Leerlingen brengen hoop op Binnenhof

6446-leerlingen-brengen-hoop-op-binnenhof

Verrassingsactie in het kader van de Week van de Hoop

Een groep van 150 leerlingen verraste politiek Den Haag vanmorgen met een bijzondere boodschap. Terwijl fractievoorzitters af en aan liepen op weg naar verkenner Schippers, vormden de kinderen samen op het Binnenhof het woord ‘HOOP!’ Bovendien overhandigden de kinderen tien hoopvolle ideeën aan enkele kamerleden, waarmee ze het nieuwe kabinet willen inspireren. Met deze actie gaven drie Zuid-Hollandse basisscholen invulling aan de landelijke Week van de Hoop.


De marechaussee en de verzamelde pers keek er wel even van op, toen 150 uitgelaten kinderen het Binnenhof betraden. Onder aanvoering van enthousiaste docenten stelden de kinderen zich op in de vorm van de letters H O O P ! Onder het motto 'Ik heb hoop' boden de kinderen vervolgens tien hoopvolle ideeën aan, die de leerlingen zelf hadden bedacht in het kader van de Week van de Hoop. Kamerleden en onderwijswoordvoerders Paul van Meenen (D66), Rik Grashoff (GroenLinks) en Eppo Bruins (CU) namen de ideeën dankbaar in ontvangst.

Tien hoopvolle ideeën
Geef meer geld uit aan onderwijs in arme landen, denk ook aan goede zorg voor ouderen en maak onderling geen ruzie als politici. Dat zijn enkele van de hoopvolle ideeën die de kinderen hebben voor de nieuwe regering. Ook vinden ze het belangrijk dat kindermishandeling wordt gestopt en denken ze dat het duurder maken van vlees en benzine goed is voor onze planeet. De hoopvolle ideeën werden overgebracht door leerlingen van de groepen 7 en 8 van CBS De Schatkaart uit Pijnacker, CBS Triangel uit Delfgauw en de Prinses Margrietschool uit Zoetermeer.

Hoop zet in beweging
“Wij doen mee met de Week van de Hoop, omdat we het belangrijk vinden dat leerlingen erin geloven dat we samen een mooiere en betere wereld kunnen maken,” legt meester Gert-Jan Jongenotter van CBS De Schatkaart uit. Ook de leerlingen van de Margrietschool zijn enthousiast, vertelt meester André de Jongh: “De kinderen merken dat ze meer zelfvertrouwen krijgen van hoop. Dat gunnen ze anderen ook.” Juf Joyce van der Peet van CBS Triangel leefde met haar klas naar de Tweede Kamerverkiezingen toe. "We hopen nu dat de partijen hun mooie beloftes waarmaken voor bijvoorbeeld een beter milieu. Met deze actie herinneren we ze daaraan."

Week van de Hoop
De Week van de Hoop wordt georganiseerd door Verus, vereniging voor katholiek en christelijk onderwijs. Ruim 100.000 leerlingen van meer dan 400 scholen in heel Nederland doen mee. Voor de Week van de Hoop is een speciale ‘Ik Heb Hoop’-app ontwikkeld, met diverse op maat gemaakte lespakketten. Al het lesmateriaal is te vinden op de themasite www.ikhebhoop.nl. Ook is hier een ‘Wall of Hoop’ ingericht, waar alle deelnemende leerlingen hun eigen video’s met hoopvolle verhalen en ideeën kunnen delen.

Meer over Verus
Verus is de vereniging voor katholiek en christelijk onderwijs in Nederland. Ruim 4.000 scholen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en hoger onderwijs zijn bij Verus aangesloten. Meer dan de helft van alle Nederlandse leerlingen en studenten gaat naar één van deze scholen. Verus organiseert voor het eerst de Week van de Hoop, van 20 t/m 26 maart. Met de Week van de Hoop vraagt Verus aandacht voor de hoopvolle dingen die iedere dag gebeuren in het onderwijs.

Bron foto's: Verus.nl

Jan Tak :
Volgens artikel 23 van onze Grondwet is er openbaar onderwijs, voor iedereen dus en is er bijzonder onderwijs voor mensen met een godsdienst of levensovertuiging.
Daarbij is nooit bedoeld dat hiermee ook politiek links en rechts als levensovertuiging kan worden gezien.

Men wordt op de scholen geacht te worden opgeleid tot zelfstandige vrijdenkende burgers ipv links of zelfs sharia voorgeprogrammeerd stemvee.
De onderwijzers in dit voorbeeld misbruiken de hun toevertrouwde kinderen om hun eigen linkse standpunten te benadrukken.

Pek en veren zijn hun deel.

dinsdag 21 maart 2017

jim postma :
Wat een mooi en geweldig initiatief. Als er geen hoop meer is in deze wereld, hoe naïef ook, is het met ons allen gedaan.

De 'Hoopformatie' in deze op het Binnenhof is van een grote, maar van een bewonderswaardige, onschuld. Zij het met weinige dicipline buiten de 'Hooplijnen' om.

In Noord-Korea doen zij dit met hun kinderen stukken beter en gediciplineerder. Als je daar even buiten de lijnen staat, ga je kop eraf.

