De drugshandel is hoogstwaarschijnlijk de grootste werkgever van Nederland.

6577-de-drugshandel-is-hoogstwaarschijnlijk-de-grootste-werkgever-van-nederland

Eenmaal verslaafd worden meisjes ingezet voor de prostitutie en jongens voor de drugshandel. Drughandel is een normale baan geworden

In ons land gaan er vele miljarden in om - alleen al met de omzet van drugs in Midden-Brabant wordt een omzet gehaald van 1,5 tot 2 miljard, becijferen Prof Pieter Tops en journalist Jan Tromp in hun boek ‘De achterkant van Nederland’. En dat is nog maar een klein deel van de drugshandel, die de afgelopen jaren snel groter lijkt te worden. Uit onderzoek naar rioolwater in Eindhoven en Utrecht blijkt dat onder andere het gebruik van cocaïne vorig jaar sterk is toegenomen.


Inmiddels is voor veel jongeren de drugshandel al een normale baan geworden. Een baan waarmee ze probleemloos duizenden euro’s per maand verdienen.

Met de grote overschotten aan cocaïne die momenteel het land binnenkomen en de dalende prijzen als gevolg daarvan, is het voor dealers steeds aantrekkelijker om kinderen verslaafd te maken. Dat beschrijven Pieter Tops en Jan Tromp in een spraakmakend artikel in de Volkskrant van 9 juni 2017. Het aanbieden van drugs aan kinderen gebeurt onder andere op het schoolplein. En eenmaal verslaafd worden meisjes ingezet voor de prostitutie en jongens voor de drugshandel. De maatschappelijke schade hiervan is gigantisch.

Een persoonlijk relaas

Cindy La Grouw is zo’n slachtoffer; ze werd verslaafd gemaakt toen ze tien jaar oud was.

Het kostte haar zestien jaar om met de drugs te stoppen.

Tien jaar oud was ze, toen ze begon met blowen. Een jaar later, ze zat in groep 6, slikte ze XTC en snoof cocaïne.

Vier jaar lang slaagde ze erin om te zorgen dat haar ouders daar niet achter kwamen. En toen ze het eenmaal ontdekten, was het te laat. Cindy was veertien jaar oud en een speelbal geworden van de drugs.

Als tiener kreeg ze te maken met jeugdzorg, loverboys en falende instellingen. Vanaf haar achttiende raakte ze verzeild in het drugsmilieu, waarna haar leven negen jaar lang in het teken stond van drugs, angst, spanning, verdoving, geweld en seks.

Vluchten naar de hel is haar spraakmakende levensverhaal, zoals ze dat vertelde aan haar buurvrouw Annemarie. Het praten gaf haar de kracht om, zonder hulp, te stoppen met de harddrugs.

In dit boek rekent ze af met een verslaving die een uitweg leek uit een leven vol pijn, verdriet en ellende, maar niets anders bleek te zijn dan een vlucht naar de hel.... Lees verder >

Vluchten naar de hel

Stop het dealen op schoolpleinen!

Cindy vertelt u graag haar persoonlijke verhaal

Haar schokkende levensverhaal is door Annemarie de Leng opgetekend in ‘Vluchten naar de hel’. Met dit boek wil Cindy ouders en tieners waarschuwen voor de gevaren van drugs. En daarom ook vraagt zij in dit filmpje op Wereld Antidrugsdag aan alle drugsdealers in Nederland: stop het dealen op schoolpleinen.

Wereld Antidrugsdag: https://youtu.be/n1O3L7qW88M

Recensie op Schrijverspunt: ‘Dit boek verdient een groot lezerspubliek. Iedereen, van jong tot oud, moet het lezen omdat er wijze lessen uit te trekken zijn.’

Recensie van Biblion: ‘Dit verhaal springt er in de junkieliteratuur uit door de wisselende blik van de hoofdpersoon op haar leven, van kinderlijke onschuld naar volleerd verslaafde op weg naar de dood.’

Jeroen Waardenburg. :
Het is dweilen met de kraan open met dat soort overheden die men nu heeft in Nl;die eigenlijk het zelfde laken en pak zijn hoe kan ik zoveel mogelijk centjes verdienen.Zo ook de zogenaamde volksvertegenwoordigers .

maandag 26 jun 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Joost Swarte in de Kunsthal & Meijer Wery op de Oude Binnenweg


Fotograaf Wim de Boek stuurde ons ter gelegenheid van de expositie van tekenaar Joost Swarte in de Kunsthal - zie elders in deze krant - een foto toe van de muurschildering van jazzsaxofonist Meijer Wery, die aan de Oude Binnenweg hangt. De muurschildering werd onthuld in 2017 en is gemaakt door Joost Swarte. Sinds 2013 verschijnen op en rond de Oude Binnenweg regelmatig portretten van overleden Rotterdamse jazzmuzikanten. Samen vormen ze een ‘jazzy’ route over de meest Rotterdamse straat van Rotterdam.

In de jaren dertig was Meijer Wery was saxofoondocent aan de Muziekscholen Maatschappij ter Bevordering der Toonkunst (directeur Willem Feltzer). Het muzieklyceum van Willem Feltzer startte in april 1929 als eerste in Nederland een jazzopleiding met o.m. Meijer Wery en trompettist Eddy Meenk als jazzdocenten.

In het begin van de jaren dertig maakte Meijer Wery deel uit van The Famous Band van de slagwerker en accordeonist Philip Willebrandts. Tijdens de Tweede Wereldoorlog speelde Meijer Wery basklarinet in het Joods Symfonieorkest en wist hij te ontsnappen uit de Hollandsche Schouwburg waar de joden werden bijeengebracht om op transport gesteld te worden naar de vernietigingskampen. Nadat het hem gelukt was zich als ‘half jood’ te laten registreren, kon hij gaan werken bij het Goois Symfonieorkest. Meijer Wery overleed 14 oktober 1978 op 86-jarige leeftijd in Rotterdam.

Zie ook: http://www.r-jam.nl/portfolio/meijer-wery-door-joost-swarte/ en www.kunsthal.nl

Foto van de muurschildering is van Wim de Boek.

(van de redactie)

  • Nieuw

  • Reacties