Komende week aanvang werkzaamheden Willemsbrug

6356-komende-week-aanvang-werkzaamheden-willemsbrug

Hardloopwedstrijd symbolisch startsein

De komende week wordt gestart met het groot onderhoud aan de Willemsbrug. Dit jaar krijgt de brug een nieuwe verflaag en verlichting. Op woensdagavond 18 januari wordt hiertoe het symbolische startsein gegeven met een hardloopwedstrijd, georganiseerd door Rotterdam Running Crew. www.rotterdam-runningcrew.nl


Ook dit project vraagt, evenals De Hef, om een ingepakte brug waarin wordt gestraald en geschilderd. Daarom start op zondagavond 22 januari de aannemer, Venko, met de opbouw van de steigers rondom de zuidelijke pyloon van de brug. Deze voorbereidende werkzaamheden vinden plaats in een achttal nachten (van 22.00 tot 6.00 uur) .Autoverkeer is tijdens deze acht nachten niet mogelijk. Fietsers, voetgangers, de hulpdiensten en de RET bus kunnen gebruik blijven maken van de brug.

Vanwege de werkzaamheden brandt er gedurende dit hele jaar geen sierverlichting.

Kijk steeds hier voor de actuele informatie.

Bron foto: www.rotterdam.nl

Hans Roodenburg :
Ik heb mij er verder in verdiept. Je hebt gelijk. Zie: http://www.maastunnel.nl/nieuws/afsluitingen-maastunnel. Slordig persbericht van de gemeente Rotterdam. Dat we hebben overgenomen. Had wel wat uitgebreider gekund. Onder meer dat er omleidingen kunnen zijn (in één richting) via de Erasmusbrug, die trouwens zelden opengaat in de nacht. Ik ga er de gemeente op aanspreken.

maandag 16 jan 2017

Jan Tak :
Je zegt het goed Hans "naar mijn weten"
Mijn mening is dat eenieder in en rondom Rotterdam dit behoort te weten, in een noodsituatie moet het niet nodig zijn dat je eerst moet zoeken hoe te rijden.

En w.b.t. de Maastunnel die wordt m.i.v. morgenavond 16 januari iedere avond om 10.00 uur tot 06.00 uur in de richting zuid afgesloten.
En dit gaat twee jaar duren!

zondag 15 jan 2017

Hans Roodenburg :
De afsluitingen van de Maastunnel zijn naar mijn weten pas deze zomer in de nacht.

zondag 15 jan 2017

Jan Tak :
Werkzaamheden aan de Willemsbrug, aan de Koningshavenbrug en ter gelijkertijd nacht afsluitingen van onze Maastunnel die nota bene reeds vijf jaar geleden door TNO vernietigend werd afgekeurd.
En nu maar duimendraaien dat er geen ramp gebeurd waarvoor we de oeververbindingen nodig hebben.

Tjonge Rotterdam dit is niet voor het eerst dat je planning te wensen overlaat.

zondag 15 jan 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Trouwringen bij caféruzie

(Door Jim Postma)

Tijdens mijn inmiddels duizenden cafébezoeken in deze stad maakte ik heel wat caféruzies mee. Koning Alcohol was en is daarin meestal de boosdoener. Zo was ik ooit getuige dat in ons bekend café ‘De Schouw’ aan de Witte de Withstraat een barbaarse ruzie ontstond over een gokautomaat. Een toen nog jonge collega van mij, Piet Koster van Het Vrije Volk, werd in het conflict door een brute dronkenman neergeslagen. Met een bloedend gezicht lag hij op de grond.

Pas later bleek dat die lafhartige klap (onze Piet kon zich amper of niet verdedigen) zijn grootste geluk ter wereld werd. Op de gokkast zelf won hij namelijk - zoals zo velen - amper wat of niets. Toen hij op dat moment uitgestrekt lag, ontfermde zich een onbekende schone jonge dame over hem. Zij hielp hem overeind en verzorgde zijn wonden. Het werd liefde op het eerste gezicht. Piet en Vera trouwden later met elkaar, kregen kinderen en het werd tot in de lengte van dagen één groot stralend huwelijk…

Na die gemene rot klap heeft Piet overigens nooit meer op een gokkast gespeeld. Zo wijs was hij wel. Liefde en geluk zijn namelijk nooit te winnen op zo’n duivelse, vaak verslavende, kast. Inmiddels is mijn goede collega van destijds, dus Piet Koster, al weer enkele jaren geleden overleden.

Kemphanen
Recent was ik weer getuige, nu in café Centraal aan de Zwartjanstraat, van zo’n onbenullige caféruzie. Toevallig zat ik met mijn barkruk tussen de twee kemphanen in. Het ging om een gepensioneerde zwaarlijvige slager en een gesjeesde filosoof met een grote grijze bromsnor. De aanleiding van de barruzie was de leesbril van de overigens homofiele slager. Vervolgens gingen zij elkaar uitmaken voor ‘rotte vis’, zoals je ziet in de strips van Astrix en Obelix.

In hun scheldkanonnade werd zelfs God meerdere malen vervloekt. Totdat barkeepster Yvonne de boel probeerde te sussen door te zeggen: ‘God bestaat helemaal niet!’

De beide kemphanen werd hierdoor even de mond gesnoerd. Toen zei Yvonne: ‘God zit in jezelf..’ De filosoof dacht even na en zei toen aarzelend: ‘O, Die zit dus in je hersenen.’

Waarop de slager opnieuw begon met: ‘Dan zit Die zeker niet in jou. Want jij hebt helemaal geen hersenen!’

Nu ontplofte de filosoof tegen de slager, met: ‘Weet je wat jij bent hè. Een vuile vieze ruige varkenspoot.’

Op dat moment stond ‘Ruud de glazenwasser’ op. Een krachtpatser met het figuur van Jerommeke uit Suske en Wiske.

Onderweg naar de café-uitgang sprak hij vredelievend met zijn bekende gulle lach:

‘Heren, heren toch! Ben zo weer terug. Ik ga even twee trouwringen voor jullie halen!’


  • Nieuw

  • Reacties