NIEUWS

Wietburger voor een relaxte start

6931-wietburger-voor-een-relaxte-start

Ter Marsch & Co lanceert de wietburger voor een relaxte start van het nieuwe jaar

De allereerste Cannabis Burger in Nederland is vanaf 9 januari 2018 te proeven bij de burgerbar

Burgerbar Ter Marsch & Co staat bekend om haar prijswinnende burgers, passie voor smaak, innovatie en verrassende ingrediënten. Afgelopen jaar introduceerden zij de Wiedewietsaus op basis van biologische cannabis. Een ode aan Amsterdam en de Hollandse wietcultuur. Voor komend jaar hebben zij opnieuw een spraakmakende primeur: de Cannabis Burger.

Een smaakvolle burger ontwikkeld door chef Olaf Oldenburg op een brioche wietbroodje uit eigen bakkerij 'Bakkerij Ter Marsch by Edwin Klaasen'. Deze limited edition burger is vanaf dinsdag 9 januari 2018 gedurende een week te proeven bij Ter Marsch & Co in Amsterdam en Rotterdam. De lancering vindt plaats tijdens de hamburgercompetitie op maandag 8 januari 2018 tijdens de horecavakbeurs Horecava in Amsterdam.

Sublieme ingrediënten
Chef Olaf Oldenburg en bakker Edwin Klaasen werken al geruime tijd succesvol samen. Al eerder ontwikkelden ze de ultieme burgerbol. Ook bij de Cannabis Burger sloegen ze de handen ineen. Deze limited edition burger wordt gemaakt met dry aged Angus Beef, Japans Wagu en langzaam gegaarde biokalfsnek op Brioche wietbroodje uit eigen bakkerij (zou niet alles nog eens helemaal benoemen bovenin al gedaan)

De burger is voorzien van originele, veelal biologische ingrediënten zoals Hollandse kropsla, oude Remeker kaascrumble, gedroogde tomaat, zoetzure tomaat, Cornichon relish, romige limoenwietsaus en gepofte boekweit. De unieke briochebol is gemaakt van pure ingrediënten; tarwebloem, verse scharreleieren, roomboter en volle melk van de boer. De bol wordt verrijkt met poeder van gedroogde wietbladeren zonder THC. De gast wordt niet high van de wiet, maar wel van de zintuigprikkelende smaak.

Over de familie Ter Marsch
Het burgerconcept Ter Marsch & Co werd begin 2014 gelanceerd in de Witte de Withstraat in Rotterdam. Toen tijdens de verbouwing van het pand het glas in lood raam tevoorschijn kwam met daarop Ter Marsch & Co, van oudsher een ambachtelijke Vleeschhouwerij die er ooit was gevestigd, was de naam een feit.

Kort na de opening won Ter Marsch & Co de eerste prijs voor zijn hamburgers: de Gouden Burger Spatel, op de voet gevolgd door de titels ‘Beste Hamburger van Rotterdam’ en ‘Beste Burger van Nederland’ uitgeroepen door de horecavakbeurs Horecava. Daarnaast werd het restaurant in 2015 gevraagd om deel te nemen aan de World Food Championships in Florida waar zij als 12e van de wereld eindigde.

In maart 2016 opende in hartje centrum Amsterdam een pop-up versie van Ter Marsch & Co op de hoek van de Vijzelstraat / Bloemenmarkt. Deze zaak werd door Esquire uitgeroepen tot ‘Beste Burgerbar van Amsterdam’.

Afgelopen zomer was Ter Marsch & Co opnieuw deelnemer aan de World Food Championships 2017 en staat er voor 2018 een Parijse vestiging op de planning.

Overige informatie over Ter Marsch & Co


Zaak: Ter Marsch & Co Rotterdam

Adres: Witte de Withstraat 70, Rotterdam

Website: www.termarschco.nl/nl/rotterdam

Facebook: www.facebook.com/Termarschcorotterdam

Instagram: https://www.instagram.com/termarschco


Zaak: Ter Marsch & Co Amsterdam

Adres: Vijzelstraat 4, Amsterdam

Telefoon: +31 (0)6 31512707

Website: http://www.termarschco.nl/nl/amsterdam

Facebook: www.facebook.com/termarshcoamsterdam

Instagram: https://www.instagram.com/termarschco/


Bron foto's: http://www.misspublicity.nl/


Lees verder

Kloppend hart van de hulpverlening

De Noodcentrale, vanaf 1 februari elke donderdag om 22.20 uur op NPO 1 In het nieuwe, zesdelige programma ‘De[...]

‘Lockheedaffaire’: Een surprise in

6926-lockheedaffaire-een-surprise-in-eind-1975
(Door Geert-Jan Laan) Op zondagavond 14 september 1975 dineerden we in hotel Engel in het het hoofdstadje Vaduz v[...]

Forse stijging vuurwerkklachten sinds st

Rotterdam, 29 december 2017 - Sinds de vuurwerkverkoop gisteren is begonnen, is het aantal meldingen van vuurwerk[...]

