Armoede, Heden, Verleden en Toekomst

6509-armoede-heden-verleden-en-toekomst

Rotterdam heeft als grote stad in Nederland relatief de meeste armen en daarmee samenhangend grotere schulden onder de bevolking als in de rest van Nederland. Het armoedebeleid vanuit den Haag en op de Coolsingel was de afgelopen jaren er alleen maar op gericht om op de overheidsfinanciën te bezuinigen. Inmiddels is werk in veel gevallen ook niet meer de kans om uit de armoede te komen, bij de toename van steeds meer werkende armen.

Daar komt nog bij dat de participatiewet dwingt mensen om voor hun uitkering te gaan werken.

U bent van harte uitgenodigd voor een bijeenkomst over “Armoede, Heden, Verleden en Toekomst” in het gebouw van Dona Daria op maandagmiddag 15 mei 2017 van 14:30 tot 17:00 uur, aan de Gerard Scholtenstraat 129, 3035 SJ Rotterdam-Noord. De zaal is open om 14:00 en na afloop is er een drankje en een hapje.


Na de bijeenkomst over “armoede en geluk” en “armoede feitelijk” is “ARMOEDE, HEDEN, VERLEDEN EN TOEKOMST” de derde van vier discussiebijeenkomsten om ideeën te verzamelen over een geheel nieuw armoedebeleid, ondersteund door zoveel mogelijk Rotterdammers en door politieke partijen die zich aan een manifest met dat nieuwe armoedebeleid willen verbinden.

Over minder dan een jaar, in maart 2018, gaan we een nieuwe Gemeenteraad kiezen. Vandaar dat het belangrijk is dat niet alleen zoveel mogelijk Rotterdammers dan een stem gaan uitbrengen, maar ook dat iedereen meedenkt over wat voor Rotterdam we in de komende jaren nodig hebben. Het is noodzakelijk dat er een Deltaplan tegen de armoede komt om Rotterdam armoedevrij te maken. Ook organisaties, die te maken met de armoedeproblematiek worden van harte uitgenodigd om mee te denken en ondersteuning te bieden.

Mocht u zich nog niet aangemeld hebben dan kan dat via toekomst@rosarotterdam.nl of 010-411 15 16.

Programma (nog in ontwikkeling):
14:00 Inloop
14:30 Informatie
. Tjeerd de Boer, auteur van de reeks artikelen “Geschiedenis van de sociale zekerheid” neemt u mee in hoe er is omgegaan met de armoedeproblematiek en wat we daarvan kunnen leren voor de toekomst
. Interview van Ahmed Abdellahi door Paolo Lopez over flexwerken en werkende armen
. Arwen Hoogenbosch onderzoeker bij IDEM Rotterdam gaat duidelijk maken hoe Armoede invloed heeft op Integratie en Emancipatie
. Dominee Dick Couvée kondigde vorig jaar een “Deltaplan tegen de armoede” aan, hoe gaan we dat aanpakken en wat wordt de inhoud
15:30 Pauze
16:00 Discussie met publiek over ideeën voor het manifest
Paolo Lopez leidt de discussie en ziet er op toe dat vooral praktisch (niet persoonlijk) met elkaar gedachten uitgewisseld worden.
17:00 Netwerken, hapje en drankje tot uiterlijk 17:30

Tot maandagmiddag 15 mei om 14:00 uur.

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

NEIN, ZWEI! ..

Toen in 1982 ene Helmut Kohl de nieuwe Duitse Bondskanselier werd, was nog maar weinig over hem bekend. Van Duitse collega journalisten hoorde ik dat de nu bij zijn overlijden zo geprezen politicus erbarmelijk slecht Engels sprak. Later hoorde ik wat voorbeelden hiervan.

Kohl was op bezoek bij president Reagan en op weg naar het Witte Huis crashte de limousine van de voor hem rijdende Margaret Thatcher op de limousine van president Reagan. Thatcher stapte uit en sprak:,, I am so sorry." Reagan antwoordde beleefd:,, I am sorry too." Waarop de limousine van Kohl ook botste en de Bondskanselier uit de auto sprong:,, I am sorry Three " sprak Kohl trots.

Later in New York na een bijeenkomst van de VN ging Kohl in een Amerikaanse kroeg wat met zijn secretaresse drinken. Zij wilde sherry. De barkeeper vroeg: ,,Do you want dry sherry?".

Kohl met stemverheffing: ,,NEIN, ZWEI!"

Fotobijschrift: in 1995 bezocht de toenmalige Bondskanselier Helmut Kohl het monument van Zadkine in het hartje van onze stad. Geflankeerd door links toenmalig premier Wim Kok en rechts van Kohl toenmalige burgemeester Bram Peper.
  • Nieuw

  • Reacties