Rotterdam eert Rotterdamse held Giovanni van Bronckhorst

6516-rotterdam-eert-rotterdamse-held-giovanni-van-bronckhorst

Museum Rotterdam, het stadsmuseum van Rotterdam, vertelt het verhaal van de stad en haar inwoners. Hierbij worden thema’s behandeld die een grote rol spelen in de stad, zoals: zorg, migratie, innovatie én sport. Het laatste thema kwam niet eerder aan bod. Tot nu. Met trots onthult Museum Rotterdam op 17 mei een standbeeld van Giovanni van Bronckhorst. In de aanloop naar het kampioenschap van Feyenoord ontving Museum Rotterdam steeds vaker het verzoek vanuit het publiek om speciale aandacht te geven aan Giovanni van Bronckhorst.


Van Bronckhorst heeft samen met zijn spelers Rotterdam datgene gegeven waar het sinds 1999 op gehoopt heeft: een kampioenschap. Van Bronckhorst is volksheld nummer 1 voor de stad Rotterdam. Hij belichaamt het thema sport door zijn glansrijke carrière én door zijn foundation: de Giovanni van Bronckhorst Foundation. “Giovanni is een Rotterdammer in hart en nieren, een voorbeeld voor jong en oud. Wij vinden het fantastisch wat hij doet voor de stad. Hem een standbeeld geven is iets dat past bij onze tentoonstelling ‘Rotterdammers en hun stad’ maar is tevens het meest gepaste antwoord op de liefde van de Rotterdammers voor deze bijzondere man’. Vera Korsten, Hoofd Marketing & Communicatie Museum Rotterdam.

Het standbeeld wordt op 17 mei om 15:30 uur door Giovanni van Bronckhorst onthuld en is daarna onderdeel van de permanente opstelling van Museum Rotterdam. Het museum gaat tevens een vaste samenwerking aan met de Giovanni van Bronckhorst Foundation. "Moest er wel aan wennen. Een standbeeld. Dat is wel heel veel eer, maar als ik de andere standbeelden in het museum zie dan wordt ie in ieder geval mooi. Ik vind het vooral belangrijk dat ik door dit standbeeld mijn foundation in de spotlight kan zetten. Het is niet ik, maar mijn foundation en alle kinderen, ouders, docenten die erbij betrokken zijn die onderdeel worden van de collectie van Museum Rotterdam. Via het standbeeld en mijn foundation laten zien hoe groot de kracht van sport is. Wat je via sport allemaal kunt bereiken. Dat is eigenlijk waar het om gaat." Giovanni van Bronckhorst.

Bron: Museum Rotterdam.

jim postma :
En waar blijft dan onze Dirk Kuyt dan in deze? Wie in deze heeft Feyenoord eigenlijk dit seizoen kampioen gemaakt?!

Giovanni heeft het meesterlijk gedaan, maar moet nooit en te nimmer meer
Dirk Kuyt laten beginnen op de reservebank.

Ten alle tijden in de basis en pas daarna wisselen, als ons 'koningspaard' moe gestreden is. Ook dus voor volgend jaar, Giovanni en heel Feyenoord!

maandag 15 mei 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

De Fabeltjeskrant


‘De Russische president Poetin was

bijzonder onder de indruk van het

emotionele afscheid van

Halbe Zijlstra als onze minister

van Buitenlandse Zaken.


In zijn bekende spontaniteit heeft

Poetin alsnog Zijlstra uitgenodigd

om naar zijn datcha te komen als

dank voor zijn grote verdiensten

aan het ‘Russiche Vaderland’.


President Poetin zal Zijlstra in

zijn datcha benoemen tot

‘Grote Held van de

Russiche Federatie’


Na een spoedcursus Russisch

zal Halbe Zijlstra als grote dank

door Poetin worden benoemd

als zijn nieuwe ambassadeur

in Nederland’, aldus

de Fabeltjeskrant (FSB) van

de Russische Federatie.


Jim Postma


  • Nieuw

  • Reacties