VVD/PVV nekrace in Rotterdam

(Door Jim Postma)

In tegenstelling tot de landelijke verkiezingen is het in Rotterdam een nek-aan-nek-race geweest tussen VVD en PVV (zie onderstaande tabel). In de Maasstad werd door 361.072 burgers gestemd, waarvan er 2.433 stemmen ongeldig werden verklaard. Het aantal blanco stemmen bedroeg 671.

Het NOS-journaal van afgelopen nacht kwam met de voorlopige zetelverdeling in de Tweede Kamer: VVD, 31, PVV 19, CDA 19, D’66, 19, Groen Links 16, SP, 14, PvdA, 9, Dierenpartij 5, CHU 5, 50Plus 4, SGP 3, Denk 3 en nieuwkomer Forum voor Democratie 2.

Opvallend is het aantal stemmen dat Denk haalde in Rotterdam alleen. Dat waren er ruim 26.000 oftewel 8 procent van het totaal aantal uitgebrachte stemmen.

Voorlopige Rotterdamse uitslagen Tweede Kamerverkiezingen 2017

Rotterdam heeft 453.152 stemgerechtigden en 365 stembureaus. De opkomst was 72,4%.

Partij

Aantal stemmen

Stemmen in %

VVD

53.461

17,0

PvdA

20.884

6,0

PVV

52.658

16,0

SP

27.379

8,0

CDA

19.279

6,0

D66

41.460

13,0

ChristenUnie

7.605

2,0

Groenlinks

36.230

11,0

SGP

2.425

1,0

PvdD

12.373

4,0

50Plus

11.236

3,0

OndernemersPartij

316

0,0

VoorNederland

1.253

0,0

Denk

26.301

8,0

Nieuwe Wegen

401

0,0

Forum voor Democratie

5.761

2,0

De Burger Beweging

152

0,0

Vrijzinnige Partij

125

0,0

Geen Peil

193

0,0

Piratenpartij

1.387

0,0

Artikel 1

4.272

1,0

Niet Stemmers

259

0,0

Liberalistische Partij

97

0,0

Lokaal in de kamer

198

0,0

StemNL

45

0,0

Aantal uitgebrachte stemmen: 361.072
Aantal blanco stemmen: 671
Aantal ongeldige stemmen: 2.433

Vrijdag vindt de zitting van het Hoofdstembureau plaats, waarin de definitieve uitslag van het kiesdistrict Rotterdam wordt vastgesteld. In deze definitieve uitslag worden ook de voorkeursstemmen opgenomen. De zitting is openbaar en vindt plaats om 10.00 uur in de Raadzaal in het Stadhuis.

Bron: Gemeente Rotterdam

Jeroen Waardenburg. :
Piep', zei de muis, 'in het voorhuis.' Hik zei de muis in het achterhuis.

Whisky (Glenfiddich) is not for never, but for ever!.

Hik! (Nog even geduld alsublieft, Slanzi). CITAAT.

lol lol!!

vrijdag 17 maart 2017

jim postma :
'Piep', zei de muis, 'in het voorhuis.' Hik zei de muis in het achterhuis.

Whisky (Glenfiddich) is not for never, but for ever!.

Hik! (Nog even geduld alsublieft, Slanzi).

vrijdag 17 maart 2017

Jeroen Waardenburg. :
Maar wie nou die fles whisky heeft gewonnen daar blijft het muis en muisstil over tja.......................

vrijdag 17 maart 2017

Jan Tak :
Ik weet dit niet of dit hier kan maar dit kwam ik op internet tegen:

There was a young fellow from Ankara
Who was a terrific wankerer
Till he sowed his wild oats
With the help of a goat
But he didn’t even stop to thankera.

Author former Mayor of London Boris Johnson MP.

Your turn Ahmed Aboutaleb Mayor of Rotterdam :-)

vrijdag 17 maart 2017

Jim postma :
Hoezo kiezen voor een nog grotere verdeeldheid? Wie kiezen hier dan voor? Juist!
Onze geachte Medelanders, met Turkse, Marokkaanse en al van dien.

Mijn oproep was zeer helder en duidelijk. Verenig u, in plaats van de zoveelste afsplitsingen en alle tegenstellingen van dien in dit kleine 'Kikkerlandje'. Die nogmaals geen ene klootte voorstelt in de gehele aarde en grandioze zeer grote globale problematiek. Eerst die allemaal oplossen, voordat al die kleine guppies en kikkertjes in dit land het zogenaamde voor het zeggen krijgen.

En o, ja. Steek zelf in deze nog een keer de hand in eigen boezem. Voor de Turkenpartij (Denk) en straks de Partij Marok, hadden wij dus de KVP (Partij voor de Katholieken en Kathozieken), evenals de CHU en de SGP.

Waar tussen de zogenaamde gelovigen en de politie zich presenteren op een kussen,
daar slaapt dus de Duivel tussen...@@@

vrijdag 17 maart 2017

Rob Timmer :
De psyche van de mens zullen we waarschijnlijk nooit doorgronden Jan. Blanco stemmen of ongeldig stemmen zal wel met frustraties en teleurstellingen te maken hebben.
Dat er vele teleurgestelde en gefrustreerde mensen rondlopen in alle lagen van de bevolking in de Europese landen kan ik mij wel heel goed voorstellen. Maar kiezen voor nog grotere verdeeldheid zal dat zeker niet verminderen.

vrijdag 17 maart 2017

Jan Tak :
Waarom nemen 671 Rotterdammers de moeite om naar het stembureau te gaan, zich te legitimeren, het stembiljet in ontvangst te nemen om het biljet dan vervolgens blanco in de bus te deponeren?

vrijdag 17 maart 2017

Jeroen Waardenburg. :
Geheel mee eens @Jim Postma.

vrijdag 17 maart 2017

jim postma :
DENK is de verkeerde vlag op een strontschuit. DE enige juiste naam in deze is simpel: 'De TurkenPartij.'

