Armoede, Heden, Verleden en Toekomst

6509-armoede-heden-verleden-en-toekomst

Rotterdam heeft als grote stad in Nederland relatief de meeste armen en daarmee samenhangend grotere schulden onder de bevolking als in de rest van Nederland. Het armoedebeleid vanuit den Haag en op de Coolsingel was de afgelopen jaren er alleen maar op gericht om op de overheidsfinanciën te bezuinigen. Inmiddels is werk in veel gevallen ook niet meer de kans om uit de armoede te komen, bij de toename van steeds meer werkende armen.

Daar komt nog bij dat de participatiewet dwingt mensen om voor hun uitkering te gaan werken.

U bent van harte uitgenodigd voor een bijeenkomst over “Armoede, Heden, Verleden en Toekomst” in het gebouw van Dona Daria op maandagmiddag 15 mei 2017 van 14:30 tot 17:00 uur, aan de Gerard Scholtenstraat 129, 3035 SJ Rotterdam-Noord. De zaal is open om 14:00 en na afloop is er een drankje en een hapje.


Na de bijeenkomst over “armoede en geluk” en “armoede feitelijk” is “ARMOEDE, HEDEN, VERLEDEN EN TOEKOMST” de derde van vier discussiebijeenkomsten om ideeën te verzamelen over een geheel nieuw armoedebeleid, ondersteund door zoveel mogelijk Rotterdammers en door politieke partijen die zich aan een manifest met dat nieuwe armoedebeleid willen verbinden.

Over minder dan een jaar, in maart 2018, gaan we een nieuwe Gemeenteraad kiezen. Vandaar dat het belangrijk is dat niet alleen zoveel mogelijk Rotterdammers dan een stem gaan uitbrengen, maar ook dat iedereen meedenkt over wat voor Rotterdam we in de komende jaren nodig hebben. Het is noodzakelijk dat er een Deltaplan tegen de armoede komt om Rotterdam armoedevrij te maken. Ook organisaties, die te maken met de armoedeproblematiek worden van harte uitgenodigd om mee te denken en ondersteuning te bieden.

Mocht u zich nog niet aangemeld hebben dan kan dat via toekomst@rosarotterdam.nl of 010-411 15 16.

Programma (nog in ontwikkeling):
14:00 Inloop
14:30 Informatie
. Tjeerd de Boer, auteur van de reeks artikelen “Geschiedenis van de sociale zekerheid” neemt u mee in hoe er is omgegaan met de armoedeproblematiek en wat we daarvan kunnen leren voor de toekomst
. Interview van Ahmed Abdellahi door Paolo Lopez over flexwerken en werkende armen
. Arwen Hoogenbosch onderzoeker bij IDEM Rotterdam gaat duidelijk maken hoe Armoede invloed heeft op Integratie en Emancipatie
. Dominee Dick Couvée kondigde vorig jaar een “Deltaplan tegen de armoede” aan, hoe gaan we dat aanpakken en wat wordt de inhoud
15:30 Pauze
16:00 Discussie met publiek over ideeën voor het manifest
Paolo Lopez leidt de discussie en ziet er op toe dat vooral praktisch (niet persoonlijk) met elkaar gedachten uitgewisseld worden.
17:00 Netwerken, hapje en drankje tot uiterlijk 17:30

Tot maandagmiddag 15 mei om 14:00 uur.

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Who wants to live forever?


(Op vrijdag 1 februari 2019 publiceerden we deze kopstoot van Jim voor het eerst....)


Hier op ons aller planeet Moeder Aarde

heeft de hele en complete mensheid

op aarde maar één keus:

Or : We learn to live all together,

Or: We will all die together


Take your pick.

There will be absolutely no other way.


Jim Postma


  • Nieuw

  • Reacties