Persprijs naar 'De Buik van Rotterdam'

5201-persprijs-naar-de-buik-van-rotterdam (Door onze verslaggever)
De Persprijs Rotterdam 2014, de mediaonderscheiding voor journalistieke producties over Rotterdam en omgeving, gaat naar de journalisten van de culinaire digitale krant de Buik van Rotterdam. Het gaat om Wim de Jong, Frank van Dijl en Mirjam de Winter.
Zij zijn winnaar van de negende editie van deze persprijs voor hun artikelen over de Rotterdamse eet- en drinkcultuur op hun website.


Twintig inzendingen

De prijs werd woensdagavond 29 oktober door jurylid Wim van Krimpen uitgereikt in het debatcentrum Arminius in Rotterdam. De jury koos uit 20 inzendingen voor het eerst in negen jaar voor een digitale productie.

Winnaars van de negende editie van de Persprijs Rotterdam 2014 zijn de journalisten van 'De Buik van Rotterdam' (vlnr) Frank van Dijl (met de trofee), Mirjam de Winter en (met bril) Wim de Jong.,,De jury heeft gekozen voor een productie die journalistiek buitengewoon goed in elkaar zit, uitgesproken eigentijds is en haarfijn ontwikkelingen signaleert die voor een steeds groter wordende groep mensen, in en buiten Rotterdam, van belang is,’’ aldus het juryrapport.

Nominaties
Vier andere inzenders verdienden eveneens een nominatie: documentairemaker Justus Cooiman met een driedelig portret van burgemeester Aboutaleb voor RTV Rijnmond, Inge Janse en Ties Joosten van website Vers Beton met een onderzoek voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen, Mark Hoogstad van AD Rotterdams Dagblad met een aantal verhalen over crisistoestanden bij Leefbaar Rotterdam en documentairemaker Dirk Beers met een film over voetbaltalenten bij Sparta, ook voor RTV Rijnmond.
Maar 'De Buik van Rotterdam' pakte de hoofdprijs: 5000 euro en een glasobject van Ming Hou Chen.

Jury

De jury bestond dit jaar uit Saskia J. Stuiveling (president Algemene Rekenkamer), Maria Heiden (oud-boekhandelaar), Henk Brons (directeur-generaal RVD), Henk Dam (oud-hoofdredacteur/directeur GPD) en Wim van Krimpen (oud-directeur Haags Gemeentemuseum en Kunsthal).

Wim :
Ons kent ons clubje af en toe wat leuks voor de levenden van het eeuwigdurend heden.Tja die reiken elkaar prijsjes uit.En verwijzing naar de webstek van de Buik van Rotterdam had wel op zijn plaats geweest daar dat ook en totaal onbekende webstek is.

donderdag 30 okt 2014

Johannes :
buikvan.nl Ronald dat moet niet moeilijk zijn.
De Buik van Rotterdam is een informatief blad voor lekkerbekken en bravoure figuren erg commercieel en weinig met journalistiek vandoen.

Mijn advies: Ga met je partner naar "Vis aan de Maas" op Schiemond ik dronk er al een biertje als ik op de Heen en Weer moest wachten en vergeet die tenten waar 's avonds overjarige stappers aan de bar nog proberen een kans te maken terwijl moeders thuis met de piepers zit.

donderdag 30 okt 2014

R.Sørensen :
Sorry, maar er had een linkje naar de site van de Buik van Rotterdam bij moeten staan.

donderdag 30 okt 2014

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Aforismen 2: Oscar Wilde (1854 – 1900)


(Door Kees Versteeg)

Oscar Wilde was een schrijver van Ierse afkomst, die aan het eind van de negentiende eeuw de leider werd van een esthetische cultus; zijn credo luidde l'art pour l'art – kunst om de kunst. In zijn werk wemelt het van de aforismen. Voordat hij als toneelschrijver doorbrak strooide hij al met geestige aforismen op bijeenkomsten van de Londense society. Na een succesvolle reis naar Amerika in 1882 werd hij volgens sommigen de eerste popster uit de wereldgeschiedenis. Maar de geaffecteerde dandy riep ook veel weerstand op. Na een beroemd geworden proces in 1895 werd hij gevangen gezet voor het in de praktijk brengen van zijn homoseksualiteit. In 1900 stierf hij totaal verarmd in Parijs. Hij ligt naast tal van andere beroemdheden begraven op het Cimetière du Père-Lachaise, de grootste begraafplaats van Parijs.

Men moet altijd een tikje onwaarschijnlijk zijn.

De prettigste mensen zijn mannen met een toekomst en vrouwen met een verleden.

Het is monsterachtig hoe mensen tegenwoordig allerlei dingen achter iemands rug zeggen die volkomen waar zijn.

Een cynicus is iemand die overal de prijs, en nergens de waarde van kent.

  • Nieuw

  • Reacties