Tips vol humor over afslanken en sport

Met de Kerstdagen en Oud- en Nieuw voor de deur is er een bijzonder aardig lifestyleboek verschenen met tips vol humor en adviezen over slank worden, sport, schoonheid en gezond eten onder de titel: ‘Eet je slank, mooi & gezond’.

Inmiddels is het boek van de auteurs Toonchi Diepstraeten & Brenda Sprock onlangs ten doop gehouden door Leotien van Moorsel bij Schmidt Zeevis te Rotterdam en via Jules Deelder bij café Ari aan de Nieuwe Binnenweg. Het is uit gegeven door de Stichting Kultuur en Volkskracht, ISBN: 978-90-9023453-3, via Centraal Boekhuis en de boekhandel voor 12,95 euro. (www.Toonchi-Brenda.com)


levensinstelling

Volgens de auteurs is het boek geschreven voor mensen die bezig zijn met hun gewicht, hun gezondheid en hun uiterlijk. ‘Genieten van het leven’, bewegen, sporten en gezond eten’, zijn de motto’s van ‘Eet je slank, mooi & gezond’. Het boek is rijkelijk geïllustreerd met veel foto’s en humorvolle teksten, een gemakkelijke handleiding voor de doelgroep en geschreven vanuit het gezichtspunt van een ervaringsdeskundige. Stofwisseling en verbranding naast een vrolijke en optimistische levensinstelling staan centraal in het afslanken.

geen Sonja Bakker boek

Enkele artsen en vooral ervaringsdeskundigen gaven de volgende commentaren aan de auteurs na het lezen van het lifestyleboek: ,,Jullie slaan de spijker keihard bovenop de kop, jullie hebben voor de lezer niet zo heel veel verboden. De pagina’s over erotiek, seks en afvallen zijn wel erg aantrekkelijk gebracht. Daarmee beloven jullie de mensen die gaan afvallen dat het leven heel leuk kan zijn.
In het hele boek zien we een spoor van leuke kadootjes die jullie uitdelen. Jullie schenken ook gepaste aandacht aan de depressiviteit die kan ontstaan bij het te volgen afslankdieet. De persoon in kwestie krijgt medelijden met zichzelf, jullie onderkennen dat en adviseren heel bewust om ’s morgens opgewekt op te staan en de dagelijkse zorgen niet de hele dag mee te dragen. Neen, dit is beslist geen Sonja Bakker boek.’’

Vrouwen en mannen die veel te dik zijn met de daarbij behorende bekende overtollige buikjes hebben niets te verliezen, maar alles te winnen bij aangename lezen van ‘Eet je slank, mooi & gezond’. Ook een leuk geschenk tijdens de komende feestdagen!

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Joost Swarte in de Kunsthal & Meijer Wery op de Oude Binnenweg


Fotograaf Wim de Boek stuurde ons ter gelegenheid van de expositie van tekenaar Joost Swarte in de Kunsthal - zie elders in deze krant - een foto toe van de muurschildering van jazzsaxofonist Meijer Wery, die aan de Oude Binnenweg hangt. De muurschildering werd onthuld in 2017 en is gemaakt door Joost Swarte. Sinds 2013 verschijnen op en rond de Oude Binnenweg regelmatig portretten van overleden Rotterdamse jazzmuzikanten. Samen vormen ze een ‘jazzy’ route over de meest Rotterdamse straat van Rotterdam.

In de jaren dertig was Meijer Wery was saxofoondocent aan de Muziekscholen Maatschappij ter Bevordering der Toonkunst (directeur Willem Feltzer). Het muzieklyceum van Willem Feltzer startte in april 1929 als eerste in Nederland een jazzopleiding met o.m. Meijer Wery en trompettist Eddy Meenk als jazzdocenten.

In het begin van de jaren dertig maakte Meijer Wery deel uit van The Famous Band van de slagwerker en accordeonist Philip Willebrandts. Tijdens de Tweede Wereldoorlog speelde Meijer Wery basklarinet in het Joods Symfonieorkest en wist hij te ontsnappen uit de Hollandsche Schouwburg waar de joden werden bijeengebracht om op transport gesteld te worden naar de vernietigingskampen. Nadat het hem gelukt was zich als ‘half jood’ te laten registreren, kon hij gaan werken bij het Goois Symfonieorkest. Meijer Wery overleed 14 oktober 1978 op 86-jarige leeftijd in Rotterdam.

Zie ook: http://www.r-jam.nl/portfolio/meijer-wery-door-joost-swarte/ en www.kunsthal.nl

Foto van de muurschildering is van Wim de Boek.

(van de redactie)

  • Nieuw

  • Reacties