Enquêtes Wijkprofiel 2017 van start

6439-enqu-tes-wijkprofiel-2017-van-start

Gemeente vraagt Rotterdammers naar hun mening

Hoe prettig wonen Rotterdammers in hun stad en hoe veilig voelen ze zich? Half maart krijgen ruim 30.000 Rotterdammers een uitnodiging om deel te nemen aan de enquête voor het wijkprofiel 2017.

Het wijkprofiel is een instrument waarin in één oogopslag is te zien hoe een wijk er op de gebieden sociaal, fysiek en veilig voor staat. Het wijkprofiel levert elke twee jaar nieuwe informatie over de ontwikkeling van wijken en helpt te bepalen waar en hoe de inzet van de gemeente, in samenwerking met bewoners, nodig is.
Hoe wordt het onderzoek uitgevoerd?
Om een goed beeld te krijgen van de veiligheid en leefbaarheid in de Rotterdamse wijken benadert de gemeente elke twee jaar een grote Rotterdammers van 15 jaar en ouder die door een willekeurige steekproef uit de bevolkingsadministratie zijn geselecteerd.

De enquêtes worden in twee periodes afgenomen, in het voorjaar en na de zomer. Rotterdammers kunnen de vragenlijst op internet invullen of een schriftelijke vragenlijst thuisgestuurd krijgen. Na een paar weken worden degenen die nog niet hebben gereageerd telefonisch benaderd door onderzoeksbureau I&O Research.

De informatie uit de enquêtes wordt gecombineerd met andere gegevens, zoals meldingen en misdrijven bij de politie, kennis over de woningen en de voorzieningen en de bevolkingssamenstelling in de wijk. De uitkomsten van beide onderzoeken zijn begin 2018 bekend. Het wijkprofiel is voor iedereen te raadplegen op www.wijkprofiel.rotterdam.nl.

Gesprek met de stad
Het wijkprofiel gaat over hoe Rotterdammers hun wijk nu ervaren. Via www.gesprekmetdestad.nl zijn Rotterdammers gevraagd mee te denken over het Rotterdam van de toekomst.

Bron: Gemeente Rotterdam. (Foto: Rinus Vuik)


Jan Tak :
Voorlopig krijg je gelijk Jeroen, ik lees een aantal "gespreksverslagen" en schiet gelijk in een stuip.
De compleet linkse kerk mocht zich uitleven het geeft je wel een idee wie daar aan tafel elkaar de veer in de kont staken. Sowieso was het niet de bedoeling dat de bewoners met een probleemstelling kwamen, in tegendeel de gemeente kwam met de stellingen waarop de burgers kon reageren.

Zomaar wat kreten van die burgers:
Men vindt diversiteit in de stad juist aantrekkelijk;
Het is belangrijk dat inwoners een woon-carrière kunnen maken binnen hun wijk
Zie de stad als een aantal ‘dorpen’
Op heel Zuid WiFi gratis aanbieden,
Rotterdam is qua bevolkingssamenstelling nooit af, ook niet in 2037.
Een buurthuis aanbieden
Mogelijkheid deelname in eigendom van windmolens
Kassen van het Westland op de daken van de bedrijven die warmte uitstoten
Etc.

zaterdag 18 maart 2017

Jeroen Waardenburg. :
Waarvoor zou je niet mee willen denken Jeroen? CITAAT.

Jan als jij je voor gek gek wil laten houden door die figuren op de Coolsingel/Stadhuis ga je gang.

Als ze echt zouden luisteren had je niet die toestanden die je zelf aan geeft in je laatste bijdrage.WAKKER worden.

zaterdag 18 maart 2017

Jan Tak :
Correctie "begin deze eeuw"moet natuurlijk zijn "begin 20ste eeuw"

Maak van je hart geen moordkuil schreef Jim, heb ik dus ook maar niet gedaan :-)
Sterker ik heb mij nog ingehouden maar Rotterdammers gooi het er uit, uw Stadsbestuur wil het graag weten :-))

En aan B&W:
Jullie willen zo graag in gesprek, de omwonenden van de 'sGravendijkwal ook, begin maar alvast.

zaterdag 18 maart 2017

Jan Tak :
Waarvoor zou je niet mee willen denken Jeroen?
Ik had rond 1960 graag mee gedacht maar de heren op de Coolsingel renden bestuursgeil achter Den Haag en het Kapitaal aan, naar de Rotterdammer luisteren zat er niet in. Het was werken en je kop houden.

Toen de Rotterdammers in 1972 de Turken uit de Afrikaanderwijk wilden flikkeren stond de bestuurlijke elite op zijn kop en werd er met harde hand ingegrepen. Nu zijn de autochtone Rotterdammers daar sterk in de minderheid, het Afrikaanderplein is de thuishaven van KUZU. Hetzelfde is er gebeurd met Delfshaven voor de Noord-Afrikanen. Verpauperde wijken vol steun- en WW trekkers.

Begin deze eeuw trok men bedrijven naar Rotterdam daar zijn we groot van geworden en iedereen had werk. Nu jaagt men met grote voortvarendheid de bedrijven uit de stad en zit 22% van de lager opgeleiden in de WW.

