Plein 1940 is het toneel van protest

5294-plein-1940-is-het-toneel-van-protest Waar normaal elk jaar het bombardement op Rotterdam wordt herdacht stroomde nu het Plein 1940 vol mensen die een vuist willen maken tegen de brute aanslag in Parijs.
Volgens verschillende aanwezigen waren alle politieke partijen van Rotterdam aanwezig om de moord op het vrije woord te veroordelen. Velen hadden de leus uit Parijs overgenomen: ‘Je suis Charlie’.

Onze fotograaf Rinus Vuik was aanwezig en maakte de volgende fotoreportage.


Johannes :
Beste Wim ik heb bewust niet de links - rechts kaart hier willen spelen en wellicht zouden we dit anders moeten gaan formuleren
Natuurlijk wemelt het hier op de redactie en de aanhang op het web van de "linksen", maar die vlag dekt allang niet meer de lading.
Ik denk van mijzelf sociaal denkend te zijn (links dus) met aandacht voor de bestrijding van de echte armoede, een goede ouderenzorg en medeleven met derde wereld problemen maar anderzijds ben ik een rechtse bal die klaplopers en profiteurs van onze sociale wetten liefst zo snel mogelijk zie vertrekken die doodziek wordt van zielepoten als een Quincy en de voordelen van de EU allang niet meer ziet zitten. Om over figuren van indymedia maar niet te spreken voor mij gewoon misdadigers.

Zeg het maar ben ik nu links of rechts.
Eigenlijk heb ik ook het zelfde gevoel bij een Wilders, sociaal voor de ouderen en arbeiders opkomen en toch weggezet als (zelfs extreem) rechts

vrijdag 09 jan 2015

Wim :
Allemaal verschrikkelijk voor hen die vermoord zijn en hun nabestaanden.Maar wel met de dank aan links die altijd hebben weg gekeken en nog al worden ze wat bang.Voorts dit is het gevolg van wegkijken en niets doen.

Tel uit je winst.

vrijdag 09 jan 2015

Johannes :
Indrukwekkend protest op een voor ons historisch plein. Juist de keuze van deze locatie zou iedere! Rotterdammer aan het denken moeten zetten.

Maar wat moet ik dan aan met de speech van AD hoofdredacteur Chris Ruesink
"Blijf nadenken waarom je een mening wilt geven, vraag je af wat je wil bereiken"
Wat bij mij over kwam als een trap na richting zijn vermoordde Charly Hebdo collega's die waarschijnlijk niet goed hadden nagedacht.
Had hij nu zelf ook slecht nagedacht of was het toch weer een nederige buiging richting de niet aanwezige nieuwe Rotterdammers?

Maar waardering voor burgemeester Aboutaleb zo kan het dus ook.

vrijdag 09 jan 2015

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Ziel

“Op het einde van zijn leven, kon mijn vader niet meer communiceren, maar hij kende wel hele stukken poëzie uit het hoofd die hij opzegde terwijl we ze hem voorlazen. Je zag hem dan even weer oplichten. Anderen hebben dat met muziek of schilderkunst. Ik heb het talloze keren zien gebeuren en iedere keer was het diep ontroerend.”

Nicci Gerrard in een interview met Marnix Verplancke.

https://bazarow.com/

(van de redactie)


  • Nieuw

  • Reacties