Persprijs naar 'De Buik van Rotterdam'

5201-persprijs-naar-de-buik-van-rotterdam (Door onze verslaggever)
De Persprijs Rotterdam 2014, de mediaonderscheiding voor journalistieke producties over Rotterdam en omgeving, gaat naar de journalisten van de culinaire digitale krant de Buik van Rotterdam. Het gaat om Wim de Jong, Frank van Dijl en Mirjam de Winter.
Zij zijn winnaar van de negende editie van deze persprijs voor hun artikelen over de Rotterdamse eet- en drinkcultuur op hun website.


Twintig inzendingen

De prijs werd woensdagavond 29 oktober door jurylid Wim van Krimpen uitgereikt in het debatcentrum Arminius in Rotterdam. De jury koos uit 20 inzendingen voor het eerst in negen jaar voor een digitale productie.

Winnaars van de negende editie van de Persprijs Rotterdam 2014 zijn de journalisten van 'De Buik van Rotterdam' (vlnr) Frank van Dijl (met de trofee), Mirjam de Winter en (met bril) Wim de Jong.,,De jury heeft gekozen voor een productie die journalistiek buitengewoon goed in elkaar zit, uitgesproken eigentijds is en haarfijn ontwikkelingen signaleert die voor een steeds groter wordende groep mensen, in en buiten Rotterdam, van belang is,’’ aldus het juryrapport.

Nominaties
Vier andere inzenders verdienden eveneens een nominatie: documentairemaker Justus Cooiman met een driedelig portret van burgemeester Aboutaleb voor RTV Rijnmond, Inge Janse en Ties Joosten van website Vers Beton met een onderzoek voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen, Mark Hoogstad van AD Rotterdams Dagblad met een aantal verhalen over crisistoestanden bij Leefbaar Rotterdam en documentairemaker Dirk Beers met een film over voetbaltalenten bij Sparta, ook voor RTV Rijnmond.
Maar 'De Buik van Rotterdam' pakte de hoofdprijs: 5000 euro en een glasobject van Ming Hou Chen.

Jury

De jury bestond dit jaar uit Saskia J. Stuiveling (president Algemene Rekenkamer), Maria Heiden (oud-boekhandelaar), Henk Brons (directeur-generaal RVD), Henk Dam (oud-hoofdredacteur/directeur GPD) en Wim van Krimpen (oud-directeur Haags Gemeentemuseum en Kunsthal).

Wim :
Ons kent ons clubje af en toe wat leuks voor de levenden van het eeuwigdurend heden.Tja die reiken elkaar prijsjes uit.En verwijzing naar de webstek van de Buik van Rotterdam had wel op zijn plaats geweest daar dat ook en totaal onbekende webstek is.

donderdag 30 okt 2014

Johannes :
buikvan.nl Ronald dat moet niet moeilijk zijn.
De Buik van Rotterdam is een informatief blad voor lekkerbekken en bravoure figuren erg commercieel en weinig met journalistiek vandoen.

Mijn advies: Ga met je partner naar "Vis aan de Maas" op Schiemond ik dronk er al een biertje als ik op de Heen en Weer moest wachten en vergeet die tenten waar 's avonds overjarige stappers aan de bar nog proberen een kans te maken terwijl moeders thuis met de piepers zit.

donderdag 30 okt 2014

R.Sørensen :
Sorry, maar er had een linkje naar de site van de Buik van Rotterdam bij moeten staan.

donderdag 30 okt 2014

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Who wants to live forever?


(Op vrijdag 1 februari 2019 publiceerden we deze kopstoot van Jim voor het eerst....)


Hier op ons aller planeet Moeder Aarde

heeft de hele en complete mensheid

op aarde maar één keus:

Or : We learn to live all together,

Or: We will all die together


Take your pick.

There will be absolutely no other way.


Jim Postma


  • Nieuw

  • Reacties