Enquêtes Wijkprofiel 2017 van start

6439-enqu-tes-wijkprofiel-2017-van-start

Gemeente vraagt Rotterdammers naar hun mening

Hoe prettig wonen Rotterdammers in hun stad en hoe veilig voelen ze zich? Half maart krijgen ruim 30.000 Rotterdammers een uitnodiging om deel te nemen aan de enquête voor het wijkprofiel 2017.

Het wijkprofiel is een instrument waarin in één oogopslag is te zien hoe een wijk er op de gebieden sociaal, fysiek en veilig voor staat. Het wijkprofiel levert elke twee jaar nieuwe informatie over de ontwikkeling van wijken en helpt te bepalen waar en hoe de inzet van de gemeente, in samenwerking met bewoners, nodig is.
Hoe wordt het onderzoek uitgevoerd?
Om een goed beeld te krijgen van de veiligheid en leefbaarheid in de Rotterdamse wijken benadert de gemeente elke twee jaar een grote Rotterdammers van 15 jaar en ouder die door een willekeurige steekproef uit de bevolkingsadministratie zijn geselecteerd.

De enquêtes worden in twee periodes afgenomen, in het voorjaar en na de zomer. Rotterdammers kunnen de vragenlijst op internet invullen of een schriftelijke vragenlijst thuisgestuurd krijgen. Na een paar weken worden degenen die nog niet hebben gereageerd telefonisch benaderd door onderzoeksbureau I&O Research.

De informatie uit de enquêtes wordt gecombineerd met andere gegevens, zoals meldingen en misdrijven bij de politie, kennis over de woningen en de voorzieningen en de bevolkingssamenstelling in de wijk. De uitkomsten van beide onderzoeken zijn begin 2018 bekend. Het wijkprofiel is voor iedereen te raadplegen op www.wijkprofiel.rotterdam.nl.

Gesprek met de stad
Het wijkprofiel gaat over hoe Rotterdammers hun wijk nu ervaren. Via www.gesprekmetdestad.nl zijn Rotterdammers gevraagd mee te denken over het Rotterdam van de toekomst.

Bron: Gemeente Rotterdam. (Foto: Rinus Vuik)


Jan Tak :
Voorlopig krijg je gelijk Jeroen, ik lees een aantal "gespreksverslagen" en schiet gelijk in een stuip.
De compleet linkse kerk mocht zich uitleven het geeft je wel een idee wie daar aan tafel elkaar de veer in de kont staken. Sowieso was het niet de bedoeling dat de bewoners met een probleemstelling kwamen, in tegendeel de gemeente kwam met de stellingen waarop de burgers kon reageren.

Zomaar wat kreten van die burgers:
Men vindt diversiteit in de stad juist aantrekkelijk;
Het is belangrijk dat inwoners een woon-carrière kunnen maken binnen hun wijk
Zie de stad als een aantal ‘dorpen’
Op heel Zuid WiFi gratis aanbieden,
Rotterdam is qua bevolkingssamenstelling nooit af, ook niet in 2037.
Een buurthuis aanbieden
Mogelijkheid deelname in eigendom van windmolens
Kassen van het Westland op de daken van de bedrijven die warmte uitstoten
Etc.

zaterdag 18 maart 2017

Jeroen Waardenburg. :
Waarvoor zou je niet mee willen denken Jeroen? CITAAT.

Jan als jij je voor gek gek wil laten houden door die figuren op de Coolsingel/Stadhuis ga je gang.

Als ze echt zouden luisteren had je niet die toestanden die je zelf aan geeft in je laatste bijdrage.WAKKER worden.

zaterdag 18 maart 2017

Jan Tak :
Correctie "begin deze eeuw"moet natuurlijk zijn "begin 20ste eeuw"

Maak van je hart geen moordkuil schreef Jim, heb ik dus ook maar niet gedaan :-)
Sterker ik heb mij nog ingehouden maar Rotterdammers gooi het er uit, uw Stadsbestuur wil het graag weten :-))

En aan B&W:
Jullie willen zo graag in gesprek, de omwonenden van de 'sGravendijkwal ook, begin maar alvast.

zaterdag 18 maart 2017

Jan Tak :
Waarvoor zou je niet mee willen denken Jeroen?
Ik had rond 1960 graag mee gedacht maar de heren op de Coolsingel renden bestuursgeil achter Den Haag en het Kapitaal aan, naar de Rotterdammer luisteren zat er niet in. Het was werken en je kop houden.

Toen de Rotterdammers in 1972 de Turken uit de Afrikaanderwijk wilden flikkeren stond de bestuurlijke elite op zijn kop en werd er met harde hand ingegrepen. Nu zijn de autochtone Rotterdammers daar sterk in de minderheid, het Afrikaanderplein is de thuishaven van KUZU. Hetzelfde is er gebeurd met Delfshaven voor de Noord-Afrikanen. Verpauperde wijken vol steun- en WW trekkers.

Begin deze eeuw trok men bedrijven naar Rotterdam daar zijn we groot van geworden en iedereen had werk. Nu jaagt men met grote voortvarendheid de bedrijven uit de stad en zit 22% van de lager opgeleiden in de WW.

Wat wil Rotterdam nu? Wordt er straks wel geluisterd of wordt de Rotterdammer eigen schuld aangepraat. Ben bang voor het laatste.

zaterdag 18 maart 2017

Jeroen Waardenburg. :
Wij doen in ieder geval niet mee aan deze flauwe kul.

vrijdag 17 maart 2017

Jim postma :
Een puur Leefbaar-stuntje!

Leefbaar in ons aller stad is niet te meten aan zogenaamde enquêtes, (al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel), maar aan de voordeur van elke rechtgeaarde Rotterdamse burger.

Dus: Maak (wederom in deze) van je hart geen moordkuil!

vrijdag 17 maart 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

NEIN, ZWEI! ..

Toen in 1982 ene Helmut Kohl de nieuwe Duitse Bondskanselier werd, was nog maar weinig over hem bekend. Van Duitse collega journalisten hoorde ik dat de nu bij zijn overlijden zo geprezen politicus erbarmelijk slecht Engels sprak. Later hoorde ik wat voorbeelden hiervan.

Kohl was op bezoek bij president Reagan en op weg naar het Witte Huis crashte de limousine van de voor hem rijdende Margaret Thatcher op de limousine van president Reagan. Thatcher stapte uit en sprak:,, I am so sorry." Reagan antwoordde beleefd:,, I am sorry too." Waarop de limousine van Kohl ook botste en de Bondskanselier uit de auto sprong:,, I am sorry Three " sprak Kohl trots.

Later in New York na een bijeenkomst van de VN ging Kohl in een Amerikaanse kroeg wat met zijn secretaresse drinken. Zij wilde sherry. De barkeeper vroeg: ,,Do you want dry sherry?".

Kohl met stemverheffing: ,,NEIN, ZWEI!"

Fotobijschrift: in 1995 bezocht de toenmalige Bondskanselier Helmut Kohl het monument van Zadkine in het hartje van onze stad. Geflankeerd door links toenmalig premier Wim Kok en rechts van Kohl toenmalige burgemeester Bram Peper.
  • Nieuw

  • Reacties