NIEUWS

De teller van vooruitgang.

De naam Delta Cycling is afkomstig van een simpele driehoek. Deze ∆ heet Delta en is na Alpha, Bèta en Gamma de vierde letter van het Griekse alfabet. In zowel de fysica als in de economie staat ∆ voor verandering. Verandering, beweging en vooruitgang, dat is waar het bij Delta Cycling om draait.

De naam van onze Rotterdamse wielerploeg is dus niet afkomstig van een bedrijf, een sponsor of partner. Nee. De naam Delta staat voor een beweging. De beweging Delta Cycling Rotterdam heeft een missie. Een opdracht die boven alle activiteiten uitsteekt. We willen beweging en vooruitgang creëren.

Onze missie is om zoveel mogelijk mensen met en via de fiets vooruit te brengen. Samen ontdekken, op weg naar avontuur of een duwtje in de rug. Dat is waar we blij van worden. Net als bij een rivierdelta stroomt het water niet in een keer naar de zee. Onze passie houdt dan ook niet op bij het begeleiden en verder brengen van onze twaalf talentvolle wielrenners. We willen meer. We willen de passie, kennis en het netwerk van de afgelopen 25 jaar inzetten om het fietsen in en vanuit Rotterdam verder te brengen.

Een rivierdelta mondt uit in meerdere riviertakken voordat het water de zee bereikt. Zo is Delta Cycling ook op meerdere vlakken actief om aan die missie te werken.

Een overzicht
We deelden al vroeg in het jaar onze kennis. We namen in februari relaties mee naar trainingskamp om ze onder te dompelen in de professionaliteit van het team. In maart en april bezochten we verschillende clubs in de regio (o.a. PRC Delta en DRC De Mol) om kennis over trainen te delen. Tijdens de Tour de France leerden we Rotterdamse fietsers meer over klimmen in een klimclinic rond de Van Brienenoordbrug.

We verschaften meer mensen toegang tot de fiets. We fietsen in met het ANWB Kinderfietsenplan en bezochten de scholen waar kinderen blij werden gemaakt met deze fietsen. Hier repareerden we ook de fietsen van kinderen die door defecten niet meer naar school konden fietsen. Ook zijn we al het hele jaar inleverpunt van Give a Bike. Wekelijks komen Rotterdammers hun oude fiets bij ons brengen. Give a Bike kan daar mensen zonder fiets in binnen en buitenland heel blij en vooral veel mobieler mee maken.

We inspireerde mensen via de fiets door al op 2 januari koffie uit te delen aan de voet van de Erasmusbrug. Ook ontwikkelden we samen met Hanos een aantal echte wielerrecepten en hielden we een wielercafé na Parijs-Roubaix met ‘onze’ Taco van der Hoorn. We leenden onze Campus uit aan leden van onze businessclub en de KNWU voor inspiratiesessies. Tijdens het NK namen we een groep van 30 relaties mee voor een mooie fietstocht rond het NK parcours, waarna we samen op het grote scherm (en via RoadPower) de finale bekeken.

We vergrootte(n) het netwerk van onze deelgenoten door met de Businessclub uit te breiden naar ruim 70 leden. Het Business Peloton telt inmiddels ruim 30 Rotterdamse ondernemers die elke eerste vrijdag van de maand samen fietsen en ontbijten. In de afgelopen weken brachten we een speciale editie van het AD Rotterdam bij echte Rotterdamse bedrijven om kennis te maken met elkaar en te kijken of we elkaar via de fiets – als partners – verder kunnen helpen.

De teller van mensen die we het lopende jaar iets hebben bijgebracht, hebben geïnspireerd of hebben verbonden met, via of op de fiets staat op ruim 4.300. De teller loopt elke dag op, want we zijn nog lang niet klaar.

Bij de komende wedstrijden stellen we de koersradio open en gaan we verder met RoadPower om mensen een nog dieper en transparanter inkijkje te geven in de wielerwedstrijden. In Rotterdam organiseren we de CycleHack, waarbij we met 30 fietsenthousiastelingen 48 uur lang concepten en prototypes ontwikkelen om fietsbarrières weg te nemen in de stad. Ook zullen we verdergaan met de Ride to Return. De afgelopen twee jaar gaven we via dit project ruim 20 jongeren met een detentie- en/of verslavingsachtergrond een nieuwe kans, een netwerk (van ondernemers) en uitzicht op een hoopvollere toekomst met een baan of opleiding. De volgende editie zal in Rotterdam plaatsvinden met langdurig werkelozen die door de fiets nieuwe mensen leren kennen en van daaruit uit hun situatie kunnen groeien.