Wat wil Rotterdam nu? Wordt er straks wel geluisterd of wordt de Rotterdammer eigen schuld aangepraat. Ben bang voor het laatste.

zaterdag 18 maart 2017

Jeroen Waardenburg. :
Wij doen in ieder geval niet mee aan deze flauwe kul.

vrijdag 17 maart 2017

Jim postma :
Een puur Leefbaar-stuntje!

Leefbaar in ons aller stad is niet te meten aan zogenaamde enquêtes, (al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel), maar aan de voordeur van elke rechtgeaarde Rotterdamse burger.

Dus: Maak (wederom in deze) van je hart geen moordkuil!

vrijdag 17 maart 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

‘Turkendam’

Het is me weer een weekje wel geweest, met als ‘toppunt’ ons Heilige Paasweekeinde. Eerst gooit vorige week Donald Trump met keiharde spierballentaal ‘de moeder van alle bommen’ op een terroristenkamp in Afghanistan. Nu sterft het in dat land van dergelijke kampen En dan moet je dus wel donders goed geïnformeerd zijn of je de goede of de kwade te pakken hebt!

In Afghanistan heeft nog nooit iemand gewonnen. De Engelsen niet, de Russen niet en de Amerikanen niet. En dat moet je rustig zo blijven houden, in plaats voor de zoveelste keer de vlam in de pan te laten slaan. Nederlandse en andere Europese militairen hebben er helemaal niets te zoeken. De Afghanen vechten al eeuwenlang hun onderlinge stammenstrijden uit. En nogmaals dat moet je zo blijven houden.

Dan daarvoor nog gooit Donald Trump nog eens zo’n vijftig cruisemissiles op het vliegveld van Assad in Syrië. Maar daarvoor was Trump wel zo netjes om zijn nieuwe Russische ‘vrienden’ te bellen met de mededeling ‘wij gaan bombarderen!’. De Russen vertelden dit vanzelfsprekend door aan Assad en zijn kameraden. En dus…

Ooit de beelden gezien van dat vliegveld na de manhaftige aanval van Trump? Er zijn hooguit een aantal vliegtuigjes geraakt, maar die waren allemaal van karton!

En als klap op de vuurpijl zoekt Trump ook nog eens welbewust ruzie met de grootste gek in Azië, namelijk de ‘Grote Leider’ Kim Il-sun van Noord-Korea. ‘Als deze Kim niet onmiddellijk ophoudt met zijn speeltjes van het lanceren van ballistische raketten met of zonder dummy-kenrkoppen… Dan gaan wij bombarderen zo meteen met echte atoombommen.’

De hele wereld zodoende in grote spanning achterlatend in dit afgelopen Paasweekeinde. Maar er gebeurde dus totaal niets! Behalve dan die ene zogenaamde mislukte raket die Noord-Korea lanceerde net voor de Pasen. Jawel, volledig mislukt, op instigatie van ‘grote broer China.’ Dank zij hun grote wijsheid is de ‘koude’ weer even uit de lucht gehaald.

Maar vanwaar opeens deze buitensporige spierballentaal van ‘bullebak’ Trump? Het is de eeuwenoude truc om buiten je grenzen oorlogsvoerende taal te ‘trompetten’, als je in je eigen binnenland onder vuur ligt. Zoals met de CIA en FBI, afluisterschandalen, beweerde illegale gesprekken met de Russen, Obamacare en ga zo maar door.

Niets in deze is nieuw onder de zon. Tegelijkertijd kunnen deze laatste volkomen agressieve stappen van Trump ook levensgevaarlijk zijn. Niet alleen voor de USA zelf, maar zeker ook voor de rest van onze toeschouwers op onze planeet. Voor je het weet zitten wij met zijn allen in een grote nachtmerrie van een nog slechts beginnende atoomoorlog.

En, o ja, dan hadden wij in dit weekeinde nog de grote triomf van de absolute verliezer Erdogan in Turkije. Dat hij zijn referendum verloren heeft, weet hij als geen ander. Maar hij doet dus net of hij gewonnen heeft. Zoals de honderden Turken hier in Rotterdam die nog geen idee hebben wat hun allemaal te wachten staat. Die in massa toeterend door onze stad rijden met honderden Turkse vlaggen of zij wereldkampioen voetbal zijn geworden…

Erdogan in zijn toespraken: ‘Wij gaan door. Ook met een nieuw referendum over de doodstraf. En wij zijn een volk, een staat met een vlag!’ (Waar hebben wij deze retoriek eerder gehoord?!).

Laat Erdogan nu precies het omgekeerde hebben bereikt. Zijn land volkomen in tweeën gesplitst! En dat moet je dan uitvoerig hier in Rotterdam gaan vieren.

Of zoals die ene Rotterdamse terrasgast het verwoordde in de Zwartjanstraat.

‘Het lijkt hier op eens wel ‘Turkendam!’

Jim Postma.


  • Nieuw

  • Reacties