Komende week aanvang werkzaamheden Willemsbrug

6356-komende-week-aanvang-werkzaamheden-willemsbrug

Hardloopwedstrijd symbolisch startsein

De komende week wordt gestart met het groot onderhoud aan de Willemsbrug. Dit jaar krijgt de brug een nieuwe verflaag en verlichting. Op woensdagavond 18 januari wordt hiertoe het symbolische startsein gegeven met een hardloopwedstrijd, georganiseerd door Rotterdam Running Crew. www.rotterdam-runningcrew.nl


Ook dit project vraagt, evenals De Hef, om een ingepakte brug waarin wordt gestraald en geschilderd. Daarom start op zondagavond 22 januari de aannemer, Venko, met de opbouw van de steigers rondom de zuidelijke pyloon van de brug. Deze voorbereidende werkzaamheden vinden plaats in een achttal nachten (van 22.00 tot 6.00 uur) .Autoverkeer is tijdens deze acht nachten niet mogelijk. Fietsers, voetgangers, de hulpdiensten en de RET bus kunnen gebruik blijven maken van de brug.

Vanwege de werkzaamheden brandt er gedurende dit hele jaar geen sierverlichting.

Kijk steeds hier voor de actuele informatie.

Bron foto: www.rotterdam.nl

Hans Roodenburg :
Ik heb mij er verder in verdiept. Je hebt gelijk. Zie: http://www.maastunnel.nl/nieuws/afsluitingen-maastunnel. Slordig persbericht van de gemeente Rotterdam. Dat we hebben overgenomen. Had wel wat uitgebreider gekund. Onder meer dat er omleidingen kunnen zijn (in één richting) via de Erasmusbrug, die trouwens zelden opengaat in de nacht. Ik ga er de gemeente op aanspreken.

maandag 16 jan 2017

Jan Tak :
Je zegt het goed Hans "naar mijn weten"
Mijn mening is dat eenieder in en rondom Rotterdam dit behoort te weten, in een noodsituatie moet het niet nodig zijn dat je eerst moet zoeken hoe te rijden.

En w.b.t. de Maastunnel die wordt m.i.v. morgenavond 16 januari iedere avond om 10.00 uur tot 06.00 uur in de richting zuid afgesloten.
En dit gaat twee jaar duren!

zondag 15 jan 2017

Hans Roodenburg :
De afsluitingen van de Maastunnel zijn naar mijn weten pas deze zomer in de nacht.

zondag 15 jan 2017

Jan Tak :
Werkzaamheden aan de Willemsbrug, aan de Koningshavenbrug en ter gelijkertijd nacht afsluitingen van onze Maastunnel die nota bene reeds vijf jaar geleden door TNO vernietigend werd afgekeurd.
En nu maar duimendraaien dat er geen ramp gebeurd waarvoor we de oeververbindingen nodig hebben.

Tjonge Rotterdam dit is niet voor het eerst dat je planning te wensen overlaat.

zondag 15 jan 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Aforismen 3: Pim Fortuyn (1948-2002)


(Door Kees Versteeg)

Deze ‘Vriend des Vaderlands’ behoeft geen nadere introductie. Nieuwsfeit: gisteren werd de Pim Fortuyn Prijs 2019 uitgereikt. Die eert de strijders voor het Vrije Woord.

De Rotterdamse AD-columniste, televisiepresentatrice en documentairemaakster Fidan Ekiz was één van de genomineerden. Een pikante nominatie volgens velen, gezien haar Nederturkse achtergrond. Ze reageerde daarop in het AD. ‘Dus: wat ik van mijn nominatie vind? De Pim Fortuyn Prijs is keihard nodig. Het is niet alleen schandalig dat ik dit anno 2019 moet schrijven. Het is dieptreurig.’

Ze won niet. De prijs gaat dit jaar naar de misdaadverslaggevers John van den Heuvel en Paul Vugts. Voor hun onverschrokken verslaggeving over de georganiseerde misdaad. Ze ontvingen tal van doodsbedreigingen en moesten meerdere malen onderduiken.

Van den Heuvel en Vugts zijn goede en dappere journalisten. Fidan Ekiz is een mooie, dappere en intelligente vrouw. De andere genomineerden zijn ook dapper. Laten we hopen dat we nog lang van ze mogen horen, en geen inspiratie ontlenen aan dit aforisme van Pim Fortuyn: ‘Als je onsterfelijk wilt worden, moet je wel op tijd doodgaan’.

  • Nieuw

  • Reacties