Aboutaleb steunt ‘Weggeefdag’ Max

5054-aboutaleb-steunt-weggeefdag-max (Door Jim Postma)
Op zondag 6 juli van 12.00 tot 17.00 uur organiseerde de MaxKringloopwinkel in de Jacob Loisstraat wederom een ‘Weggeefdag’ voor de minst bedeelde bewoners in de stad. Burgemeester Aboutaleb heeft recent deze winkel bezocht en juicht dit initiatief van harte toe. Ook zorgt deze Kringloopwinkel de laatste tijd voor werkgelegenheid voor jongeren in samenwerking met de gemeente Rotterdam.

Initiatiefnemer Patrick van Straten en burgemeester Aboutaleb bij een eerder bezoek aan de Maxkringloopwinkel in de Provenierswijk.

Zo’n twee maanden geleden startte de MaxKringloopwinkel in de Provenierswijk met de eerste Weggeefdag. Dat werd een groot succes met enkele honderden bezoekers die meestal iets van hun gading vonden.

Op de Weggeefdag, afgelopen zondag 6 juli, kreeg iedere bezoeker een lot. Voor de winnaar lag aan het einde van de dag een check ter waarde van 250 euro die in de winkel te besteden was.

Arie C. Torcque Zaanen :
Marco, Patrick en Rene, jongens van de gestampte pot, vermoedelijke werknemers van de bedoelde firma, dus de reacties zijn overbodig.

woensdag 28 nov 2018

Robin Hood :
Ik zal niet ontkennen dat er wel iets fout gaat. U maakt het wel heel erg groot. En mijn APK is ook weer geregeld. Nou, doei he

dinsdag 27 nov 2018

Jeroen Waardenburg. :
Ach dat heb je met een man die onterecht de burgemeesterszetel bezet.
Heeft men het nou nog niet in de gaten wat voor vent die Aboutaleb is;uit de PvdA school kan nooit iets goeds komen.

Weggeefdag hoe verzinnen ze het.

zaterdag 03 jun 2017

Marcel Bleumink :
Wat een oplichter! Spullen ingeladen bij het huis van een overleden tante, geld ontvangen en vervolgens om de hoek de bus weer (deels) uitgeladen!
We werden dagen later door de buurtbewoners hierover opgebeld. Hij komt met allerlei mooie beloften, maar morgen gaan we zelf de troep maar ophalen; aanhangwagen huren en geld bij de stort betalen om het daar kwijt te kunnen raken.

WAARDELOOS!

vrijdag 02 jun 2017

hans vd berg :
Deze zelfde heer, Patrick van straten heeft nu een bedrijf "de Nationale Ontruim Centrale" met nog steeds hetzelfde telefoon nummer,waarmee hij mensen oplicht.

Ik had op 24-01-2017 de NOC aangenomen om mijn woning te ontruimen. Had ik dat maar niet gedaan!
WAT EEN ENORME PUINHOOP HEBBEN ZE ACHTER GELATEN!
Héél veél spullen hadden ze beneden voor de flat op een hoop gegooid, en ook nog spullen op de 6e verdieping laten staan. het afval afvoeren hoort toch echt bij de klus. Dus in tegenstelling tot al de mooie beloftes van Patrick is er eigenlijk niets van terecht gekomen. Ik voel me dan ook gewoon opgelicht door deze boeven.
Geld vangen en vertellen dat de rotzooi om 16:00 uur wordt opgehaald omdat Patrick een afspraak had gemaakt met de vuil ophaaldienst is dus blijkbaar niet voldoende. Mocht er nog iemand deze NOC "in dienst nemen" betaal dan niet vóór alles naar wens is afgehandeld. Ik heb nu leergeld moeten betalen helaas.
Trap niet in de (loze) beloftes van Patrick dus.

dinsdag 02 mei 2017

Rene :
Weg Geef Dag Is verplaatst naar volgende week 6 juli
Veel spullen voor de armen dat is een feit

zaterdag 28 jun 2014

Patrick :
De heren van maxdienstverlening hebben het huis van mijn grootouders ontruimt met veel respect en keurig netjes opgeleverd aan de woningbouw tegen een schappelijke en eerlijke prijs!
Top mannen zal jullie zeker aanbevelen ga zo door dit soort ondernemers zie je niet vaak
Eerlijk oprecht en komen hun afspraken na.

