Steun Reza groeit: ‘Leve je olijfbomen!’

5636-steun-reza-groeit-leve-je-olijfbomen (Door Jim Postma)
Een willekeurige fietser rijdt langs zijn restaurant en roept naar hem: ,,Hé Reza, zet hem op. Leve je olijfbomen!’’ Reza Taydi, de door Stadstoezicht bedreigde restauranthouder aan de Proveniersstraat, kijkt de fietser met een grote ‘smile’ na. Tegen de vertegenwoordigers van de bewonersvereniging Provenierswijk zegt hij glunderend: ,,Zo gaat het nu de hele dag door. Steunbetuigingen op straat, op facebook en nu weer van jullie.’’


Bestuursleden van de vereniging, Magleen Smouter en Marjan van Hoorn kijken lachend toe als medebewoner Saskia van Rheeden aan Reza een grote bos zonnebloemen overhandigd. Allen hebben de afgelopen week in kranten geschokt gelezen dat de eigenaar van Spaans tappasrestaurant La Cazuela gesommeerd is door een controleur van stadstoezicht om zijn fraaie groenvoorziening af te breken.

Juweeltje
Magleen Smouter: ‘Waar bemoeien zij zich mee. Deze terrastuin is een van de mooiste in onze buurt. Vooral in combinatie met de andere drie mooie terrassen van restaurants op deze viersprong. Een juweeltje in onze Provenierswijk. Daar moeten zij met hun handen van afblijven!’, aldus het verontwaardigde bestuurslid.
Uit de foto in deze krant van Reza Taydi bij zijn terras en de zonnebloemen van bewoonster Van Rheeden blijkt duidelijk dat er helemaal geen sprake is van een te nauwe doorgang voor voetgangers, zoals stadstoezicht beweert. Integendeel. De doorgang is meer dan ruim genoeg, ook voor kinderwagens en rolstoelers.

Inmiddels hebben enkele politieke partijen zoals Leefbaar Rotterdam en D’66 gunstig voor Reza Taydi gereageerd. Leden van de gebiedscommissie zouden langs komen om de situatie ter plekke te bekijken. ‘Maar’, zegt Reza Taydi, ‘iedereen schijnt nu met vakantie te zijn. Houden zo! Zolang zij mij ook maar met rust laten. Weg met deze onnodige regelgeverij.’

 Uit de foto bij restaurant La Cazuela blijkt duidelijk dat er geen sprake is van een te nauwe doorgang voor voetgangers of rolstoelers, zoals stadstoezicht beweert. Foto: Marjan van Hoorn


Wim :
Ach ach zijn de achterlijke neefjes van de politie weer bezig;op heffen dat zogenaamde stadstoezicht.

vrijdag 31 jul 2015

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

Over de schrijver

Jim Postma

Jim Postma (Rotterdam, 29-02-1948) is samen met Geert-Jan Laan in 2008 de papieren weekkrant Rotterdam Vandaag & Morgen begonnen, later gevolgd door deze elektronische krant.

Beide initiatiefnemers werkten daarvoor jarenlang als onderzoeksjournalisten bij de toenmalige dagkrant Het Vrije Volk.

Jim Postma werd in die tijd ook bekend van zijn dagelijkse rubriek ‘Stukgoed’, over de kleine dingen in het leven, die voor velen toch bijzonder belangrijk zijn. Zoals ‘normen en waarden’.

In dit kader onderscheidt hij zich de laatste paar jaar in weekkranten als columnist en recensent in het Rotterdamse kunstwereldje.

Ooit begon hij in 1965 als jong journalist bij de dagkrant De Rotterdammer en vertrok daarna voor zeven jaar naar Afrika als correspondent, onder meer voor Radio 1 en 2.

In de negentiger jaren, na het verlaten van het gefuseerde Het Vrije Volk begon Jim Postma met het maken van televisiedocumentaires. Een hele bekende, die hij samen maakte met fotograaf/filmer Paul Stolk, werd ‘Een rustige Jaarwisseling’ voor de NOS/NOB. (Waarderingscijfer 8.2 en met 2.4 miljoen kijkers).

Hieruit volgde de campagne voor jonge vuurwerkslachtoffers, ‘Je bent een rund als je met vuurwerk stunt’. Dit leidde in die tijd tot aanzienlijk minder slachtoffers.

Andere televisiedocumentaires van Jim Postma, onder meer gemaakt in Afrika en in Mongolië, werden uitgezonden via de VARA, EO, AVRO/TROS, de BRT en CNN.

KOPSTOOT

The funny side of the moon

Neil deGrasse Tyson @neiltyson

Turns out, there never was a Man on the Moon, only a Woman in the Moon. And her name is Wilma.
  • Nieuw

  • Reacties