Uitgever Cees van Maurik (82) na lang ziekbed overleden

6464-uitgever-cees-van-maurik-82-na-lang-ziekbed-overleden

(Door Jim Postma)

Na een lang ziekbed is bekend Rotterdams uitgever Cees van Maurik (82) toch nog, voor velen, onverwachts overleden (zie rouwkaart).

Hij kampte reeds maandenlang met een steeds groter wordende dementie. En moest daarom noodgedwongen worden opgenomen in een verzorgingstehuis. Zijn trouwe levensgezellin Anja bezocht hem daar dagelijks.


Volgens ingewijden herkende Cees van Maurik op het laatst haast niemand meer. Van Maurik was in de Rotterdamse kunst- en uitgaanswereld jarenlang een van de meest geziene gasten. Flamboyant, kleurrijk en altijd vol humor.

Afgelopen maandag is hij in Crooswijk gecremeerd.

Voor meer achtergrondinformatie over Cees van Maurik zie google: Cees van Maurik. Daar staat ook nog een interview van Cees van Maurik met de onlangs overleden bekende Rotterdamse kunstenaar Daan van Golden.


Ilse van Maurik :
Vandaag kwam ik terecht op dit stuk over mijn vader. Graag wilde ik aangeven dat mijn vader uiteindelijk is overleden aan de combinatie van blaaskanker welke zijn lichaam kapot gemaakt heeft met Alzheimer Op het laatst herkende hij zeker nog zijn kinderen en vrouw wat wij bemerkte. Helaas door de slechte zorg, welke wij de laatste dagen van zeer dichtbij hebben meegemaakt ,heeft mijn vader niet het comfort gekregen wat beloofd was. Dit heeft een vervolg doordat ik een klacht heb ingediend welke gehoord wordt zeer binnenkort. Dit wilde ik even kwijt.

donderdag 13 apr 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

‘Stem Vee’

(Stemvee: zelfstandig naamwoord. Politiek pejoratief kiezers die in de visie van de waarnemer zich door gewetenloze politici in hun stemgedrag laten beïnvloeden).

Elke stem met rood potlood

binnen een afgebakend hokje

getuigt in hoge mate

van hokjesgeest


Elke stem buiten alle afgebakende

hokjes getuigt van inzicht


Stem geen vee, stemvee

als stemveelemmingen

torenhoog, torendiep

de afgrond in


Stemadvies


Stem allen op Stephen Hawking

(1942 – 2018, wetenschappelijk

en medisch wereldwonder)


Met thans zijn vele aardse

wetenschappelijke volgelingen


Stem op zijn Universele licht

in deze duisternis op aarde

vol van zwarte (oorlogs)gaten


Stem op Stephen HawKING

onze enige wetenschappelijke

hoop in deze bange dagen


Jim Postma


  • Nieuw

  • Reacties