Prachtige bomentuin midden in de stad

Onder de deskundige leiding van gids Gerda Roerink liet een gezelschap in natuur geïnteresseerden zich kort geleden langs de vaste planten in het arboretum Trompenburg in de wijk Kralingen voeren.


In het 8 ha grote arboretum (wetenschappelijke bomentuin), dat dateert uit 1820 is een ware schat aan bomen waaronder zeer zeldzame exemplaren,struiken, duizenden vaste planten, w.o. vele soorten rododendron en een aparte tuin met zeldzame cactussen en andere vetplanten, te bewonderen. Dit alles is verspreid over de verschillende in het arboretum aangelegde tuinen, met fraaie vijvers en mooie bruggetjes. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat jaarlijks vele bruidsparen hier hun bruidsreportage maken.

Tijdens de rondleiding, konden de bezoekers vragen stellen en ook de veelal heerlijke geur van sommige planten opsnuiven.

Gerda Roerink, die al zo’n vijftien jaar rondleidingen in dit arboretum verzorgt, gaf uitleg over de herkomst van de planten en gaf geduldig antwoord op de aan haar gestelde vragen. Hierdoor werd het een interessante onderhoudende wandeling in een oase van rust.

Na ruim een uur kwam bij het restaurant, alwaar men natuurlijk nog wat na kan praten, een einde aan deze zeer leerzame rondleiding.

Arboretum Trompenburg is gelegen nabij voetbalstadion Woudenstein en heeft voldoende parkeerruimte. Ook zonder een rondleiding (in alle jaargetijden) is het in de prachtige en stille tuin heerlijk toeven.

Voor verdere informatie kunt u terecht op de site www.trompenburg.nl


Fotograaf Rinus Vuik maakte dit rondje Trompenburg mee en maakte de bijgaande foto-impressie.

Klik op de fotocollage's voor een vergroting. Of klik op de collage met rechtermuistoets en kies 'Koppeling openen'

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Loopbaan


Rutte, onze grote premier in het klein,

wil niet zijn hele leven onze premier zijn.

Hij wil weg, hogerop,

naar de echte hoge top.


Ik laat zien: ‘Ik ben een ferme knaap.

Van mij komt heus geen broodje aap.

Vastberaden koers ik naar mijn nieuwe stek.

Ik heb een probleem. Er is geen plek.’


Geert-Jan Laan


  • Nieuw

  • Reacties