Op naar meer gezamenlijke groei via de fiets. Voorwaarts voor verandering. ∆ ∆ ∆!

Lees verder

POËZIEBUS 2017: Bus vol poëzietalent b

6643-po-ziebus-2017-bus-vol-po-zietalent-bezoekt-op-4-augustus-rotterdam
Van 4 tot en met 13 augustus doorkruisen 24 Belgische en Nederlandse podiumdichters de Lage Landen in een rode oldti[...]

Veertig jaar Bibliotheek aan Huis

6641-veertig-jaar-bibliotheek-aan-huis
(Door Bibliotheek Rotterdam) De haal- en brengservice van Bibliotheek Rotterdam blijft groeien Bibliotheek[...]

Gewonde ooievaar op dak Stadhoudersweg

6638-gewonde-ooievaar-op-dak-stadhoudersweg
(Door Marcella Deen)


Gewonde ooievaar op dak Stadhoudersweg Bij thuiskomst roept mijn dochter: "Mam kom gauw, er ligt een gewonde ooievaa[...]

Rotterdammer presenteert revolutionaire

6630-rotterdammer-presenteert-revolutionaire-zonneauto
Rotterdammer Stijn Burger presenteert revolutionaire zonneauto Nuna9 Nuon Solar Team onthult nieuw zonneracemons[...]

NEW YORK TIMES ROEMT ONS WATERMANAGEMENT

6624-new-york-times-roemt-ons-watermanagement
Datum: 19-07-2017 ​Voor Nederland biedt klimaatverandering kansen in plaats van bedreigingen. De New York T[...]

Graden verschil in gemeente Rotterdam

6622-graden-verschil-in-gemeente-rotterdam
(Door Hans Roodenburg) Daar waar er géén groen, water en luchtstromingen zijn, zijn plekken het heetst in de gem[...]

Tsunami aan bedelaars in centrum Rotterd

6616-tsunami-aan-bedelaars-in-centrum-rotterdam
(Door Hans Roodenburg) Eindelijk gaat de RET in de zomermaanden de tsunami aan bedelaars in Rotterdam aanpakken. V[...]

Meer alcoholcontroles in Rotterdamse hav

6615-meer-alcoholcontroles-in-rotterdamse-havenwater
Havenbedrijf en Zeehavenpolitie controleren deze zomer samen recreatievaart De recreatievaart krijgt deze zomer[...]

Queen Zomercarnaval verkozen: 

6614-queen-zomercarnaval-verkozen
Geneitha uit Amsterdam straalt 29 juli tijdens straatparade Volledig programma Rotterdam Unlimited bekend De op Ar[...]

Jeugdoverlast en –criminaliteit in Rot

6610-jeugdoverlast-en-criminaliteit-in-rotterdam-gedaald
Rotterdamse jongeren veroorzaken minder overlast en plegen minder delicten dan voorgaande jaren. Het aantal delicten [...]

Social media

KOPSTOOT

‘Stem Vee’

(Stemvee: zelfstandig naamwoord. Politiek pejoratief kiezers die in de visie van de waarnemer zich door gewetenloze politici in hun stemgedrag laten beïnvloeden).

Elke stem met rood potlood

binnen een afgebakend hokje

getuigt in hoge mate

van hokjesgeest


Elke stem buiten alle afgebakende

hokjes getuigt van inzicht


Stem geen vee, stemvee

als stemveelemmingen

torenhoog, torendiep

de afgrond in


Stemadvies


Stem allen op Stephen Hawking

(1942 – 2018, wetenschappelijk

en medisch wereldwonder)


Met thans zijn vele aardse

wetenschappelijke volgelingen


Stem op zijn Universele licht

in deze duisternis op aarde

vol van zwarte (oorlogs)gaten


Stem op Stephen HawKING

onze enige wetenschappelijke

hoop in deze bange dagen


Jim Postma


  • Nieuw

  • Reacties