NIEUWS

Nieuw Europees hoofdkantoor voor Atterbury

6818-nieuw-europees-hoofdkantoor-voor-atterbury

Atterbury Europe heeft vandaag haar nieuwe Europese hoofdkantoor in Leiden geopend. De Zuid-Afrikaanse vastgoedontwikkelaar richt zich op investeringen in winkelcentra en de ontwikkeling van winkelvastgoed in Europa. Vanuit het karakteristieke kantoorgebouw 'Leiden Central Offices' breidt Atterbury Europe haar activiteiten uit, met name rondom het Middellandse Zeegebied en in opkomende Oost-Europese markten.

Uitbreiding in Europa
Atterbury ontwikkelt al 23 jaar op succesvolle wijze onroerend goed in Zuid-Afrika en op het Afrikaanse continent. Sinds 2014 hebben ze hun activiteiten uitgebreid naar Europa, allereerst met een vestiging in Oostenrijk en nu concentreren ze hun activiteiten in Leiden. Vanuit deze locatie wordt de ontwikkeling van hoogwaardig commercieel, winkel- en residentieel vastgoed in Europa effectief beheerd.

Het karakteristieke gebouw 'Leiden Central Offices' is strategisch gelegen nabij het historische centrum met alle voorzieningen van de binnenstad in de buurt en vlakbij het centraal station van Leiden. Amsterdam Schiphol Airport is per trein in 15 minuten bereikbaar, waardoor reizen binnen Europa gemakkelijk en snel gaat.

Atterbury Europe's CEO Henk Deist: "Toen onze activiteiten een meer substantiëlere omvang kregen, besloten we vanuit economische en praktische overwegingen onze activiteiten meer centraal onder te brengen in Europa. Wij kozen voor Nederland, niet alleen vanwege het competitieve fiscale klimaat, maar ook vanwege de goede toegang tot professionele topadviseurs en het feit dat veel Nederlanders de Engelse taal goed beheersen en deze gebruiken bij het zakendoen. Op het kantoor in Leiden werken nu vijf werknemers, als we niet op reis zijn, waarvan vier Zuid-Afrikanen en een Roemeen. En we kijken ernaar uit om de eerste lokale werknemer aan te nemen. We hebben voldoende ruimte voor groei!”

Gevestigd in Leiden
Wethouder Robert Strijk van Leiden: "We zijn erg blij dat Atterbury Europe goed op de hoogte is van het aantrekkelijke Nederlandse ondernemersklimaat en dat zij concludeerden dat Leiden als vestigingsplaats geweldige kansen biedt. De stad is een ideale, solide en naar verwachting een goed gedijende basis van waaruit ze hun activiteiten in Europa kunnen uitbreiden. En ik twijfel er niet aan dat het kantoor in Leiden al snel zal voelen als 'Die Klubhuis' voor hun werknemers!”

Namens de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) en de stad Leiden verwelkomde Chris van Voorden, InnovationQuarter’s hoofd Foreign Investments Atterbury Europe in Leiden.

"De komst van deze zeer gewaardeerde Zuid-Afrikaanse vastgoedontwikkelaar met een indrukwekkend trackrecord en portfolio, onderstreept de voortdurend verbetering van ons zakelijke vestigingsklimaat,” aldus Van Voorden.  

“We constateren een toenemende belangstelling van Zuid-Afrikaanse bedrijven, die zaken willen doen in Zuid-Holland. Naast linguïstische en culturele overeenkomsten, is onze directe manier van zakendoen mogelijk ook een uniek kenmerk dat onze beide landen gemeen hebben. Samen met onze partnerorganisaties helpen we Henk Deist en zijn team graag verder met het leggen van nuttige contacten en ondersteunen we hen bij hun Europese groeiambities.”

Foto 1: InnovationQuarter’s Chris van Voorden overhandigt namens de stad Leiden, NFIA en InnovationQuarter een speciale welkomstplaquette aan Henk Deist, CEO van Atterbury Europe.

