan al zo’n 100 km op zitten. Aan de Noordzijde gaan ze de Hef op via een ‘klettersteig parcours’, waarna ze boven op de brug over een touw lopen terwijl ze een ander touw vasthouden of op hun buik over een touw schuiven. Vervolgens gaan ze abseilend naar beneden.

Tijdens de oefening leren de militairen hun grenzen verleggen. En deze uitdaging heeft ook als doel om het jonge kader kennis te laten maken met verzwarende omstandigheden. Militaire leidinggevenden moeten ook als ze vermoeid zijn en weinig hebben gegeten, goed presteren. Ze moeten alle omstandigheden door kunnen gaan waar anderen stoppen. Daarom worden ze daar op getraind.

De oefening maakt deel uit van een uitgebreid oefenprogramma om deel uit te maken van de supersnelle interventiemacht van de NAVO, de Very High Readiness Joint Task Force (VJTF) in 2019/2020 .

Bron foto: Gemeente Rotterdam

Jim Postma :
Pas in de kroeg, wordt de oorlog definitief overwonnen.

Herr Oberst, übersturmbahnfürher.

Sich Heil! (Avé!).

Siegfried von Klügenhoven!

(Dat doet weer veel beloven)!

donderdag 13 jul 2017

Hans Roodenburg :
Haha. Ik heb weliswaar in 1965 mijn militaire dienstplicht vervuld bij de Verbindingstroepen maar ik ben tegenwoordig ook meer van de pint in de kroeg!

donderdag 13 jul 2017

Jim Postma :
'Niet doortrekken?!'

Maar Heffen!

donderdag 13 jul 2017

Jim Postma :
Zo ken ik je weer Jeroen! 'Pint in leuke kroeg?!' Jij het voortouw dan.

En dan: 'Trekken maar!'(Niet doortrekken...).

donderdag 13 jul 2017

Jeroen Waardenburg. :
Neen @Jim,ga jij maar alleen klauteren wij kijken wel toe.
Na afloop een pint in een leuke kroeg.

woensdag 12 jul 2017

Jim Postma :
@ Jeroen!

'Klauterpartij pas zin?!' Als ik nu daarin het voortouw neem, volg jij mij dan?!

woensdag 12 jul 2017

Jeroen Waardenburg. :
Leuk allemaal maar de deuren van NL staan wagenwijd open.Het luxemburgse lergertje van 300 man kunnen zo naar binnen lopen.Met dank aan links.
Laat men de gehele krijgsmacht Marine ,Landmacht, Luchtmacht, Commando,s Mariniers,Marechaussee maar is op het peil brengen van 1970,dan heeft deze klauterpartij pas zin.

woensdag 12 jul 2017

Jim Postma :
'Al zijn de terroristen nog zo snel, onze militairen achterhalen hen wel'. Kleine variatie dus. Na de aanslagen op de Twin Towers waarschuwde ik (U.S.A.) voor een terroristisch aanval (met nucleaire wapen of 'dirty bomb') op hun slecht beveiligde havens. Dit resulteerde uiteindelijk wereldwijd op de nu bekende nucleaire-detectiepoortjes in haast alle wereldhavens (inclusief Rotterdam!).
Lokaal waarschuwde ik in die tijd voor een aanval op een bomvol stadion (met name de Arena, 'joden' e.d.).
Hoe zit het nu met de beveiliging van politieposten met veel wapens in huis?! Of moeten we gaan wachten totdat dit ook eens gaat gebeuren!

woensdag 12 jul 2017

Jan Tak :
Geef die jongens een pot verf en een kwast want zo te zien zijn ze onlangs een "stukkie" vergeten.

Overigens mijn complimenten aan de mannen ik weet wat het betekent om op hoogten zoals deze te werken, dit terwijl ik naar mijn gevoel, wel vrees heb en zeker weten de meesten van deze "acrobaten"ook, maar met voldoende wil en focus kan je alles overwinnen.

woensdag 12 jul 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over: