'Havendagen' trekt 450.000 bezoekers


(Door onze verslaggever)

Naar schatting hebben vanaf vrijdag 5 september tot en met zondag 7 september ruim 450.000 mensen de Wereldhavendagen in Rotterdam bezocht. Het weer zat ook mee. Ongevallen zijn niet voorgekomen. Het jaarlijkse evenement werd voor de 36ste keer gehouden. Er waren excursies, bezoeken aan zee- en binnenvaartschepen en het traditionele vuurwerk ter afsluiting op zaterdagavond bij de Erasmusbrug.


Er waren veel spectaculaire momenten. Uiteraard ontbrak niet de traditionele roeiwedstrijd voor teams.
Er gebeurden zoveel dingen, soms ook tegelijk, dat onze fotograaf Rinus Vuik niet overal bij kon zijn. Niettemin geeft zijn fotoreportage een mooi beeld van het grote jaarlijkse evenement.

Martin :
Heerlijk weergegeven wat er allemaal was te zien in Rotterdam, ik ga het evenement in de toekomst in de gaten houden en dan wil ik er zeker een keer bij zijn.

woensdag 10 sep 2014

Rinus Vuik :
@Friz en @Johannes: Hartelijk dank voor jullie positieve reactie op de door mij gemaakte fotoserie van de Wereldhavendagen! Ik heb er met veel plezier twee dagen gebivakkeerd.
Een prachtig, en boeiend Rotterdamgebeuren!!

maandag 08 sep 2014

Wim :
Goede @Johannes jij zou beter moeten weten;de Krijgsmacht is de sleutel van de deur van een land in dit geval Nederland.En zolang de mensheid het kwaad van oorlogszucht in zicht draagt zal de Krijgsmacht in al zijn onderdelen nodig zijn.

En wat de verheerlijking betreft er zijn wel erge dingen die verheerlijkt worden die echt het kwaad zijn en mensen het leven kosten.

Zo nu weer over de Wereldhavendagen.

maandag 08 sep 2014

Johannes :
Mooie serie Rinus het geeft het spectakel goed weer.
Ik was er zaterdag ook met de kleinzoon een geweldige kans voor opa om zijn "kennis" over te dragen.

Waar ik mij wel al vele jaren over verbaas en een beetje aan erger is dat mariniers "pretpark" bij de tunnel waar kinderen met camouflage worden gesminkt en met een echte mitrailleur mogen schieten. Je ziet zelfs vaders die voor hun zoontje van zes een uniform hebben laten maken. Wat een idioten!
Stoppen met deze oorlogs verheerlijking.

maandag 08 sep 2014

fritz - 010-zuid :
Hé ouwe reus, mooie foto's weer. Ik ben vrijdagmiddag niet bij de opening geweest, maar in de ochtenduren wel OP en IN de Karel Doorman, heel interessant allemaal.Zaterdagavond met de Midnight Express naar de Maasvlakte en gisteren een looprondje gedaan over de kades enz. met Mies samen, was lekker druk en gezellig en prima weer. De mats Rinoes, see you.

maandag 08 sep 2014

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Huis van Erasmus wil ster naar Erasmus vernoemd zien


Op 18 september heeft het bestuur van Huis van Erasmus bij het Nationaal Comité voor de naamgeving van de verre ster HAT-P6 en haar planeet HAT-P-6b de namen ervoor voorgesteld. Ons bestuur heeft allereerst het gevraagde thema waaronder deze naamgeving zou moeten passen, vastgesteld, zodat in een later stadium de namen voor nieuwe planeten in hetzelfde stramien kunnen passen. Ons thema luidt: kosmopolitisme.

Desiderius Erasmus geldt als de grootste Nederlander aller tijden. In het Europa van zijn tijd stond Erasmus ‘wereldwijd’ bekend en was “Heel de wereld is mijn vaderland” zijn lijfspreuk. Erasmus was een sterk pleiter van de vorming van wereldburgers die uitgaan van de vrije dialoog, het kritische denken, tolerantie, respect en verantwoordelijkheid. Universele idealen die het nog steeds waard zijn om uit en over te dragen. Erasmus’ kosmopolitisch denken stond bij hem hoog in het vaandel. Zijn kosmopolitisme is een begrip dat nog steeds waard is om wijdverbreid bekend en verspreid te worden. “Heel het heelal is mijn ruimte”.

Vandaar dat ons bestuur de volgende namen heeft voorgesteld:

Voor de ster HAT-P-6: Erasmus
Voor de planeet HAT-P-6b: Cosmopolitan (kosmopoliet)

Na 30 september 2019 gaat het Nationaal Comité alle inzendingen beoordelen en maakt een selectie. Die zal vervolgens aan de Internationale Astronomische Unie (IAU) worden overgedragen. Gaat ook de IAU met het voorstel akkoord, dan volgt in oktober ronde twee. Tijdens deze ronde mag het Nederlandse publiek gaan stemmen. In december zal de IAU bekend maken met welke namen HAT-P-6 en HAT-P-6b door het leven zullen gaan.

Namens Huis van Erasmus, www.huisvanerasmus.nl

Rein Heijne, bestuurslid

Foto HAT-P-6 – de grote ster in het midden: aladin.u-strasbg.f

  • Nieuw

  • Reacties