Enquêtes Wijkprofiel 2017 van start

6439-enqu-tes-wijkprofiel-2017-van-start

Gemeente vraagt Rotterdammers naar hun mening

Hoe prettig wonen Rotterdammers in hun stad en hoe veilig voelen ze zich? Half maart krijgen ruim 30.000 Rotterdammers een uitnodiging om deel te nemen aan de enquête voor het wijkprofiel 2017.

Het wijkprofiel is een instrument waarin in één oogopslag is te zien hoe een wijk er op de gebieden sociaal, fysiek en veilig voor staat. Het wijkprofiel levert elke twee jaar nieuwe informatie over de ontwikkeling van wijken en helpt te bepalen waar en hoe de inzet van de gemeente, in samenwerking met bewoners, nodig is.
Hoe wordt het onderzoek uitgevoerd?
Om een goed beeld te krijgen van de veiligheid en leefbaarheid in de Rotterdamse wijken benadert de gemeente elke twee jaar een grote Rotterdammers van 15 jaar en ouder die door een willekeurige steekproef uit de bevolkingsadministratie zijn geselecteerd.

De enquêtes worden in twee periodes afgenomen, in het voorjaar en na de zomer. Rotterdammers kunnen de vragenlijst op internet invullen of een schriftelijke vragenlijst thuisgestuurd krijgen. Na een paar weken worden degenen die nog niet hebben gereageerd telefonisch benaderd door onderzoeksbureau I&O Research.

De informatie uit de enquêtes wordt gecombineerd met andere gegevens, zoals meldingen en misdrijven bij de politie, kennis over de woningen en de voorzieningen en de bevolkingssamenstelling in de wijk. De uitkomsten van beide onderzoeken zijn begin 2018 bekend. Het wijkprofiel is voor iedereen te raadplegen op www.wijkprofiel.rotterdam.nl.

Gesprek met de stad
Het wijkprofiel gaat over hoe Rotterdammers hun wijk nu ervaren. Via www.gesprekmetdestad.nl zijn Rotterdammers gevraagd mee te denken over het Rotterdam van de toekomst.

Bron: Gemeente Rotterdam. (Foto: Rinus Vuik)


Jan Tak :
Voorlopig krijg je gelijk Jeroen, ik lees een aantal "gespreksverslagen" en schiet gelijk in een stuip.
De compleet linkse kerk mocht zich uitleven het geeft je wel een idee wie daar aan tafel elkaar de veer in de kont staken. Sowieso was het niet de bedoeling dat de bewoners met een probleemstelling kwamen, in tegendeel de gemeente kwam met de stellingen waarop de burgers kon reageren.

Zomaar wat kreten van die burgers:
Men vindt diversiteit in de stad juist aantrekkelijk;
Het is belangrijk dat inwoners een woon-carrière kunnen maken binnen hun wijk
Zie de stad als een aantal ‘dorpen’
Op heel Zuid WiFi gratis aanbieden,
Rotterdam is qua bevolkingssamenstelling nooit af, ook niet in 2037.
Een buurthuis aanbieden
Mogelijkheid deelname in eigendom van windmolens
Kassen van het Westland op de daken van de bedrijven die warmte uitstoten
Etc.

zaterdag 18 maart 2017

Jeroen Waardenburg. :
Waarvoor zou je niet mee willen denken Jeroen? CITAAT.

Jan als jij je voor gek gek wil laten houden door die figuren op de Coolsingel/Stadhuis ga je gang.

