Ronald Sörensen beloond met Erasmusspeld

6502-ronald-s-rensen-beloond-met-erasmusspeld

Ronald Sörensen is een politicus die het rauwe Rotterdamse geluid vertegenwoordigd heeft in de politieke arena van de stad.

Hij is medeoprichter van de politieke partij Leefbaar Rotterdam.

Op 6 mei ontving hij voor zijn verdiensten een Erasmusspeld uit handen van Ronald Schneider, wethouder Stedelijke Ontwikkeling en Integratie.

In 2002 werd Leefbaar Rotterdam bij de gemeenteraadsverkiezingen de grootste politieke partij van de stad. Sindsdien heeft de partij grote invloed op het politieke toneel.

Sörensen was acht jaar lang fractievoorzitter van deze partij. In 2011 heeft hij de Rotterdamse gemeenteraad verlaten. Wel is hij nog actief in de Raad van Toezicht van Leefbaar Rotterdam.


Ronald Sörensen was ook lid van de Provinciale Staten en was senator voor de Eerste Kamer. Hij heeft ook in deze functies altijd een Rotterdams geluid vertolkt. Hij heeft het actieve politieke toneel inmiddels verlaten.

Sörensen, (foto rechts) van oorsprong docent geschiedenis en biologie, geeft gastlessen over het Fortuynisme, schreef tientallen columns en publiceerde enkele boeken.

Ook is hij medeauteur van ‘Nederland 2.0’, samen met hoogleraar politicologie André Krouwel van de VU, over een nieuw democratisch bestel met een pleidooi voor andere bestuurlijke verhoudingen en meer differentiatie in bevoegdheden tussen gemeenten en regio’s.

Erasmusspeld
De gemeente Rotterdam reikt de Erasmusspeld uit aan de heer Sörensen voor zijn langdurige inzet voor de Rotterdamse politiek.

Bron foto: Open Rotterdam.

Rinus Vuik :
Van harte gefeliciteerd Ronald!

dinsdag 09 mei 2017

Jan Tak :
Bij het rauwe Rotterdamse geluid dacht ik gelijk aan "Ronald and his Rockets"

maandag 08 mei 2017

Ronald Sörensen :
Tot nog toe had ik alleen de (echt waar!) Peter Van Heemstprijs, die de bescheiden politicus naar zichzelf genoemd heeft voor inventief en vernieuwend werd als statenlid.
De Erasmusspeld kwam als een volkomen verrassing. Rotterdams en gelukkig uitgereikt door een geestverwant!Prima dus.
Let ook op hie de gemeentelijke woordvoerder de naam PVV heeft vermeden!Door een pleonasme te gebruiken. Per ongeluk neem ik aan.

maandag 08 mei 2017

Hans Roodenburg :
Uiteraard ook mijn felicitatie! Wat vindt hij er zelf van?

maandag 08 mei 2017

Jan Tak :
Ronald nogmaals gefeliciteerd (en met Jana ben je natuurlijk in goed gezelschap :-)

maandag 08 mei 2017

Rob Timmer :
Ronald, van harte!

maandag 08 mei 2017

Jana Beranová :
Van harte gefeliciteerd.
Ik heb hem ook, voor de letteren.
Groet.

maandag 08 mei 2017

Kees Versteeg :
Beste Ronald, gefeliciteerd met de Erasmusspeld!

maandag 08 mei 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Van een hele klas keerden vier leerlingen terug

(Door Hans Roodenburg)

De Stichting Loods24 en Joods Kindermonument kunnen nog wel even doorgaan met het plaatsen in Rotterdam van zogenoemde Stolpersteine. Dat gebeurt op verzoek. In de Tweede Wereldoorlog zijn er ruim 100.000 Joden in Nederland door de nazi’s vermoord. Vandaag en morgen worden er weer 35 Stolpersteinen geplaatst in Rotterdam.

Na Amsterdam en Den Haag was Rotterdam met circa 13.000 Joodse inwoners de derde stad met de meeste Joodse inwoners aan het begin van de Tweede Wereldoorlog. Van hen zijn er bijna 10.500 Rotterdammers vermoord in de nazikampen. Het merendeel woonde in het oude gebombardeerde centrum.

Vanaf het uitbreken van de oorlog werd de Joodse gemeenschap geconfronteerd met allerlei maatregelen. Volgens de site van de Stichting Loods24 moet men denken aan Joodse kinderen die naar eigen scholen moesten, het dragen van de Davidsster en borden met opschriften als ‘Joden niet gewenscht’ of ‘Voor Joden verboden’, die de Joodse inwoners van de stad steeds verder uitsloten.

De in totaal 35 Stolpersteine worden in deze dagen geplaatst in het trottoir voor huizen waar ooit Joodse Rotterdammers hebben gewoond. Het was hun laatste officiële woonadres. Iedere plaatsing is bijzonder want het gaat over mensen die ergens in Rotterdam hebben geleefd.

Inmiddels liggen er in Rotterdam meer dan 300 Stolpersteine. De kosten ervan zijn bijeengebracht vaak door kleine donaties van bezoekers aan het Museum 40 – 45 NU aan de Coolhaven.

Op de site http://www.yadvashem.org/ zijn namen van Rotterdammers terug te vinden.

Bijschrift foto: Van deze klas keerden vier leerlingen terug........


  • Nieuw

  • Reacties