Drieënvijftigste Laurenspenning gaat naar Wim Kerkhof

8374-drie-nvijftigste-laurenspenning-gaat-naar-wim-kerkhof

(van de redactie)

Rotterdam, 17 oktober 2019 – De Laurenspenning 2019 is toegekend aan The Amazing Stroopwafels in de persoon van Wim Kerkhof, in 1979 oprichter en sindsdien manager, producer, tekstschrijver, componist, contrabassist, toetsenist en zanger van de band. Stichting De Laurenspenning brengt hiermee haar waardering tot uitdrukking voor de manier waarop The Amazing Stroopwafels in hun liedjes hun liefde voor Rotterdam en regio bezingen.


Veel Rotterdammers kennen Wim Kerkhof en The Amazing Stroopwafels van de talloze straatoptredens die zij in de veertig jaar van hun bestaan hebben gegeven en nog altijd geven. Wim Kerkhof heeft ook jarenlang muziekprogramma’s gepresenteerd op Radio Rijnmond. Zijn zoon, Merlijn Kerkhof, beschrijft in het dit jaar verschenen boek Oude Maasweg kwart voor drie de geschiedenis van de Stroopwafels.

De Laurenspenning wordt op donderdag 14 november om 17.30 uur uitgereikt in de Grote of Sint-Laurenskerk in Rotterdam. De feestrede wordt gehouden door Mike Boddé, pianist, schrijver, theatermaker. De uitreiking wordt opgeluisterd met optredens van Fred Piek, Dave von Raven en Arjan Spies en natuurlijk The Amazing Stroopwafels.

Foto Maarten Laupman

Jan Tak :
Radijs, radijs, ik mot je voor geen prijs
Augurk, augurk, zoek jij maar zo'n Jan Jurk
Witlof, witlof, voor mij ben jij loutof
Citroen, citroen, daar kan je het mee doen

Jaren terug, Wim Kerkhof samen met Rien de Bruin en/of Fred Piek voor Ter Meulen op het Binnenwegplein, "Radijs, Radijs en dan een rotschop tegen de bas.
Hoewel door niemand serieus genomen bleef je met een grijns van oor tot oor staan, het maakte onze stad gezelliger. Later het mooie "Oude Maasweg kwart voor drie" en nog meer.
Het haalde de haast uit de mens en het laatste muntje uit je zak, ik mis ze nu een beetje.
Gefeliciteerd Wim

zondag 20 okt 2019

Jeroen Waardenburg :
Werd een keer tijd dat Wim Kerkhof deze Laurenspenning in ontvangst kon nemen.

PROFICIAT.

vrijdag 18 okt 2019

Jan Jaap Vogel :
Terechte toekenning.

Al jarenlang een pleitbezorger van de Rotterdamse zaak.
Verder zijn de Stroopwafels een leuke band.

Gefeliciteerd Wim.

vrijdag 18 okt 2019

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Ziel

“Op het einde van zijn leven, kon mijn vader niet meer communiceren, maar hij kende wel hele stukken poëzie uit het hoofd die hij opzegde terwijl we ze hem voorlazen. Je zag hem dan even weer oplichten. Anderen hebben dat met muziek of schilderkunst. Ik heb het talloze keren zien gebeuren en iedere keer was het diep ontroerend.”

Nicci Gerrard in een interview met Marnix Verplancke.

https://bazarow.com/

(van de redactie)


  • Nieuw

  • Reacties