“Caribisch Festival 2016 een kleurrijk spektakel”

6166-caribisch-festival-2016-een-kleurrijk-spektakel

Moest het Zomercarnaval, thans Caribisch Festival genaamd, het verleden jaar tegen de erbarmelijk slechte weersomstandigheden afleggen, editie 2016 werd een doorslaand succes.

De weergoden waren de organisatie, de deelnemers en ook de 650.000 toeschouwers gunstig gezind, één van de grootste voorwaarden voor het doen slagen van dit, niet meer uit het centrum van Rotterdam weg te denken stuk carnaval.


Het leek of er geen einde kwam aan de bonte, kleurrijke stoet met fraai uitgedoste, heupwiegende en andere schuddende lichaamsdelen, maar vroeg in de avond kon worden teruggekeken op dit grandioos spektakel...ook Rotterdam.

(Onze fotograaf Rinus Vuik was uiteraard aanwezig, en naast deze foto’s heeft hij op zijn Facebook-pagina een fraaie reportage geplaatst, een bezoek meer dan waard.)

Bernard :
Nou, vooruit dan maar Johannes!

Met een stukje empathie naar jou toe, begrijp ik het. Maar het blijft oerlelijk.

En Wim heeft een punt.

Beschaving legt het immer af tegen de schreeuwende massa. Jammer dat er niets meer georganiseerd lijkt te kunnen worden zonder een malloot die meent op hoog volume plaatjes te moeten draaien. En bij voorkeur buiten.

zondag 07 aug 2016

Wim. :
@Johannes als mensen naar lillend vlees en konten willen kijken met een partij rot herrie er bij ze gaan hun gang maar,wij luisteren wel naar een goed stuk klassieke muziek met een heerlijk glas wij er bij.

En wat echt leuk is de Zondagmiddagen in Het Park kan niet want er is geen geld meer voor,maar ja daar is het ook Cultuur voor he.

Tel uit je winst.

zaterdag 06 aug 2016

Johannes :
Kom op Wim je kletst als Sylvana, mogen wij dan helemaal geen lol meer hebben? Als er minder bezoek komt is dit vooral omdat mensen tegenwoordig om begrijpelijke redenen de grote bijeenkomsten en mensenmassa's gaan mijden.
Juist daar moeten we ons zorgen over maken en niet om "blote tieten"

Bernard zie het carnaval maar als een toneel"stukje" een stukje tropische folklore, een stukje traditie, grammaticaal is er niets mis met een stuk carnaval.

zaterdag 06 aug 2016

Wim. :
Is het dit jaar door gegaan het lillende tieten en konten festival;wel weer veel minder bezoekers de mensen hebben het wel gezien blijkt wel.

zaterdag 06 aug 2016

Bernard :
Stukken, ja Johannes, dat begrijp ik. Een stukje kaas, dat begrijp ik ook. Maar een stuk carnaval?

vrijdag 05 aug 2016

Johannes :
Zeg maar gerust STUKKEN...........

vrijdag 05 aug 2016

Bernard :
Een stuk carnaval?

vrijdag 05 aug 2016

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

De sloopkogels van de Internationale

(door Kees Versteeg)


De brand in de Notre-Dame deed me ineens terugdenken aan de Koninginnekerk. Gesloopt in 1971. Hij stond aan de Boezemsingel in Crooswijk. In de verkiezing Mooiste Gesloopte Kerk kwam de Koninginnekerk als winnaar uit de bus.


D
e brand in de Notre-Dame is een ongeluk. Binnen een dag is 700 miljoen euro verzameld voor de wederopbouw. De sloop van de Koninginnekerk was daarentegen een geplande politieke misdaad.

De toenmalige PvdA-burgemeester Thomassen was een warm voorstander van de sloop. Er moest op die plek een niet-confessioneel bejaardenhuis komen. De sloop van de kerk riep in 1971 veel verzet op. Tegenstanders zeiden: ‘Wat de nazi’s lieten staan, dat gaat er nu wel aan.’

De linkse raad won. De sloop werd doorgezet. Er hangt een portret van Thomassen en zijn vrouw An in het Rijksmuseum. Misschien is de tijd nu rijp om er een bordje bij te zetten.

Met de tekst: ‘In de tijd dat Thomassen burgemeester was van Rotterdam, ontwikkelde de stad zich tot wereldhaven nummer één. Daarnaast was Thomassen ook een kopstuk in de politieke misdaad. Op de plaats waar ooit de Koninginnekerk stond, verhief hij Judas tot bouwmeester en noemde dat verheffing van het volk.’
  • Nieuw

  • Reacties