Want dit is de enige achterban, van deze absoluut gestolen zetels van de PvdA (dikke bult, eigen schuld, overigens).

De grote vraag is nu: 'Hoe moet dit verder gaan met de toekomst in onze stad en ons land.'

Nog even en we hebben hier straks: Partij Marok. Of: Partij Moslim. Of: De JodenPartij.

In plaats dat al deze volkeren zich hier, in hun thuisland, verenigen, worden de onderlinge splitsingen steeds groter. Zoals dus in voormalig Joegoslavië, waar op den duur de burgeroorlogen uitbraken.

DENK hierover eens goed na, beveel ik u aan alle kanten aan.

vrijdag 17 maart 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

‘Turkendam’

Het is me weer een weekje wel geweest, met als ‘toppunt’ ons Heilige Paasweekeinde. Eerst gooit vorige week Donald Trump met keiharde spierballentaal ‘de moeder van alle bommen’ op een terroristenkamp in Afghanistan. Nu sterft het in dat land van dergelijke kampen En dan moet je dus wel donders goed geïnformeerd zijn of je de goede of de kwade te pakken hebt!

In Afghanistan heeft nog nooit iemand gewonnen. De Engelsen niet, de Russen niet en de Amerikanen niet. En dat moet je rustig zo blijven houden, in plaats voor de zoveelste keer de vlam in de pan te laten slaan. Nederlandse en andere Europese militairen hebben er helemaal niets te zoeken. De Afghanen vechten al eeuwenlang hun onderlinge stammenstrijden uit. En nogmaals dat moet je zo blijven houden.

Dan daarvoor nog gooit Donald Trump nog eens zo’n vijftig cruisemissiles op het vliegveld van Assad in Syrië. Maar daarvoor was Trump wel zo netjes om zijn nieuwe Russische ‘vrienden’ te bellen met de mededeling ‘wij gaan bombarderen!’. De Russen vertelden dit vanzelfsprekend door aan Assad en zijn kameraden. En dus…

Ooit de beelden gezien van dat vliegveld na de manhaftige aanval van Trump? Er zijn hooguit een aantal vliegtuigjes geraakt, maar die waren allemaal van karton!

En als klap op de vuurpijl zoekt Trump ook nog eens welbewust ruzie met de grootste gek in Azië, namelijk de ‘Grote Leider’ Kim Il-sun van Noord-Korea. ‘Als deze Kim niet onmiddellijk ophoudt met zijn speeltjes van het lanceren van ballistische raketten met of zonder dummy-kenrkoppen… Dan gaan wij bombarderen zo meteen met echte atoombommen.’

De hele wereld zodoende in grote spanning achterlatend in dit afgelopen Paasweekeinde. Maar er gebeurde dus totaal niets! Behalve dan die ene zogenaamde mislukte raket die Noord-Korea lanceerde net voor de Pasen. Jawel, volledig mislukt, op instigatie van ‘grote broer China.’ Dank zij hun grote wijsheid is de ‘koude’ weer even uit de lucht gehaald.

Maar vanwaar opeens deze buitensporige spierballentaal van ‘bullebak’ Trump? Het is de eeuwenoude truc om buiten je grenzen oorlogsvoerende taal te ‘trompetten’, als je in je eigen binnenland onder vuur ligt. Zoals met de CIA en FBI, afluisterschandalen, beweerde illegale gesprekken met de Russen, Obamacare en ga zo maar door.

Niets in deze is nieuw onder de zon. Tegelijkertijd kunnen deze laatste volkomen agressieve stappen van Trump ook levensgevaarlijk zijn. Niet alleen voor de USA zelf, maar zeker ook voor de rest van onze toeschouwers op onze planeet. Voor je het weet zitten wij met zijn allen in een grote nachtmerrie van een nog slechts beginnende atoomoorlog.

En, o ja, dan hadden wij in dit weekeinde nog de grote triomf van de absolute verliezer Erdogan in Turkije. Dat hij zijn referendum verloren heeft, weet hij als geen ander. Maar hij doet dus net of hij gewonnen heeft. Zoals de honderden Turken hier in Rotterdam die nog geen idee hebben wat hun allemaal te wachten staat. Die in massa toeterend door onze stad rijden met honderden Turkse vlaggen of zij wereldkampioen voetbal zijn geworden…

Erdogan in zijn toespraken: ‘Wij gaan door. Ook met een nieuw referendum over de doodstraf. En wij zijn een volk, een staat met een vlag!’ (Waar hebben wij deze retoriek eerder gehoord?!).

Laat Erdogan nu precies het omgekeerde hebben bereikt. Zijn land volkomen in tweeën gesplitst! En dat moet je dan uitvoerig hier in Rotterdam gaan vieren.

Of zoals die ene Rotterdamse terrasgast het verwoordde in de Zwartjanstraat.

‘Het lijkt hier op eens wel ‘Turkendam!’

Jim Postma.


  • Nieuw

  • Reacties