Als ze echt zouden luisteren had je niet die toestanden die je zelf aan geeft in je laatste bijdrage.WAKKER worden.

zaterdag 18 maart 2017

Jan Tak :
Correctie "begin deze eeuw"moet natuurlijk zijn "begin 20ste eeuw"

Maak van je hart geen moordkuil schreef Jim, heb ik dus ook maar niet gedaan :-)
Sterker ik heb mij nog ingehouden maar Rotterdammers gooi het er uit, uw Stadsbestuur wil het graag weten :-))

En aan B&W:
Jullie willen zo graag in gesprek, de omwonenden van de 'sGravendijkwal ook, begin maar alvast.

zaterdag 18 maart 2017

Jan Tak :
Waarvoor zou je niet mee willen denken Jeroen?
Ik had rond 1960 graag mee gedacht maar de heren op de Coolsingel renden bestuursgeil achter Den Haag en het Kapitaal aan, naar de Rotterdammer luisteren zat er niet in. Het was werken en je kop houden.

Toen de Rotterdammers in 1972 de Turken uit de Afrikaanderwijk wilden flikkeren stond de bestuurlijke elite op zijn kop en werd er met harde hand ingegrepen. Nu zijn de autochtone Rotterdammers daar sterk in de minderheid, het Afrikaanderplein is de thuishaven van KUZU. Hetzelfde is er gebeurd met Delfshaven voor de Noord-Afrikanen. Verpauperde wijken vol steun- en WW trekkers.

Begin deze eeuw trok men bedrijven naar Rotterdam daar zijn we groot van geworden en iedereen had werk. Nu jaagt men met grote voortvarendheid de bedrijven uit de stad en zit 22% van de lager opgeleiden in de WW.

Wat wil Rotterdam nu? Wordt er straks wel geluisterd of wordt de Rotterdammer eigen schuld aangepraat. Ben bang voor het laatste.

zaterdag 18 maart 2017

Jeroen Waardenburg. :
Wij doen in ieder geval niet mee aan deze flauwe kul.

vrijdag 17 maart 2017

Jim postma :
Een puur Leefbaar-stuntje!

Leefbaar in ons aller stad is niet te meten aan zogenaamde enquêtes, (al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel), maar aan de voordeur van elke rechtgeaarde Rotterdamse burger.

Dus: Maak (wederom in deze) van je hart geen moordkuil!

vrijdag 17 maart 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Van een hele klas keerden vier leerlingen terug

(Door Hans Roodenburg)

De Stichting Loods24 en Joods Kindermonument kunnen nog wel even doorgaan met het plaatsen in Rotterdam van zogenoemde Stolpersteine. Dat gebeurt op verzoek. In de Tweede Wereldoorlog zijn er ruim 100.000 Joden in Nederland door de nazi’s vermoord. Vandaag en morgen worden er weer 35 Stolpersteinen geplaatst in Rotterdam.

Na Amsterdam en Den Haag was Rotterdam met circa 13.000 Joodse inwoners de derde stad met de meeste Joodse inwoners aan het begin van de Tweede Wereldoorlog. Van hen zijn er bijna 10.500 Rotterdammers vermoord in de nazikampen. Het merendeel woonde in het oude gebombardeerde centrum.

Vanaf het uitbreken van de oorlog werd de Joodse gemeenschap geconfronteerd met allerlei maatregelen. Volgens de site van de Stichting Loods24 moet men denken aan Joodse kinderen die naar eigen scholen moesten, het dragen van de Davidsster en borden met opschriften als ‘Joden niet gewenscht’ of ‘Voor Joden verboden’, die de Joodse inwoners van de stad steeds verder uitsloten.

De in totaal 35 Stolpersteine worden in deze dagen geplaatst in het trottoir voor huizen waar ooit Joodse Rotterdammers hebben gewoond. Het was hun laatste officiële woonadres. Iedere plaatsing is bijzonder want het gaat over mensen die ergens in Rotterdam hebben geleefd.

Inmiddels liggen er in Rotterdam meer dan 300 Stolpersteine. De kosten ervan zijn bijeengebracht vaak door kleine donaties van bezoekers aan het Museum 40 – 45 NU aan de Coolhaven.

Op de site http://www.yadvashem.org/ zijn namen van Rotterdammers terug te vinden.

Bijschrift foto: Van deze klas keerden vier leerlingen terug........


  • Nieuw

  • Reacties