Wederom storing nieuwe Botlekbrug


6164-wederom-storing-nieuwe-botlekbrug

De nieuwe Botlekbrug (Foto Jan de Jonge WSS Rotterdam Branch)

Het was het afgelopen weekeinde van eind juli 2016 alweer de 72ste storing aan de Nieuwe Botlekbrug sinds de ingebruikneming in juli 2015. Verslaggever Sjoerd Bootsma van RTV Rijnmond houdt dit echec precies bij. Gemiddeld ruim eenmaal per week.


Deze keer – en niet voor het eerst – waren er problemen met een slagboom. Na ruim een uur was het probleem verholpen. Zo zal het wel voorlopig door blijven gaan.

De nieuwe Botlekbrug is de grootste verticale hefbrug van de wereld. Ze kwam in de plaats van de oude Botlekbrug, die een knelpunt vormde voor het vrachtverkeer over de brug (vooral van en naar Europoort/Botlek) en het scheepvaartverkeer over water. Automobilisten stoorden zich er ook aan dat zij vanwege de laagte veel te veel keren open moest voor zelfs binnenvaartschepen.

De nieuwe Botlekbrug, die Rijkswaterstaat en de aannemerscombinatie aan al vele mensen heeft laten zien vanwege het technische hoogstandje, is aanzienlijk hoger geworden. Vanaf het begin zijn er grote problemen geweest. De storingskosten komen voor rekening van Rijkswaterstaat mede door dure informatiesystemen aan de weggebruikers en de scheepvaart.

Minister Schultz van Haegen heeft de Tweede Kamer al gemeld dat het aantal storingen te hoog is. Aannemers en Rijkswaterstaat doen er inmiddels alles aan om de problemen zoveel mogelijk te voorkomen. De aannemer neemt alle reparatiekosten voor zijn rekening. Rijkswaterstaat de rest.

De nieuwe brug maakte onderdeel uit van de verbreding van de A15 tussen Maasvlakte en het Vaanplein waarop het consortium A-Lanes A 15, met onder meer aannemingsmaatschappij Ballast Nedam enorme verliezen heeft geleden.

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Joost Swarte in de Kunsthal & Meijer Wery op de Oude Binnenweg


Fotograaf Wim de Boek stuurde ons ter gelegenheid van de expositie van tekenaar Joost Swarte in de Kunsthal - zie elders in deze krant - een foto toe van de muurschildering van jazzsaxofonist Meijer Wery, die aan de Oude Binnenweg hangt. De muurschildering werd onthuld in 2017 en is gemaakt door Joost Swarte. Sinds 2013 verschijnen op en rond de Oude Binnenweg regelmatig portretten van overleden Rotterdamse jazzmuzikanten. Samen vormen ze een ‘jazzy’ route over de meest Rotterdamse straat van Rotterdam.

In de jaren dertig was Meijer Wery was saxofoondocent aan de Muziekscholen Maatschappij ter Bevordering der Toonkunst (directeur Willem Feltzer). Het muzieklyceum van Willem Feltzer startte in april 1929 als eerste in Nederland een jazzopleiding met o.m. Meijer Wery en trompettist Eddy Meenk als jazzdocenten.

In het begin van de jaren dertig maakte Meijer Wery deel uit van The Famous Band van de slagwerker en accordeonist Philip Willebrandts. Tijdens de Tweede Wereldoorlog speelde Meijer Wery basklarinet in het Joods Symfonieorkest en wist hij te ontsnappen uit de Hollandsche Schouwburg waar de joden werden bijeengebracht om op transport gesteld te worden naar de vernietigingskampen. Nadat het hem gelukt was zich als ‘half jood’ te laten registreren, kon hij gaan werken bij het Goois Symfonieorkest. Meijer Wery overleed 14 oktober 1978 op 86-jarige leeftijd in Rotterdam.

Zie ook: http://www.r-jam.nl/portfolio/meijer-wery-door-joost-swarte/ en www.kunsthal.nl

Foto van de muurschildering is van Wim de Boek.

(van de redactie)

  • Nieuw

  • Reacties