Persprijs naar 'De Buik van Rotterdam'

5201-persprijs-naar-de-buik-van-rotterdam (Door onze verslaggever)
De Persprijs Rotterdam 2014, de mediaonderscheiding voor journalistieke producties over Rotterdam en omgeving, gaat naar de journalisten van de culinaire digitale krant de Buik van Rotterdam. Het gaat om Wim de Jong, Frank van Dijl en Mirjam de Winter.
Zij zijn winnaar van de negende editie van deze persprijs voor hun artikelen over de Rotterdamse eet- en drinkcultuur op hun website.


Twintig inzendingen

De prijs werd woensdagavond 29 oktober door jurylid Wim van Krimpen uitgereikt in het debatcentrum Arminius in Rotterdam. De jury koos uit 20 inzendingen voor het eerst in negen jaar voor een digitale productie.

Winnaars van de negende editie van de Persprijs Rotterdam 2014 zijn de journalisten van 'De Buik van Rotterdam' (vlnr) Frank van Dijl (met de trofee), Mirjam de Winter en (met bril) Wim de Jong.,,De jury heeft gekozen voor een productie die journalistiek buitengewoon goed in elkaar zit, uitgesproken eigentijds is en haarfijn ontwikkelingen signaleert die voor een steeds groter wordende groep mensen, in en buiten Rotterdam, van belang is,’’ aldus het juryrapport.

Nominaties
Vier andere inzenders verdienden eveneens een nominatie: documentairemaker Justus Cooiman met een driedelig portret van burgemeester Aboutaleb voor RTV Rijnmond, Inge Janse en Ties Joosten van website Vers Beton met een onderzoek voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen, Mark Hoogstad van AD Rotterdams Dagblad met een aantal verhalen over crisistoestanden bij Leefbaar Rotterdam en documentairemaker Dirk Beers met een film over voetbaltalenten bij Sparta, ook voor RTV Rijnmond.
Maar 'De Buik van Rotterdam' pakte de hoofdprijs: 5000 euro en een glasobject van Ming Hou Chen.

Jury

De jury bestond dit jaar uit Saskia J. Stuiveling (president Algemene Rekenkamer), Maria Heiden (oud-boekhandelaar), Henk Brons (directeur-generaal RVD), Henk Dam (oud-hoofdredacteur/directeur GPD) en Wim van Krimpen (oud-directeur Haags Gemeentemuseum en Kunsthal).

Wim :
Ons kent ons clubje af en toe wat leuks voor de levenden van het eeuwigdurend heden.Tja die reiken elkaar prijsjes uit.En verwijzing naar de webstek van de Buik van Rotterdam had wel op zijn plaats geweest daar dat ook en totaal onbekende webstek is.

donderdag 30 okt 2014

Johannes :
buikvan.nl Ronald dat moet niet moeilijk zijn.
De Buik van Rotterdam is een informatief blad voor lekkerbekken en bravoure figuren erg commercieel en weinig met journalistiek vandoen.

Mijn advies: Ga met je partner naar "Vis aan de Maas" op Schiemond ik dronk er al een biertje als ik op de Heen en Weer moest wachten en vergeet die tenten waar 's avonds overjarige stappers aan de bar nog proberen een kans te maken terwijl moeders thuis met de piepers zit.

donderdag 30 okt 2014

R.Sørensen :
Sorry, maar er had een linkje naar de site van de Buik van Rotterdam bij moeten staan.

donderdag 30 okt 2014

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Trouwringen bij caféruzie

(Door Jim Postma)

Tijdens mijn inmiddels duizenden cafébezoeken in deze stad maakte ik heel wat caféruzies mee. Koning Alcohol was en is daarin meestal de boosdoener. Zo was ik ooit getuige dat in ons bekend café ‘De Schouw’ aan de Witte de Withstraat een barbaarse ruzie ontstond over een gokautomaat. Een toen nog jonge collega van mij, Piet Koster van Het Vrije Volk, werd in het conflict door een brute dronkenman neergeslagen. Met een bloedend gezicht lag hij op de grond.

Pas later bleek dat die lafhartige klap (onze Piet kon zich amper of niet verdedigen) zijn grootste geluk ter wereld werd. Op de gokkast zelf won hij namelijk - zoals zo velen - amper wat of niets. Toen hij op dat moment uitgestrekt lag, ontfermde zich een onbekende schone jonge dame over hem. Zij hielp hem overeind en verzorgde zijn wonden. Het werd liefde op het eerste gezicht. Piet en Vera trouwden later met elkaar, kregen kinderen en het werd tot in de lengte van dagen één groot stralend huwelijk…

Na die gemene rot klap heeft Piet overigens nooit meer op een gokkast gespeeld. Zo wijs was hij wel. Liefde en geluk zijn namelijk nooit te winnen op zo’n duivelse, vaak verslavende, kast. Inmiddels is mijn goede collega van destijds, dus Piet Koster, al weer enkele jaren geleden overleden.

Kemphanen
Recent was ik weer getuige, nu in café Centraal aan de Zwartjanstraat, van zo’n onbenullige caféruzie. Toevallig zat ik met mijn barkruk tussen de twee kemphanen in. Het ging om een gepensioneerde zwaarlijvige slager en een gesjeesde filosoof met een grote grijze bromsnor. De aanleiding van de barruzie was de leesbril van de overigens homofiele slager. Vervolgens gingen zij elkaar uitmaken voor ‘rotte vis’, zoals je ziet in de strips van Astrix en Obelix.

In hun scheldkanonnade werd zelfs God meerdere malen vervloekt. Totdat barkeepster Yvonne de boel probeerde te sussen door te zeggen: ‘God bestaat helemaal niet!’

De beide kemphanen werd hierdoor even de mond gesnoerd. Toen zei Yvonne: ‘God zit in jezelf..’ De filosoof dacht even na en zei toen aarzelend: ‘O, Die zit dus in je hersenen.’

Waarop de slager opnieuw begon met: ‘Dan zit Die zeker niet in jou. Want jij hebt helemaal geen hersenen!’

Nu ontplofte de filosoof tegen de slager, met: ‘Weet je wat jij bent hè. Een vuile vieze ruige varkenspoot.’

Op dat moment stond ‘Ruud de glazenwasser’ op. Een krachtpatser met het figuur van Jerommeke uit Suske en Wiske.

Onderweg naar de café-uitgang sprak hij vredelievend met zijn bekende gulle lach:

‘Heren, heren toch! Ben zo weer terug. Ik ga even twee trouwringen voor jullie halen!’


  • Nieuw

  • Reacties