Foto 2: Henk Deist, CEO van Atterbury Europe, en zijn Atterbury-team in Leiden

Kop foto:De speciale welkomstplaquette voor Atterbury Europe.

Fotografie: © Daniel Verkijk

Lees verder

VVD’ers maken to-dolijst voor elke Rot

6814-vvd-ers-maken-to-dolijst-voor-elke-rotterdamse-buurt
Rotterdamse VVD’ers gaan sinds een paar jaar regelmatig in de buurt langs de deuren om te horen wat er speelt. Van[...]

Van een hartaanval komt een huwelijk

6813-van-een-hartaanval-komt-een-huwelijk
(Door Esther van der Meer)
Vier maanden geleden hing zijn leven nog aan een zijden draadje. Maandag stapte oud-hoofdredacteur Geert-Jan Laan (7[...]

‘Ontwikkeling jong vrouwelijk talent

6812-ontwikkeling-jong-vrouwelijk-talent
Landelijke primeur op Erasmus Universiteit Rotterdam: Nationaal project ontwikkeling jong vrouwelijk talent van star [...]

Tijd voor Stedenband tussen Rotterdam en

6805-tijd-voor-stedenband-tussen-rotterdam-en-barcelona
(Door Kees Versteeg) Kees Versteeg ontwikkelt het Nieuwe Radicale Midden. Gezien de ontwikkelingen in Cataloni[...]

Gemeente klaar voor gladheid

6803-gemeente-klaar-voor-gladheid
Gratis strooizout voor Rotterdammers: haal het tijdig in huis. De gemeente Rotterdam staat in de startblokken om in [...]

Rotterdam pakt agressieve honden aan

6802-rotterdam-pakt-agressieve-honden-aan
Inzet op preventie om bijtincidenten te voorkomen. Regelmatig wordt ons land en ook Rotterdam opgeschrikt door een[...]

Burgemeester Aboutaleb naar Albanië

6800-burgemeester-aboutaleb-naar-albani
Van 2 tot en met 6 november brengt burgemeester Ahmed Aboutaleb een werkbezoek aan Albanië met de Politiechef van de[...]

Onafhankelijke regio Rotterdam is niet h

6799-onafhankelijke-regio-rotterdam-is-niet-haalbaar
(Door Hans Roodenburg) Stel dat de regio’s Rotterdam en Amsterdam, veruit de economisch sterksten van ons lan[...]

Bibliotheek geeft 'Ik Robot' cadeau

6795-bibliotheek-geeft-ik-robot-cadeau
November staat in het teken van Nederland Leest en het thema dit jaar is ‘robotica’. Eeuwen geleden werd de koms[...]

Volkstuinen in Rotterdam krijgen een nie

Na 75 jaar komt er een nieuwe verhuurorganisatie voor volkstuinen in Rotterdam. Stichting Volkstuinen in Nederland ([...]

Social media

KOPSTOOT

Op de vlucht

Boekenweek 2019 is van 23 t/m 31 maart met als thema: de moeder de vrouw

Het was Rembrandt
of Poincaré,
of Einstein,
of Chatsjatoerian,
zijn moeder
werd doodgeschoten
of onder het puin bedolven
op de vlucht
en ze drukte hem,
twee jaar oud,
tegen haar borst,
toen ze viel,
stikte hij,
verdween, zonder te zijn verschenen.

Als we
witte kiezels
of gele schelpjes vinden,
spelen we ermee,
we schikken ze in
stapeltjes,
lettertjes
en kringetjes.

Het is een
ongewild
rouwritueel
in een tijd zonder
grafheuvels,
crematieplekken,
bronzen grepen,
waarin maar
een paar miljoen
moeders
constant ergens,
ergens naartoe
vluchten.

Miroslav Holub
vert. Jana Beranová

  • Nieuw

  • Reacties