Kunstroute Kralingen: het ‘Natuur-Atelier’ van Willem van Hest

8332-kunstroute-kralingen-het-natuur-atelier-van-willem-van-hest (Door Zettie Leeuwenburgh)


Kunstroute Kralingen is weer van start, waar dit jaar maar liefst 41 kunstenaars aan deelnemen. Allemaal hebben zij hun roem al verdiend op uiteenlopend gebied: dichters, tekenaars, kunstschilders, beeldend kunstenaars, muzikanten en zangers.Overal in de wijk Kralingen-Crooswijk is wel een laan of straat(je) te vinden waar een deur wagenwijd open staat en bezoekers met open armen worden ontvangen.


Tekenaar, schilder én graficus Willem van Hest bijvoorbeeld is al meer dan tien jaar erbij betrokken. Hij is vaak in het Arboretum Trompenburg te vinden waar hij, net als in zijn atelier in de Annastraat – ook op de Kunstroute – prachtige schilderijen maakt. Vindingrijk zocht en vond hij onlangs voor een jaar een ander ´Natuur-Atelier´ in de Botanische Tuin tussen de Cederstraat en de Kralingse Plaslaan. Daar geeft hij ook workshops voor kinderen, waarbij zijn liefde voor bloemen, planten en bomen én de seizoenen een grote rol speelt.

‘Gespecialiseerd in plantkunde ben ik niet,’ vertelt Willem van Hest. ‘Als jongetje hielp ik mijn moeder al met het volzetten van de tuin met primula’s, viooltjes en afrikaantjes. Daar is mijn liefde voor de natuur begonnen. Gelukkig vergroent Rotterdam in rap tempo en Rotterdammers kunnen daar blij om zijn.’ Het tweede ´Natuur-Atelier´ in de Botanische Tuin blijft tot september 2020 open. In de Botanische Tuin zwaait Tuinman Ton de scepter en verwelkomt er met vrijwilligers de Kunstroute Kralingen. Ook bereiden zij al nieuwe feestelijkheden voor, zoals een Herfstfeest en de Lichtjesavond in de winter.

Bron foto's: Willem van Hest.

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Stad en platteland

Het verhaal is van Annie Proulx. Het staat in 'Heart Stories'. Het gaat over Lime, een jongeman met rood haar en een soort innerlijk vuur dat erop lijkt 'of hij snel van binnen op aan het branden is'.

Een vuur dat sommige vrouwen aantrekkelijk vinden. Lime is met zijn vriendin Charlotte buiten de stad gaan wonen. Ze droomden dat ze daar een handeltje in Peruviaanse poncho's op konden zetten. Dat plan mislukt, maar dankzij het geld van de ouders van Charlotte overleven ze. Lime heeft in de heuvels een groep verlopen eenzelvige landbouwers gevonden die op woensdagavond fantastische zelf geschreven muziek maken. Hillbillymuziek, origineel en ontroerend goed gespeeld. De muzikanten zijn stug en weinig spraakzaam, maar ze staan hem toe dat hij meespeelt. Hij ontdekt dat de zangeres, een goed in het vet zittende, maar mooie jongedame, de schrijfster van de songs is. Haar vader speelt ook mee. De enige keer dat hij overdag langs komt, is zij alleen. Hij verleidt haar. Als haar huisgenoten waaronder haar vader, thuiskomen van het werk op het land en hen ontdekken, roept hij dat hij van haar houdt. Op dat moment ontdekt hij dat de man waarvan hij dacht dat het haar vader was, haar echtgenoot is. Hij rent voor zijn leven en keert er nooit meer terug.

  • Nieuw

  • Reacties