Ronald Sörensen beloond met Erasmusspeld

6502-ronald-s-rensen-beloond-met-erasmusspeld

Ronald Sörensen is een politicus die het rauwe Rotterdamse geluid vertegenwoordigd heeft in de politieke arena van de stad.

Hij is medeoprichter van de politieke partij Leefbaar Rotterdam.

Op 6 mei ontving hij voor zijn verdiensten een Erasmusspeld uit handen van Ronald Schneider, wethouder Stedelijke Ontwikkeling en Integratie.

In 2002 werd Leefbaar Rotterdam bij de gemeenteraadsverkiezingen de grootste politieke partij van de stad. Sindsdien heeft de partij grote invloed op het politieke toneel.

Sörensen was acht jaar lang fractievoorzitter van deze partij. In 2011 heeft hij de Rotterdamse gemeenteraad verlaten. Wel is hij nog actief in de Raad van Toezicht van Leefbaar Rotterdam.


Ronald Sörensen was ook lid van de Provinciale Staten en was senator voor de Eerste Kamer. Hij heeft ook in deze functies altijd een Rotterdams geluid vertolkt. Hij heeft het actieve politieke toneel inmiddels verlaten.

Sörensen, (foto rechts) van oorsprong docent geschiedenis en biologie, geeft gastlessen over het Fortuynisme, schreef tientallen columns en publiceerde enkele boeken.

Ook is hij medeauteur van ‘Nederland 2.0’, samen met hoogleraar politicologie André Krouwel van de VU, over een nieuw democratisch bestel met een pleidooi voor andere bestuurlijke verhoudingen en meer differentiatie in bevoegdheden tussen gemeenten en regio’s.

Erasmusspeld
De gemeente Rotterdam reikt de Erasmusspeld uit aan de heer Sörensen voor zijn langdurige inzet voor de Rotterdamse politiek.

Bron foto: Open Rotterdam.

Rinus Vuik :
Van harte gefeliciteerd Ronald!

dinsdag 09 mei 2017

Jan Tak :
Bij het rauwe Rotterdamse geluid dacht ik gelijk aan "Ronald and his Rockets"

maandag 08 mei 2017

Ronald Sörensen :
Tot nog toe had ik alleen de (echt waar!) Peter Van Heemstprijs, die de bescheiden politicus naar zichzelf genoemd heeft voor inventief en vernieuwend werd als statenlid.
De Erasmusspeld kwam als een volkomen verrassing. Rotterdams en gelukkig uitgereikt door een geestverwant!Prima dus.
Let ook op hie de gemeentelijke woordvoerder de naam PVV heeft vermeden!Door een pleonasme te gebruiken. Per ongeluk neem ik aan.

maandag 08 mei 2017

Hans Roodenburg :
Uiteraard ook mijn felicitatie! Wat vindt hij er zelf van?

maandag 08 mei 2017

Jan Tak :
Ronald nogmaals gefeliciteerd (en met Jana ben je natuurlijk in goed gezelschap :-)

maandag 08 mei 2017

Rob Timmer :
Ronald, van harte!

maandag 08 mei 2017

Jana Beranová :
Van harte gefeliciteerd.
Ik heb hem ook, voor de letteren.
Groet.

maandag 08 mei 2017

Kees Versteeg :
Beste Ronald, gefeliciteerd met de Erasmusspeld!

maandag 08 mei 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

NEIN, ZWEI! ..

Toen in 1982 ene Helmut Kohl de nieuwe Duitse Bondskanselier werd, was nog maar weinig over hem bekend. Van Duitse collega journalisten hoorde ik dat de nu bij zijn overlijden zo geprezen politicus erbarmelijk slecht Engels sprak. Later hoorde ik wat voorbeelden hiervan.

Kohl was op bezoek bij president Reagan en op weg naar het Witte Huis crashte de limousine van de voor hem rijdende Margaret Thatcher op de limousine van president Reagan. Thatcher stapte uit en sprak:,, I am so sorry." Reagan antwoordde beleefd:,, I am sorry too." Waarop de limousine van Kohl ook botste en de Bondskanselier uit de auto sprong:,, I am sorry Three " sprak Kohl trots.

Later in New York na een bijeenkomst van de VN ging Kohl in een Amerikaanse kroeg wat met zijn secretaresse drinken. Zij wilde sherry. De barkeeper vroeg: ,,Do you want dry sherry?".

Kohl met stemverheffing: ,,NEIN, ZWEI!"

Fotobijschrift: in 1995 bezocht de toenmalige Bondskanselier Helmut Kohl het monument van Zadkine in het hartje van onze stad. Geflankeerd door links toenmalig premier Wim Kok en rechts van Kohl toenmalige burgemeester Bram Peper.
  • Nieuw

  • Reacties