“Caribisch Festival 2016 een kleurrijk spektakel”

6166-caribisch-festival-2016-een-kleurrijk-spektakel

Moest het Zomercarnaval, thans Caribisch Festival genaamd, het verleden jaar tegen de erbarmelijk slechte weersomstandigheden afleggen, editie 2016 werd een doorslaand succes.

De weergoden waren de organisatie, de deelnemers en ook de 650.000 toeschouwers gunstig gezind, één van de grootste voorwaarden voor het doen slagen van dit, niet meer uit het centrum van Rotterdam weg te denken stuk carnaval.


Het leek of er geen einde kwam aan de bonte, kleurrijke stoet met fraai uitgedoste, heupwiegende en andere schuddende lichaamsdelen, maar vroeg in de avond kon worden teruggekeken op dit grandioos spektakel...ook Rotterdam.

(Onze fotograaf Rinus Vuik was uiteraard aanwezig, en naast deze foto’s heeft hij op zijn Facebook-pagina een fraaie reportage geplaatst, een bezoek meer dan waard.)

Bernard :
Nou, vooruit dan maar Johannes!

Met een stukje empathie naar jou toe, begrijp ik het. Maar het blijft oerlelijk.

En Wim heeft een punt.

Beschaving legt het immer af tegen de schreeuwende massa. Jammer dat er niets meer georganiseerd lijkt te kunnen worden zonder een malloot die meent op hoog volume plaatjes te moeten draaien. En bij voorkeur buiten.

zondag 07 aug 2016

Wim. :
@Johannes als mensen naar lillend vlees en konten willen kijken met een partij rot herrie er bij ze gaan hun gang maar,wij luisteren wel naar een goed stuk klassieke muziek met een heerlijk glas wij er bij.

En wat echt leuk is de Zondagmiddagen in Het Park kan niet want er is geen geld meer voor,maar ja daar is het ook Cultuur voor he.

Tel uit je winst.

zaterdag 06 aug 2016

Johannes :
Kom op Wim je kletst als Sylvana, mogen wij dan helemaal geen lol meer hebben? Als er minder bezoek komt is dit vooral omdat mensen tegenwoordig om begrijpelijke redenen de grote bijeenkomsten en mensenmassa's gaan mijden.
Juist daar moeten we ons zorgen over maken en niet om "blote tieten"

Bernard zie het carnaval maar als een toneel"stukje" een stukje tropische folklore, een stukje traditie, grammaticaal is er niets mis met een stuk carnaval.

zaterdag 06 aug 2016

Wim. :
Is het dit jaar door gegaan het lillende tieten en konten festival;wel weer veel minder bezoekers de mensen hebben het wel gezien blijkt wel.

zaterdag 06 aug 2016

Bernard :
Stukken, ja Johannes, dat begrijp ik. Een stukje kaas, dat begrijp ik ook. Maar een stuk carnaval?

vrijdag 05 aug 2016

Johannes :
Zeg maar gerust STUKKEN...........

vrijdag 05 aug 2016

Bernard :
Een stuk carnaval?

vrijdag 05 aug 2016

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Reïncarnatie


(door Ronald G)

Olivia Laing doet in haar boek ‘’Crudo’’ uit 2018 alsof ze Kathy Acker is. Olivia Laing schrijft fictie die over haarzelf gaat. Anderen noemen een dergelijke manier van schrijven wel autofictie. Ze schrijft in de derde persoon over zichzelf en noemt zichzelf naar de in 1997 overleden schrijfster Kathy Acker.

Laing schrijft als Kathy over de periode die vooraf gaat aan haar, Laing’s, huwelijk. Dat is geen fictie maar allemaal ''echte'' biografie in dagboek vorm, waarover ze doet of het fictie is. Ze mengt er observaties uit boeken van Acker doorheen. Ze schrijft bovendien in de traditie van John dos Passos en Döblin, met veel nieuwberichten – die nu twitterberichten zijn- tussendoor. Trump komt aan het woord, direct via Twitter, later in het boek Jacob Rees Mogg die op de Britse ontbijttelevisie verklaart dat hij van mening is dat abortus illegaal moet zijn ook na verkrachting.

Intussen vertelt de schrijfster ‘’Kathy, by which I mean I, was getting married. Kathy by which I mean I, had just got off a plane from New York. It was 19.45 on 13 May 2017”. Olivia Laing laat dus Kathy Acker reïncarneren in haar boek en in het literaire deel van haar leven. Dichterbij kan haast niet.


  • Nieuw

  • Reacties