zaterdag 28 jun 2014

Marco :
Ik ken deze winkel en moet echt zeggen dat de mannen daar een eerlijk maatschappelijk gevoel hebben. Wat ze ook doen is klussen rond en in het huis, verhuizingen/ontruimingen en schoonmaak klussen. Mij hebben ze geholpen om mijn woonkamer te schilderen. Echt super! www.maxdienstverlening.nl is hun website moet je maar eens kijken.
Groetjes Marco

zaterdag 28 jun 2014

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

Over de schrijver

Jim Postma

Jim Postma (Rotterdam, 29-02-1948) is samen met Geert-Jan Laan in 2008 de papieren weekkrant Rotterdam Vandaag & Morgen begonnen, later gevolgd door deze elektronische krant.

Beide initiatiefnemers werkten daarvoor jarenlang als onderzoeksjournalisten bij de toenmalige dagkrant Het Vrije Volk.

Jim Postma werd in die tijd ook bekend van zijn dagelijkse rubriek ‘Stukgoed’, over de kleine dingen in het leven, die voor velen toch bijzonder belangrijk zijn. Zoals ‘normen en waarden’.

In dit kader onderscheidt hij zich de laatste paar jaar in weekkranten als columnist en recensent in het Rotterdamse kunstwereldje.

Ooit begon hij in 1965 als jong journalist bij de dagkrant De Rotterdammer en vertrok daarna voor zeven jaar naar Afrika als correspondent, onder meer voor Radio 1 en 2.

In de negentiger jaren, na het verlaten van het gefuseerde Het Vrije Volk begon Jim Postma met het maken van televisiedocumentaires. Een hele bekende, die hij samen maakte met fotograaf/filmer Paul Stolk, werd ‘Een rustige Jaarwisseling’ voor de NOS/NOB. (Waarderingscijfer 8.2 en met 2.4 miljoen kijkers).

Hieruit volgde de campagne voor jonge vuurwerkslachtoffers, ‘Je bent een rund als je met vuurwerk stunt’. Dit leidde in die tijd tot aanzienlijk minder slachtoffers.

Andere televisiedocumentaires van Jim Postma, onder meer gemaakt in Afrika en in Mongolië, werden uitgezonden via de VARA, EO, AVRO/TROS, de BRT en CNN.

KOPSTOOT

Huis van Erasmus wil ster naar Erasmus vernoemd zien


Op 18 september heeft het bestuur van Huis van Erasmus bij het Nationaal Comité voor de naamgeving van de verre ster HAT-P6 en haar planeet HAT-P-6b de namen ervoor voorgesteld. Ons bestuur heeft allereerst het gevraagde thema waaronder deze naamgeving zou moeten passen, vastgesteld, zodat in een later stadium de namen voor nieuwe planeten in hetzelfde stramien kunnen passen. Ons thema luidt: kosmopolitisme.

Desiderius Erasmus geldt als de grootste Nederlander aller tijden. In het Europa van zijn tijd stond Erasmus ‘wereldwijd’ bekend en was “Heel de wereld is mijn vaderland” zijn lijfspreuk. Erasmus was een sterk pleiter van de vorming van wereldburgers die uitgaan van de vrije dialoog, het kritische denken, tolerantie, respect en verantwoordelijkheid. Universele idealen die het nog steeds waard zijn om uit en over te dragen. Erasmus’ kosmopolitisch denken stond bij hem hoog in het vaandel. Zijn kosmopolitisme is een begrip dat nog steeds waard is om wijdverbreid bekend en verspreid te worden. “Heel het heelal is mijn ruimte”.

Vandaar dat ons bestuur de volgende namen heeft voorgesteld:

Voor de ster HAT-P-6: Erasmus
Voor de planeet HAT-P-6b: Cosmopolitan (kosmopoliet)

Na 30 september 2019 gaat het Nationaal Comité alle inzendingen beoordelen en maakt een selectie. Die zal vervolgens aan de Internationale Astronomische Unie (IAU) worden overgedragen. Gaat ook de IAU met het voorstel akkoord, dan volgt in oktober ronde twee. Tijdens deze ronde mag het Nederlandse publiek gaan stemmen. In december zal de IAU bekend maken met welke namen HAT-P-6 en HAT-P-6b door het leven zullen gaan.

Namens Huis van Erasmus, www.huisvanerasmus.nl

Rein Heijne, bestuurslid

Foto HAT-P-6 – de grote ster in het midden: aladin.u-strasbg.f

  • Nieuw

  • Reacties