Vernieuwde BAM-Kuip gaat niet door

5412-vernieuwde-bam-kuip-gaat-niet-door (Door Jim Postma)
Het plan om stadion De Kuip van Feyenoord te gaan vernieuwen is definitief van de baan. Na een uitvoerig onderzoek is dit vandaag (maandag 9 maart) door de betrokken partijen bekend gemaakt. Dit tot grote teleurstelling van supporters, staf en spelers.

Aannemersmaatschappij BAM en Feyenoord overlegden reeds een jaar over een vernieuwde Kuip, dat zo’n 200 miljoen euro had moeten gaan kosten. In 2014 werd de stadionbouwer uitgekozen om het Rotterdamse stadion te gaan renoveren en vernieuwen.

De toekomst van een geheel nieuwe of gerenoveerde Kuip blijft hierdoor voor iedereen totaal onzeker. Aanstaande woensdag (11 maart) zal er zowel door BAM als door Feyenoord tijdens een persconferentie tekst en uitleg worden gegeven.

Aannemersmaatschappij BAM en Feyenoord overlegden reeds een jaar over een vernieuwde Kuip. Artist impression: BAM


J.J. Vogel :
Als je ziet wat een kaalslag het huidige college al voert op de breedte- en wedstrijdsport, dan zou het onbegrijpelijk zijn om geld aan een commerciele sportclub te geven.

zaterdag 14 maart 2015

Wim :
Op glad ijs is het heerlijk schaatsen @Ronald (lol) Maar hoe dan ook hier in de Wereldstad Rotterdam moet je al zo drie voetbal verenigen koesteren Sparta,Feyenoord en Excelsior.Heel veel mensen beleven plezier aan het voetbal.
Mijn idee is laat de oude kuip staan gelijkertijd een monument en een nieuwe kuip bouwen;en geld nou dat geld is er heus wel waar een wil is is een weg.

Tel uit je winst.

donderdag 12 maart 2015

R.Sörensen :
Glad ijs Wim.
Toen Sparta zieltogend was heeft LR haar tegen de wil van de Peveda gered onder het mom: Als er zoveel naar cultuur gaat, dan kan Sparta ook geholpen worden. We hebben toe als onderpand het Kasteel gekregen (is weer terug) Dank? Je begrijpt wie met die eer ging strijken.
Gelukkig waren ze in hun concrete dankbetuiging niet partijdig.
Kombrink en ik kregen vrijkaartjes (pannetjes) voor een achteraf schitterende bekerwedstrijd Sparta - Utrecht.
We zaten naast elkaar in het uitvak tussen de Utrechtsupporters, die de hele wedstrijd bleven staan!

donderdag 12 maart 2015

G.J.Laan :
Je bent zeker op weg Ronald.

donderdag 12 maart 2015

Wim :
Dan gaat het bij de echte Rotterdamsche vereniging Sparta toch een stuk gemakkelijker.

woensdag 11 maart 2015

R.Sörensen :
De nieuwe Kuip is helaas van de baan
De plannen leken zo mooi en fijn
Zitplaatsen die breder dan dertig centimeter zijn
Nu moeten we weer naar de oude tribune gaan

Er is voor een nieuw stadion geen geld
Ben ergens blij dat de sloop is uitgesteld.

Is dit wat G.J. ?dinsdag 10 maart 2015

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

Over de schrijver

Jim Postma

Jim Postma (Rotterdam, 29-02-1948) is samen met Geert-Jan Laan in 2008 de papieren weekkrant Rotterdam Vandaag & Morgen begonnen, later gevolgd door deze elektronische krant.

Beide initiatiefnemers werkten daarvoor jarenlang als onderzoeksjournalisten bij de toenmalige dagkrant Het Vrije Volk.

Jim Postma werd in die tijd ook bekend van zijn dagelijkse rubriek ‘Stukgoed’, over de kleine dingen in het leven, die voor velen toch bijzonder belangrijk zijn. Zoals ‘normen en waarden’.

In dit kader onderscheidt hij zich de laatste paar jaar in weekkranten als columnist en recensent in het Rotterdamse kunstwereldje.

Ooit begon hij in 1965 als jong journalist bij de dagkrant De Rotterdammer en vertrok daarna voor zeven jaar naar Afrika als correspondent, onder meer voor Radio 1 en 2.

In de negentiger jaren, na het verlaten van het gefuseerde Het Vrije Volk begon Jim Postma met het maken van televisiedocumentaires. Een hele bekende, die hij samen maakte met fotograaf/filmer Paul Stolk, werd ‘Een rustige Jaarwisseling’ voor de NOS/NOB. (Waarderingscijfer 8.2 en met 2.4 miljoen kijkers).

Hieruit volgde de campagne voor jonge vuurwerkslachtoffers, ‘Je bent een rund als je met vuurwerk stunt’. Dit leidde in die tijd tot aanzienlijk minder slachtoffers.

Andere televisiedocumentaires van Jim Postma, onder meer gemaakt in Afrika en in Mongolië, werden uitgezonden via de VARA, EO, AVRO/TROS, de BRT en CNN.

KOPSTOOT

Ziel

“Op het einde van zijn leven, kon mijn vader niet meer communiceren, maar hij kende wel hele stukken poëzie uit het hoofd die hij opzegde terwijl we ze hem voorlazen. Je zag hem dan even weer oplichten. Anderen hebben dat met muziek of schilderkunst. Ik heb het talloze keren zien gebeuren en iedere keer was het diep ontroerend.”

Nicci Gerrard in een interview met Marnix Verplancke.

https://bazarow.com/

(van de redactie)


  • Nieuw

  • Reacties