Terugkeer van Okapi’s in Blijdorp

5480-terugkeer-van-okapi-s-in-blijdorp (Door Zettie Leeuwenburgh)
Tot voor kort waren het nog koddige pinguïns en speelse ijsbeertjes die de aandacht vroegen, nu wordt Rotterdam plotseling 'behekst' door prachtige diepbruin fluwelen ogen die iedereen aanstaren vanaf een tropisch-groene tram die kriskras door het centrum van Rotterdam rijdt.


Ook in de Markthal lokken die diepbruine ogen iedereen en staren kijkers zo uitnodigend vanaf een grote wand vlakbij de ingang aan dat zij zich wel gedwongen voelen om naast hen te gaan staan en een 'selfie' te maken. Nee, ze bewegen niet en maken ook geen enge geluiden.

De Okapi is weer terug in Blijdorp. Foto: BlijdorpZeldzaam
De Rotterdamse Diergaarde Blijdorp laat op deze manier weten dat de zeldzame Okapi's in de dierentuin zijn teruggekeerd. Deze zwaar bedreigde diersoort uit het Centraal Afrikaans regenwoud is in samenwerking met de Markthal ondergebracht in een spiksplinternieuw verblijf van Blijdorp. Zij hebben eerst wat moeten acclimatiseren in hun nieuwe verblijf maar hebben het nu uitstekend naar hun zin.
De Okapi's zijn van nature fijnproevers. Zij zorgen er in de vrije natuur intuïtief voor dat zij zoveel mogelijk 'bladvoer' binnen krijgen afwisselend van bladeren, kruiden, varens tot schimmels voor de nodige vitaminen en mineralen.

Fijnproefweken
Geen wonder dat de Markthal de Okapi's van Diergaarde Blijdorp heeft 'geadopteerd' tijdens de 'Fijnproefweken' tot en met 10 mei om alle Rotterdammers nog meer in de sfeer van het Congolees Regenwoud te brengen. Aanstaand weekeind, 18 en 19 april, van 12 tot 16 uur, is er zelfs een Okapi-informatie-punt van Blijdorp in de Markthal met lekkere Congolese hapjes.
Recepten daarvan zijn gratis te vinden en te downloaden op de websites van Blijdorp en de Markthal. Wie de leukste 'selfie' maakt naast de Okapi's in de markthal en die deelt via de sociale media met: #Blijdorp en mijn Okapi, kan een jaarabonnement voor Diergaarde Blijdorp winnen.

Bekijk ook het nogal hilarische Okapi-filmpje. Een Wnf-project van leerlingen van het Grafisch Lyceum Utrecht.

roberto timero :
Ja toch? Niet dan...!

maandag 20 apr 2015

Stefan :
Daar worden we blij van!

maandag 20 apr 2015

Wim :
Ze hebben een pracht verblijf met heel veel ruimte, ze zijn er duidelijk op vooruit gegaan.

zaterdag 18 apr 2015

Schrijf uw reactie








Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Aforismen 4 (en slot): Desiderius Erasmus (circa 1466-1536)


(Door Kees Versteeg)

Frans Timmermans en Mark Rutte zijn de winnaars van de Europese verkiezingen. Je zou hun triomf een lichte comeback van de ‘floor managers’ kunnen noemen. Floor managers zijn bestuurders die macht hebben in de vorm van bevoegdheden en budgetten, en die in een gezond politiek systeem in hoofdlijnen aangestuurd worden door ‘cloud managers’, schrijvers en filosofen, die verantwoording dragen voor het uitdenken van De Ideeën – het geestelijk geraamte van een samenleving. Een volwaardig systeem kent denkers en doeners. Denkers en doeners horen bij elkaar als scheten en bruine bonen.

Maar ons politiek systeem is niet gezond. Sinds de ineenstorting van de Sovjet-Unie in 1989 en de verschijning van het essay ‘Het einde van de geschiedenis’ van Francis Fukuyama, stuiten de denkers op de hoon van de uitvoerende macht. Ze zouden niet meer nodig zijn. Een Amerikaans type burgerlijk liberalisme zou de wereldgeschiedenis hebben gewonnen. ‘Wie een visie heeft, moet op zoek naar een oogarts’, smaalde Mark Rutte herhaaldelijk. Als de kat van huis is, dansen de muizen op tafel.

Ook Thierry Baudet, een beginnende cloud manager, beginnend want nog zonder serieuze oplossingen maar wel met begrip van de diepe crisis waarin Europa zich bevindt, leed een nederlaag, zij het een lichte. Terecht. We moeten de Europese Unie hervormen, niet verwerpen.

We zijn nog steeds in het voorspel. De roep om cloud managers zal steeds luider gaan klinken. Want dit Europa lijkt nog het meest op de Herald of Free Enterprise, de veerboot die wegvoer van de kade met de boegdeuren nog wijd open. De Britse premier Theresa May, die vandaag haar aftreden bekend maakte, kan erover meepraten. Ook de Tories lijken een zinkend schip, net als Labour trouwens.

Een andere cloud manager die ooit werd afgetroefd door de gevestigde macht, was Erasmus. De katholieke kerk – Het Kartel van de Middeleeuwen – stond hem in de weg. Maar hij deed een lovenswaardige poging om de kerk humaner te maken, en dat in schitterende taal.

De Heilige Geest is neergedaald in de gedaante van een duif, niet als een adelaar of havik.

Niets is goedkoper dan om zich van de ernstigste levensvragen met een dooddoener af te maken.

Men moet het huwelijk eerbiedigen, zolang het nog maar een vagevuur is, maar het ontbinden als het een hel wordt.

Wat een plompe geest! Ik vermoed dat het een Hollander was.

  • Nieuw

  • Reacties