Leve in deze nog onze vrijheid en democratie. ('t Is maar hoe je het allemaal bekijkt')!

maandag 20 maart 2017

Jeroen Waardenburg. :
Die kinderen horen gewoon in de klas te zitten en hard leren,maar ja neem die kinderen dit is kwalijk voor hen een leuk uitje op een grauwe winterdag.

maandag 20 maart 2017

Jan Tak :
"Week van de Hoop"
Dit lees ik op de site van Verus.

"Wij leven in een tijd van polarisatie, angst, terrorisme en algehele verharding
van de maatschappij""

En dus gaat Verus die ellende al vroeg bij jonge kinderen in de hersenen brengen. Wat zijn dit voor onderwijzers ???
Leer verdomme onze kinderen om positief te denken en leidt ze op om straks zelfstandig een mening te kunnen vormen !!!!

Stop als volwassenen om altijd maar weer kinderen voor je karretje te spannen, stelletje minkukels.

Pffff dit moest ik effe kwijt.

maandag 20 maart 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

‘Turkendam’

Het is me weer een weekje wel geweest, met als ‘toppunt’ ons Heilige Paasweekeinde. Eerst gooit vorige week Donald Trump met keiharde spierballentaal ‘de moeder van alle bommen’ op een terroristenkamp in Afghanistan. Nu sterft het in dat land van dergelijke kampen En dan moet je dus wel donders goed geïnformeerd zijn of je de goede of de kwade te pakken hebt!

In Afghanistan heeft nog nooit iemand gewonnen. De Engelsen niet, de Russen niet en de Amerikanen niet. En dat moet je rustig zo blijven houden, in plaats voor de zoveelste keer de vlam in de pan te laten slaan. Nederlandse en andere Europese militairen hebben er helemaal niets te zoeken. De Afghanen vechten al eeuwenlang hun onderlinge stammenstrijden uit. En nogmaals dat moet je zo blijven houden.

Dan daarvoor nog gooit Donald Trump nog eens zo’n vijftig cruisemissiles op het vliegveld van Assad in Syrië. Maar daarvoor was Trump wel zo netjes om zijn nieuwe Russische ‘vrienden’ te bellen met de mededeling ‘wij gaan bombarderen!’. De Russen vertelden dit vanzelfsprekend door aan Assad en zijn kameraden. En dus…

Ooit de beelden gezien van dat vliegveld na de manhaftige aanval van Trump? Er zijn hooguit een aantal vliegtuigjes geraakt, maar die waren allemaal van karton!

En als klap op de vuurpijl zoekt Trump ook nog eens welbewust ruzie met de grootste gek in Azië, namelijk de ‘Grote Leider’ Kim Il-sun van Noord-Korea. ‘Als deze Kim niet onmiddellijk ophoudt met zijn speeltjes van het lanceren van ballistische raketten met of zonder dummy-kenrkoppen… Dan gaan wij bombarderen zo meteen met echte atoombommen.’

De hele wereld zodoende in grote spanning achterlatend in dit afgelopen Paasweekeinde. Maar er gebeurde dus totaal niets! Behalve dan die ene zogenaamde mislukte raket die Noord-Korea lanceerde net voor de Pasen. Jawel, volledig mislukt, op instigatie van ‘grote broer China.’ Dank zij hun grote wijsheid is de ‘koude’ weer even uit de lucht gehaald.

Maar vanwaar opeens deze buitensporige spierballentaal van ‘bullebak’ Trump? Het is de eeuwenoude truc om buiten je grenzen oorlogsvoerende taal te ‘trompetten’, als je in je eigen binnenland onder vuur ligt. Zoals met de CIA en FBI, afluisterschandalen, beweerde illegale gesprekken met de Russen, Obamacare en ga zo maar door.

Niets in deze is nieuw onder de zon. Tegelijkertijd kunnen deze laatste volkomen agressieve stappen van Trump ook levensgevaarlijk zijn. Niet alleen voor de USA zelf, maar zeker ook voor de rest van onze toeschouwers op onze planeet. Voor je het weet zitten wij met zijn allen in een grote nachtmerrie van een nog slechts beginnende atoomoorlog.

En, o ja, dan hadden wij in dit weekeinde nog de grote triomf van de absolute verliezer Erdogan in Turkije. Dat hij zijn referendum verloren heeft, weet hij als geen ander. Maar hij doet dus net of hij gewonnen heeft. Zoals de honderden Turken hier in Rotterdam die nog geen idee hebben wat hun allemaal te wachten staat. Die in massa toeterend door onze stad rijden met honderden Turkse vlaggen of zij wereldkampioen voetbal zijn geworden…

Erdogan in zijn toespraken: ‘Wij gaan door. Ook met een nieuw referendum over de doodstraf. En wij zijn een volk, een staat met een vlag!’ (Waar hebben wij deze retoriek eerder gehoord?!).

Laat Erdogan nu precies het omgekeerde hebben bereikt. Zijn land volkomen in tweeën gesplitst! En dat moet je dan uitvoerig hier in Rotterdam gaan vieren.

Of zoals die ene Rotterdamse terrasgast het verwoordde in de Zwartjanstraat.

‘Het lijkt hier op eens wel ‘Turkendam!’

Jim Postma.


  • Nieuw

  • Reacties