Solidariteitswake

6328-solidariteitswake

Vrijdag 16 december van 20 uur tot maximaal 22 uur op Plein 1940, bij het beeld van de verwoeste stad.

Wij roepen Rotterdammers op deel te nemen, breng kaarsen mee!:

Zie poster hieronder voor meer informatie.

Jeroen Waardenburg. :
Waren er maar echte bevrijdings monumenten in Rotterdam en elders;en wat er is ,is kwaje jongens werk zo goed koop mogelijk. Jammer.

woensdag 21 dec 2016

Rob Timmer :
Maar intussen heb ik nergens iets gelezen over opkomst of wat dan ook over de oproep om 16/12 naar het beeld van Zadkine te komen om te demonstreren voor de slachtoffers en tegen het geweld in de slag om Aleppo!

Wie was er en heeft het (publicitair gezien) enige zin gehad? Want ook al is het wantrouwen in alles en iedereen en zeker ook in de media groot, publiciteit door diezelfde media voor uw (elke) zaak is natuurlijk nooit weg!

zaterdag 17 dec 2016

Jan Tak :
Schiet me nu te binnen we hebben natuurlijk langs rijksweg A20 het monument "Operatie Manna" zou ik toch ook een soort van Bevrijdingsdocument durven noemen.

zaterdag 17 dec 2016

Jan Tak :
Bedankt Rob ik ken die zuil wel toentertijd tegenover de ijssalon. Ik heb altijd gedacht dat er een tekst opstond in de trant "voor de gevallenen" of iets dergelijks en heb het nooit als Vredesmonument voor Rotterdam gezien.
Maar we leren nog iedere dag.

zaterdag 17 dec 2016

Rob Timmer :
Vreewijk heeft een bevrijdingsmonument.

zaterdag 17 dec 2016

Jan Tak :
Hoe was het gisteravond Rinus? Ben zelf niet geweest, niet dat ik de bedoeling niet ondersteund maar omdat ik twijfels heb omtrent de bedoelingen van de organisatie.
Dit keer was het Plein 1940 echter wel de juiste locatie om stil te staan bij de verschrikkingen van een oorlog zeker die in Aleppo. Wat een onbeschrijfelijke ellende kunnen mensen elkaar aandoen, niet te bevatten als grote vent staan de tranen echt in de ogen.

Maar potverdikke Rinus ben jij geen echte Rotterdammer met je "vrijheidsbeeld"? Het kunstwerk van Zadkine is een "herdenkingsmonument" voor de verschrikkingen van een oorlog, Plein 1940 is een locatie om te herdenken niet om de vrijheid te vieren.
Dit zei de kunstenaar zelf;
"Dit beeld toont het menselijk lijden dat een stad moest ondergaan die slechts, met Gods genade, wilde leven en bloeien als een woud. Een kreet van afschuw om de onmenselijke wreedheid van dit beulswerk."

En nu ik het er over heb vraag ik me af, heeft Rotterdam wel een bevrijdingsmonument? Ik zou het niet weten.

zaterdag 17 dec 2016

Rinus Vuik :
Een zeer goede zaak;dus Rotterdammers met besef van wat er in Aleppo gaande is:
Trek vanavond naar 'Jan Gat', oftewel het vrijheidsbeeld 'De Verwoeste Stad'!

vrijdag 16 dec 2016

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Aforismen 4 (en slot): Desiderius Erasmus (circa 1466-1536)


(Door Kees Versteeg)

Frans Timmermans en Mark Rutte zijn de winnaars van de Europese verkiezingen. Je zou hun triomf een lichte comeback van de ‘floor managers’ kunnen noemen. Floor managers zijn bestuurders die macht hebben in de vorm van bevoegdheden en budgetten, en die in een gezond politiek systeem in hoofdlijnen aangestuurd worden door ‘cloud managers’, schrijvers en filosofen, die verantwoording dragen voor het uitdenken van De Ideeën – het geestelijk geraamte van een samenleving. Een volwaardig systeem kent denkers en doeners. Denkers en doeners horen bij elkaar als scheten en bruine bonen.

Maar ons politiek systeem is niet gezond. Sinds de ineenstorting van de Sovjet-Unie in 1989 en de verschijning van het essay ‘Het einde van de geschiedenis’ van Francis Fukuyama, stuiten de denkers op de hoon van de uitvoerende macht. Ze zouden niet meer nodig zijn. Een Amerikaans type burgerlijk liberalisme zou de wereldgeschiedenis hebben gewonnen. ‘Wie een visie heeft, moet op zoek naar een oogarts’, smaalde Mark Rutte herhaaldelijk. Als de kat van huis is, dansen de muizen op tafel.

Ook Thierry Baudet, een beginnende cloud manager, beginnend want nog zonder serieuze oplossingen maar wel met begrip van de diepe crisis waarin Europa zich bevindt, leed een nederlaag, zij het een lichte. Terecht. We moeten de Europese Unie hervormen, niet verwerpen.

We zijn nog steeds in het voorspel. De roep om cloud managers zal steeds luider gaan klinken. Want dit Europa lijkt nog het meest op de Herald of Free Enterprise, de veerboot die wegvoer van de kade met de boegdeuren nog wijd open. De Britse premier Theresa May, die vandaag haar aftreden bekend maakte, kan erover meepraten. Ook de Tories lijken een zinkend schip, net als Labour trouwens.

Een andere cloud manager die ooit werd afgetroefd door de gevestigde macht, was Erasmus. De katholieke kerk – Het Kartel van de Middeleeuwen – stond hem in de weg. Maar hij deed een lovenswaardige poging om de kerk humaner te maken, en dat in schitterende taal.

De Heilige Geest is neergedaald in de gedaante van een duif, niet als een adelaar of havik.

Niets is goedkoper dan om zich van de ernstigste levensvragen met een dooddoener af te maken.

Men moet het huwelijk eerbiedigen, zolang het nog maar een vagevuur is, maar het ontbinden als het een hel wordt.

Wat een plompe geest! Ik vermoed dat het een Hollander was.

  • Nieuw

  • Reacties