Terugkeer van Okapi’s in Blijdorp

5480-terugkeer-van-okapi-s-in-blijdorp (Door Zettie Leeuwenburgh)
Tot voor kort waren het nog koddige pinguïns en speelse ijsbeertjes die de aandacht vroegen, nu wordt Rotterdam plotseling 'behekst' door prachtige diepbruin fluwelen ogen die iedereen aanstaren vanaf een tropisch-groene tram die kriskras door het centrum van Rotterdam rijdt.


Ook in de Markthal lokken die diepbruine ogen iedereen en staren kijkers zo uitnodigend vanaf een grote wand vlakbij de ingang aan dat zij zich wel gedwongen voelen om naast hen te gaan staan en een 'selfie' te maken. Nee, ze bewegen niet en maken ook geen enge geluiden.

De Okapi is weer terug in Blijdorp. Foto: BlijdorpZeldzaam
De Rotterdamse Diergaarde Blijdorp laat op deze manier weten dat de zeldzame Okapi's in de dierentuin zijn teruggekeerd. Deze zwaar bedreigde diersoort uit het Centraal Afrikaans regenwoud is in samenwerking met de Markthal ondergebracht in een spiksplinternieuw verblijf van Blijdorp. Zij hebben eerst wat moeten acclimatiseren in hun nieuwe verblijf maar hebben het nu uitstekend naar hun zin.
De Okapi's zijn van nature fijnproevers. Zij zorgen er in de vrije natuur intuïtief voor dat zij zoveel mogelijk 'bladvoer' binnen krijgen afwisselend van bladeren, kruiden, varens tot schimmels voor de nodige vitaminen en mineralen.

Fijnproefweken
Geen wonder dat de Markthal de Okapi's van Diergaarde Blijdorp heeft 'geadopteerd' tijdens de 'Fijnproefweken' tot en met 10 mei om alle Rotterdammers nog meer in de sfeer van het Congolees Regenwoud te brengen. Aanstaand weekeind, 18 en 19 april, van 12 tot 16 uur, is er zelfs een Okapi-informatie-punt van Blijdorp in de Markthal met lekkere Congolese hapjes.
Recepten daarvan zijn gratis te vinden en te downloaden op de websites van Blijdorp en de Markthal. Wie de leukste 'selfie' maakt naast de Okapi's in de markthal en die deelt via de sociale media met: #Blijdorp en mijn Okapi, kan een jaarabonnement voor Diergaarde Blijdorp winnen.

Bekijk ook het nogal hilarische Okapi-filmpje. Een Wnf-project van leerlingen van het Grafisch Lyceum Utrecht.

roberto timero :
Ja toch? Niet dan...!

maandag 20 apr 2015

Stefan :
Daar worden we blij van!

maandag 20 apr 2015

Wim :
Ze hebben een pracht verblijf met heel veel ruimte, ze zijn er duidelijk op vooruit gegaan.

zaterdag 18 apr 2015

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Dichter Peggy Verzett ontvangt de eerste Jana Beranováprijs

De eerste Jana Beranováprijs, vernoemd naar een levende Rotterdamse dichter, is toegekend aan Peggy Verzett voor haar baanbrekende en eigenzinnige poëzie. Verzett (1958) debuteerde in 2005 bij Van Oorschot met de bundel Prijken die buik. Bij Querido verschenen sindsdien Vissing (2010) en Haar vliegstro (2016). Stichting Woordnacht reikt de prijs met ingang van 2019 jaarlijks uit aan een auteur uit het Nederlandse taalgebied voor wie de artistieke vrijheid en integriteit vooropstaan; zonder te hechten aan waardering op basis van conventionele, modieuze en morele criteria. Aan de prijs is een bedrag verbonden van 3500 euro.

De Jana Beranováprijs 2019 wordt op zaterdag 26 oktober om 14.00 uur uitgereikt in Boekhandel Donner in aanwezigheid van Jana Beranová en de jury, bestaande uit Hugo Bongers, Thomas Möllmann, Wilma Scheffers en Dean Bowen. De gehele middag is gratis toegankelijk voor bezoekers van Woordnacht en Donner.

(van de redactie)

  • Nieuw

  • Reacties