‘O, ó, ó, Holy Jerusalem’

6919-o-holy-jerusalem
(door Jim Postma) Een Heilige Stad (‘Holy City’) vraagt om een ‘Holy War’. Vroeger of la[...]

Mooiste openbare kerstboom staat in Goud

Met de kerstdagen in aantocht hebben Nederlandse gemeenten weer volop hun best gedaan om hun stad zo mooi mogelijk te[...]

Sprankelende Kerstuitnodiging gymnasium

Buiten is het koud. De geur van vuurkorven hangt in de lucht. Binnen is het warm. Er is koffie met iets lekkers, er [...]

Pikpraat van straat

6911-pikpraat-van-straat
StopApp helpt vrouwen seksuele straatintimidatie te melden Gemeente Rotterdam pakt seksuele straatintimidatie aan.[...]

Kerstpakkettenactie voor gezinnen in Cha

Iets extra's voor mensen die het nodig hebben In Charlois worden binnenkort 100 gezinnen blij gemaakt met een ke[...]

Win 1000 euro via deze krant

6903-win-1000-euro-via-deze-krant
(Door Jim Postma (Uitgever))
Rotterdam Vandaag & Morgen bestaat begin volgend jaar officieel (2018) precies tien jaar! Daarmee is RV&M een va[...]

Rotterdamse jongeren binden de verbale s

6901-rotterdamse-jongeren-binden-de-verbale-strijd-aan
Finale Groot Jongerendebat Rotterdam (GJR) op dinsdag 12 december Op dinsdag 12 december, organiseert LOKAAL in [...]

Social media

KOPSTOOT

Nagekomen Pinksterverhaal

(door Torcque Zaanen)

Er waren eens twee broers. De oudste, een harde werker, fanatieke kerkganger, geen slecht woord over te zeggen. Zijn broer daarentegen zoop als een ketter, hoerde en snoerde, werkschuw, en deed alles wat God (of de priesters) verboden hadden. De oudste broer waarschuwde de jongste dat als hij zo door zou gaan, hij nog eens in de “Hel” zou komen. De jongste lachte hem dan alleen maar uit.

Op een dag was het zover. Na het drinken van z’n laatste borreltje werd de koets geprepareerd om hem naar zijn laatste rustplaats te begeleiden die, gezien zijn levensstijl, niet meer en niet minder dan de “Hel” betekende. Na enkele jaren in de “Hel” doorgebracht te hebben besloot hij op een dag wat verkoeling te zoeken en de benen te strekken. Na een kleine wandeling kwam hij bij een stenen muur die volgens zijn gevoelens weleens de scheiding tussen “Hemel” en “Hel” zou kunnen zijn.

Bij nader onderzoek ontdekte hij zowaar een stoffig raampje. Hij maakte het schoon en toen hij er doorheen kon kijken, kreeg hij bijna een hartstilstand. Het leek het er even op dat hij voor de tweede keer de kraaienmars zou blazen. Want wat zag hij daar, door dat smoezelige raampje... ja, z’n oudste broer, de broer die altijd zo netjes was geweest, hard gewerkt had, altijd trouw naar de kerk ging, die broer stond daar met een bezem in z’n handen, bezweet als een otter de grond te boenen.


Om de aandacht te trekken van z’n broer klopte hij met een rond slingerende bierfles zo hard hij kon op het raampje. Als bij toeval keek zijn broer op om te zien waar dat geklop vandaan kwam en zo keek hij zijn jongere broer in de ogen. Wat een verrassing, ja, hij was er wel blij mee, het was alleen jammer dat de afscheiding ertussen zat.

Ook al ging het moeilijk, ze konden toch nog wat ervaringen uitwisselen. De oudste broer maakte zich ook nu nog zorgen over z’n broertje, maar deze wuifde alle zorgen weg door te zeggen dat hij het enorm getroffen had: ‘al mijn vrienden en vriendinnen zijn hier, de hoertjes, de kroegbaas, ja eigenlijk iedereen en we vermaken ons best, alle drank is gratis, lekker eten en noem maar op, nee ik heb het best naar mijn zin.’

‘Maar tussen twee haakjes, wat doe jij daar in hemelsnaam met een bezem in je handen?’ ‘Nou, ja,...eh, kijk…’ begon z’n oudste broer verlegen, ‘het is hier erg groot en de boel moet schoon gehouden worden. Iemand moet het toch doen.’ ‘Hoe bedoel je, doen die anderen dan helemaal niks?’ De oudste broer keek hem vragend aan: ‘Hoe bedoel je: die anderen, welke anderen?’ ‘Nou gewoon,.. de anderen.’ ‘Nou nee,.... er zijn geen anderen, ik ben hier helemaal alleen.’ En hij nam zijn bezem weer op en veegde rustig door alsof hij zijn hele leven niets anders had gedaan.


  • Nieuw

  • Reacties