'OPEN UP TO CELEBRATE TOGETHER!

8390-open-up-to-celebrate-together

(van de redactie)

Het Eurovisie Songfestival vindt plaats op 12, 14 en 16 mei 2020 in Ahoy Rotterdam. Voor én tijdens het songfestival, van vrijdag 8 tot en met zaterdag 16 mei, komt er een stadsprogramma. Rotterdam Festivals ontvangt hier graag plannen voor. Heb je een goed idee en heb je ervaring met het organiseren van evenementen? Dien je plan dan in. Ook horecaondernemers, podia en wijkinitiatieven kunnen meedoen.

Rotterdam is gaststad van Eurovisie Songfestival 2020. De finale trekt gemiddeld 180 miljoen kijkers. Er worden in mei ruim 1.500 (inter)nationale journalisten verwacht. Dit is dé kans voor de stad om zich aan nationaal en internationaal publiek te laten zien.


Rotterdam zet daarom een stadsprogramma op. Zodat het feest niet alleen plaatsvindt in Ahoy Rotterdam, maar voelbaar is in héel de stad. Zangfestivals in de wijken, horeca in songfestivalaankleding, Rotterdammers en bezoekers die genieten van een bijzondere festivalperiode: zo gaat het stadsprogramma worden.

Dat kunnen we niet zonder de ondernemers, organisatoren en culturele instellingen in de stad. Daarom roepen we op: bouw mee aan een feestelijke songfestivalweek en laat met ons zien wat Rotterdam in huis heeft.

Foto ahoy.nl

Thema’s en uitgangspunten:
Het thema van het Eurovisie Songfestival is 'Open Up'! Het Eurovisie Songfestival staat OPEN voor de wereld en Rotterdam verwelkomt de wereld met OPEN armen.

Het Eurovisie Songfestival staat voor verbinding, diversiteit en saamhorigheid. Dit willen we – op z’n Rotterdams – terug zien in het programma.

Talent en creativiteit staan voorop bij de keuze voor stadsprogramma.

We zoeken naar een mix van genres, zodat de culturele rijkdom van de stad te zien is.

Het moet een feest worden voor iedereen: van jong tot oud.

Hoe en tot wanneer kan ik mijn plan indienen?
Schrijf een beknopt en duidelijk plan van maximaal twee A4-tjes. Leg hier in uit hoe het idee aansluit bij de thema’s en uitgangspunten hierboven.

Het plan dien je in via de website van Rotterdam Festivals.

Aanvragen kan van 1 november tot en met 15 december 2019. Vanaf 1 november vind je op https://zakelijk.rotterdamfestivals.nl/songfestival-rotterdam een aanmeldlink.

Plan ingediend? Je krijgt vóór 20 januari 2020 bericht.

2 aparte trajecten
Naast de bovenstaande oproep, zijn er twee trajecten waarvoor we een specifieke aanpak kiezen. Je hoeft hiervoor geen plan in te dienen. Meld je bij Rotterdam Festivals en we kijken met elkaar naar de mogelijkheden.

1. Uitgaan tijdens het songfestival
Het songfestival staat voor vrolijkheid, verbroedering, lekker eten, dansen en meezingen. Dit sluit goed aan bij de horeca en het uitgaansaanbod in de stad. Wil je als horecaondernemer of podium meedoen aan het stadsprogramma? Meld je dan via uitgaansongfestival@rotterdamfestivals.nl.

2. Zangevenementen in de wijken
Het stadsprogramma trekt ook de wijken in. Van IJsselmonde tot Schiebroek, en van Ommoord tot Hoek van Holland. Een aantal wijken hebben al plannen voor zangevenementen. Wij willen die graag ondersteunen en tot een geheel maken, met een finale in het centrum. Heb je een idee om aan te sluiten en in jouw wijk iets te organiseren? Mail dan naar zingensongfestival@rotterdamfestivals.nl.

*Rotterdam Festivals heeft voor het volledige stadsprogramma een budget beschikbaar. Ervaring leert dat dergelijke budgetten helaas niet toereikend genoeg zijn om alle ideeën die bij ons binnenkomen, te kunnen ondersteunen met een bijdrage. Dat betekent dat plannen die in concurrentie met elkaar zijn worden beoordeeld en wij daarbinnen een afweging moeten maken.

Voor meer info: https://zakelijk.rotterdamfestivals.nl/songfestival-rotterdam

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Ziel

“Op het einde van zijn leven, kon mijn vader niet meer communiceren, maar hij kende wel hele stukken poëzie uit het hoofd die hij opzegde terwijl we ze hem voorlazen. Je zag hem dan even weer oplichten. Anderen hebben dat met muziek of schilderkunst. Ik heb het talloze keren zien gebeuren en iedere keer was het diep ontroerend.”

Nicci Gerrard in een interview met Marnix Verplancke.

https://bazarow.com/

(van de redactie)


  • Nieuw

  • Reacties